Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hulusi Akar: Üçüncü dünya savaşı başladı

Eskişehir’de ‘Türkiye’nin Güvenlik Politikası’ konulu programda konuşan eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, önemli açıklamalarda bulundu.

Hulusi Akar: Üçüncü dünya savaşı başladı

Bir takım ziyaretler için Eskişehir’e gelen eski Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, akşam saatlerinde bir vakıfta düzenlenen programa katıldı. ‘Türkiye’nin Güvenlik Politikası’ konulu programa konuşmacı olarak katılan Akar, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

“Üçüncü dünya savaşı başladı”
Üçüncü dünya savaşının hibrit savaş olarak başladığını, Ukrayna’yı olduğu gibi PKK’yı da dışardan destekleyenlerin olduğunu söyleyen Akar, “Kavramsal olarak dünyada bazı değişiklikler var. Şimdi artık böyle savaş yok, üçüncü dünya savaşı başladı mı, ne zaman olacak, ne olacak? Başladı. Şimdi hibrit diye bir şey çıkardılar. Artık savaş ilanı yok. Bulanık savaş. Savaş var mı yok mu belli değil. Şimdi bunun da tipik örneği Ukrayna-Rusya. Şimdi Ruslarla kim savaşıyor? Düşünün kim savaşıyor? Ukrayna savaşıyor. Ukrayna tek başına nasıl yapacak bunu? Bütün dünya, ama kimse ortaya çıkmıyor. Silahını veriyor, mühimmatını, parasını, yiyeceğini, giyeceğini veriyor, 'Hadi yavrum sen savaş' diyor ve Ukrayna savaşıyor. Neye karşı? Rusya'ya karşı. Peki, PKK/YPG tek başına Türkiye'ye karşı ne yapabilir? Hiçbir şey. Kim arkasında? A, B, C, D, Ğ, hepsi var. Ama ortada kimse var mı? Ortada kimse yok. Onları sürüyorlar ortaya. Vekalet savaşları dedikleri şeyler bu. Biz bununla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

 

“Türkiye söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldi”
Türkiye'nin benimsediği politikalarla her geçen gün gücüne güç kattığını ve artık dünya genelinde söz sahibi olduğunu belirten Akar, “Büyük ve güçlü Türkiye için gerçekten gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz. Kişilikli ve kimlikli politikalarla Türkiye'nin hak ettiği yeri alması için, hak ettiği yere gelmesi için gayretlerimizi gösteriyoruz. Bunun için yapılması gereken ne var içeride dışarıda bunların hepsini yaptık, yapıyoruz ve şu anda geldiğimiz noktada Türkiye gerçekten uluslararası arenada özne haline geldi. Bunu herkes görüyor, bunu herkesin görmesi lazım ve yerimiz, yurdumuz gerçekten çok önemli bir hale geldi. Bu çerçevede bunu bütün dünyaya göstermek suretiyle bundan dolayı da şeref duyuyoruz. Burada herhangi bir şekilde bizim yaptığımız işlerde artık şunu görmemiz lazım; söz dinleyen ülke değil Türkiye. Artık sözü dinlenen ülke. Seveni var, sevmeyeni var fakat Türkiye söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldi çok şükür. Bunu da böyle rahatlıkla söylüyoruz. Büyük bir övünçle, gururla söylüyoruz. İnşallah bu birliğimiz, beraberliğimiz daha da geliştikçe gücümüz, kuvvetimiz arttıkça biz çok daha ilerilere gideceğimize inanıyoruz” dedi.

 

“Terörü bitirmekte kararlıyız”
Yapılan sınır dışı operasyonların devamının geleceğini ve terörün son bulana kadar süreceğini vurgulayan Akar, “Bu alçak, ahlaksız teröristlerle mücadelemiz var. Biz bu konuda şuna karar verdik; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bunu bitirmekte kararlıyız. Öyle veya böyle, inşallah en son teröristi de etkisiz hale getirmek suretiyle 40 yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Sizlerin ve sizlerin şahsında 85 milyonun sevgisi, güvenini, duasını aldığımız ilhamla inşallah milli-manevi değerlerimizi de kullanmak suretiyle onlarla birlikte bunların en sonunu getirmek suretiyle ülkemizin bekasını, ülkemizin güvenliğini, rahatlığını, huzurunu tam ve mutlak imkanı sağlayacağız. Teröristlerin barınakları, sığınakları, korunakları başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde ve orada inşallah bitirmek suretiyle bu gruplarımızın güvenliğini sağlayacağız. Burada unutulmaması gereken en önemli konu şu; bizim tek hedefimiz teröristler” diye konuştu.

 

“Aldanmayın, PKK eşittir YPG”
YPG’nin PKK’dan farklı bir oluşum olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını fakat ikisinin de aynı terör örgütü olduğunu belirten Akar, “PKK, YPG kritik konulardan biri. YPG farklı diye bir şey icat ettiler. Bunlar Marksist ve Leninist. Dolayısıyla bunlar Güney Amerika'daki ve Afrika'daki bütün uygulamalardan ders çıkarıyorlar ve uluslararası kamuoyunu manipüle etmek için, onları kandırmak için her türlü hileyi hurdayı biliyorlar. Dolayısıyla ikide bir isim değiştiriyorlar. Daha bir sürü isimleri var bunların. Biz diyoruz ki aldanmayın. Yani YPG eşittir PKK. Bu çok açık ve net, bunu muhataplarımıza da söylüyoruz. Bunların ikisi de aynı. Dolayısıyla bizim mücadelemiz teröristlere karşı ve fakat aynı zamanda şunu da bilmek lazım, onun altını çizmek lazım, YPG ve PKK hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil. Asla, hiçbir şekilde Kürtler terörist değil, bir PKK'lı YPG'li de değil. Bunun içinden ayırmamız lazım. Çünkü nasıl ki DEAŞ Müslümanları temsil etmiyorsa, PKK ve YPG de Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyor. Bunun anlaşılması lazım, bilinmesi lazım. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bunu bulandırmak isteyenler var, karıştırmak isteyenler var. Biz de her zaman her yerde inatla, ısrarla, doğuda, güneydoğuda, nerede olursa olsun 'Türkler ve Kürtler kardeştir' diyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English