Son Dakika Haberler

2023-24 sezonunun ilk devresi Konyaspor için nasıl geçti?

Eklenme Tarihi: 28.12.2023 - 15:25 , Son Güncellenme: 28.12.2023- 15:37

Süper Lig’de 2023-24 sezonunun ilk devresi kısmi olarak tamamlandı. Konyaspor, ilk yarıda çıktığı 17 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Yeşil-beyazlılar topladığı 18 puanla 16. sıranın sahibi oldu. Peki, yeşil-beyazlı takımda hangi oyuncular ön plana çıktı?

2023-24 sezonunun ilk devresi Konyaspor için nasıl geçti?

Futbolda 2023-24 sezonunun ilk devresi kısmi olarak tamamlandı. Süper Lig’de yer alan Konyaspor, sezona kötü bir başlangıç yapsa da; gelinen son noktada biraz daha toparlamış bir takım görüntüsü çizdi. Ligin ilk devresinde 17 maça çıkan Anadolu Kartalı, bahse konu süreçte 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Hanesine 18 puan yazdıran yeşil-beyazlılar; puan cetvelinde de 16. sırada kendisine yer buldu. Peki, Anadolu Kartalı’nda sezonun ilk devresinde hangi oyuncular öne çıktı?

En golcü Sokol Cikalleshi
Konyaspor’un en golcü oyuncusu Sokol Cikalleshi oldu. 15 maçta forma şansı bulan Arnavut forvet, yeşil-beyazlı takıma 8 gollük katkı sağladı. Cikalleshi’yi 3’er golle Robert Muric ve Louka Prip, 2’şer golle de Emrehan Gedikli ve Guilherme Sitya takip etti.

Asist kralı Guilherme
Anadolu Kartalı’nda en çok asist yapan futbolcu sol bek Guilherme Sitya oldu. Takım arkadaşlarına 4 kez gol sevinci yaşatan Brezilyalı futbolcu, bu alanda zirvede yer aldı. Listenin devamını 2 asistle Sokol Cikalleshi, 1’er asistle de Niko Rak, Nelson Oliveira ve Bruno Paz oluşturdu.

Ahmet Oğuz ve Oğulcan, en hırçın oyuncular oldu
Konyaspor’un sağ beki Ahmet Oğuz ve orta sahası Oğulcan Ülgün, yeşil-beyazlı takımın en hırçın oyuncuları oldu. Sezonun ilk devresinde 4’er kez sarı kart gören Oğuz ve Ülgün; bu alanda kendilerine zirvede yer buldu. Bu oyuncuları 3’er sarı kartla Francisco Calvo ve Soner Dikmen; 2’şer sarı kartla da Bruno Paz, Marlos Moreno, Sokol Cikalleshi ve Adil Demirbağ takip etti.


Konyaspor’da 2 oyuncu kızardı
Anadolu Kartalı’nda sadece 2 oyuncu kızardı. Yeşil-beyazlı takımda orta saha oyuncusu Oğulcan Ülgün ve stoper Adil Demirbağ, sezonun ilk devresinde birer kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Konyaspor’da bu 2 oyuncu haricinde hiç kimsenin kırmızı kart görmemesi de dikkatlerden kaçmadı. 

Konyaspor’dan en çok süreyi Soner Dikmen aldı
Konyaspor’un orta saha oyuncularından Soner Dikmen, tabiri caiz ise formasını hiç çıkartmadı. Sezonun ilk devresinde Süper Lig’de 17, Türkiye Kupası’nda ise 1 maçta boy gösteren Dikmen, toplamda bin 486 dakika sahada kalarak oyuncular arasında en çok süre alan isim oldu. Soner Dikmen’i bin 388 dakika ile stoper Francisco Calvo ve bin 377 dakika ile sol bek Guilherme Sitya takip etti. 


Paul Bernardoni, eldivenini çıkartmadı
Anadolu Kartalı’nın sezon başında kadrosuna kattığı Fransız kaleci Paul Bernardoni, eldivenlerini bırakmadı. Şu ana kadar olan süreçte bin 530 dakika sahada kalan 26 yaşındaki file bekçisi, kaleciler arasında en çok süre alan isim oldu. Bernardoni’yi 180 dakika ile Türkiye Kupası’nda yeşil-beyazlıların kalesini koruyan genç eldiven Deniz Ertaş takip etti. Diğer genç kaleci Mehmet Erdoğan ise henüz forma şansı bulamadı. (Hasan Yıldırım)

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”