Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Konya'da yerel seçim açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu KONTV’de yayınlanan Musab Aşiran ile Düzlem programında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, “Biz HÜDAPAR olarak bütün seçim bölgelerinde seçime girecekmişiz gibi hazırlanıyoruz. İttifak yapabiliriz siyasetin doğasında vardır.” ifadesinde bulundu.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Konya’da yerel seçim açıklaması
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu KONTV’de yayınlanan Musab Aşiran ile Düzlem programında açıklamalarda bulundu.

“Sosyal Medyada en çok tartışılan Parti”
Geride bıraktığımız seçimlerle alakalı HÜDAPAR üzerinden karalamaya çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, “ Sosyal medyada en çok gündem olan parti olduk. Onlar bizi vatandaşın üzerinden karartmamaya çalışırken tam tersi bir sonuç oldu.” ifadesinde bulundu.

Seçimlerde HÜDAPAR etkisi
Seçimlerde HÜDAPAR etkisine ilişkin Yapıcıoğlu, AK Parti’nin Hakkari, Şırnak, Bayburt, Diyarbakır ve Iğdır’da oy oranlarının arttığını söyleyerek, “Bu bazı şeyleri anlatıyor” ifadelerini kullandı.
“Biz bu memleketteki her etnik kökenden gelen vatandaşlara sesleniyoruz”
Yapıcıoğlu, “Müslümanız, Müslüman bir partiyiz bu değerlere göre hareket ediyoruz. Bizim parti programımız incelediğinde Memleketin ne tür sorunu varsa hepsiyle ilgili bizim derdimiz vardır bizim kendi içinde tutarlı bir söylemimiz ve çözümümüz vardır. Biz memleketin her yerindeki sorunlarla ilgiliyiz. Biz belirli bir bölgenin partisi değiliz. Belirli bir etnik gruba hitap etmiyoruz. Biz bu memlekette yaşayan farklı etnik kökenden gelen vatandaşlara sesleniyoruz. Onların sorunu bizim sorunumuzdur” ifadesinde bulundu.

“Her siyasi partinin bir söylemi, duruşu ve parti programı vardır”
BBP Lideri Mustafa Destici ve  MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mesafe koymasına ilişkin Yapıcıoğlu, “Bir ittifakın içinde yer alan partiler memleketin bütün meseleleriyle ilgili aynı düşünmek zorunda değildir. Her siyasi partinin bir söylemi, duruşu ve parti programı vardır. Bazı meselelerde farklı düşünse de bir hususta yapıldı. Bizim bu konudaki hususumuz “Ortak Cumhurbaşkanı Adayı”dır. İttifak protokolü kendi hükmü şahsiyetlerini devam ettirir. Biz her konuda aynı düşünseydik farklı bir parti ve örgütlenmeye ihtiyaç duyulmaz. Bu sadece bizim için değil diğer partiler için de geçerlidir. Aynı parti içinde bile siyaset yapan kişiler farklı düşüncede olabilir.” diye konuştu.
“Bizim siyasetimiz açıktır, gizli saklı iş yapmayız”
Cumhur İttifakına katılmasında gizli bir anlaşma ya da pazarlık olup olmadığı hususunda açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, “Bizim siyasetimiz açıktır daha önce ittifak öncesi sorular sorulduğunda olursa biz bunun duyururuz gizli saklı iş yapmayız dedik. İttifak yapma konusunda iradeler uyuştuğu anda kamuoyuyla bunu paylaştık. Her hangi bir pazarlığımız gizli bir talebimiz olmadı.” dedi.

“81 ilde seçime girecekmişiz gibi hazırlanıyoruz”
Yerel seçimlerle ilgili olarak Yapıcıoğlu, “Her seçimde bir veya birden fazla ittifak göreceğiz gibi bir manzara var. Bu seçimde bazı yerlerde ittifaklar göreceğimizi düşünüyorum. Biz HÜDAPAR olarak bütün seçim bölgelerinde seçime girecekmişiz gibi hazırlanıyoruz. İttifak yapabiliriz siyasetin doğasında var. İttifak gerçekleşmese bile biz bu seçimlere girmek için hazırlık yapıyoruz. Henüz aday belirtmek ya da seçimlere ayrı mı gireceğiz ya da ittifakla mı devam edeceğiz demek için henüz erken” yorumunu yaptı. 
“Çok sert tartışanlar hiçbir şey olmamış gibi bir araya geldiler”
Seçim yenilgisinin ardından kavgaları süren Millet İttifakı’na ilişkin Yapıcıoğlu,” Çok sert tartışanların hiçbir şey olmamış gibi bir araya geldiklerini gördük. Yine ittifak yapabilirler. Böyle bir süreç yaşadık yeniden yaşarsak şaşırılacak bir durum değil.” ifadesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 5
  • 17
  • 9
  • 3
  • 20
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    KONYA...KONYA...
    237 gün önce

    HÜDA PARI CHP , İP , HDPKK , YEŞİL SOL PARTİ , ZAFER PARTİSİ VB.leri Sevmeyebilir.Ben hüdaparlıları bi kardeş olarak görüyorum namazında , abdesinde ,dürüst insanlardır.

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (24)
  • N
    Nihat
    237 gün önce

    yine bir seçim kapıda geliyor.

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English