Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dijital sağlık altyapımızın faydalarını güçlü şekilde hissettik

Sağlık Bakanı Koca, sağlık bilişimi ve sağlık dijitalleşmesi adına geldikleri noktanın önemine işaret etti. "Koronavirüs sürecinde tıbbi tedarik zincirinin kopması, operasyonel zafiyetler gibi olumsuzluklarla hiç karşılaşmadık" dedi.

Dijital sağlık altyapımızın faydalarını güçlü şekilde hissettik
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da Kundu tesisler bölgesinde düzenlenen "HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı"nın açılışında, Türkiye adına uluslararası alanda güçlü bir oyuncu olarak liderlik ettikleri programa, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Yoğun bakım yatak sayımızı kısa bir süre içinde artırdık"
Yaklaşık iki yıldır büyük özveriyle mücadele ettikleri yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının tüm ülkeler için en temel öncelik olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirten Koca, şunları söyledi: 

"Öncelikle sağlık bilişimi ve teknolojilerinin, salgınla mücadelede ne kadar etkili ve karar almada, tedbirleri uygulamada en temel araçlarından biri olduğunu da tecrübe ettik. Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesinde dijital sağlık altyapımızın toplumumuza sağladığı faydaları en güçlü şekilde hissettik. Bu süreçte birçok gelişmiş ülkede yaşanan hizmet kapasitesinin yetersizliği, tıbbi tedarik zincirinin kopması, operasyonel zafiyetler gibi olumsuzluklarla hiç karşılaşmadık. Çok hızlı aksiyon alarak fiziksel kapasitemizi, yatak sayımızı, yoğun bakım yatak sayımızı kısa bir süre içinde artırdık. İki yeni acil durum hastanesini çok kısa bir sürede devreye aldık."

Koca, iç kaynaklarla geliştirdikleri dijital sistem ve uygulamalarla 11 Mart 2020'de görülen ilk vakanın kaydından, binlerce ev ve iş yerinde yaptıkları filyasyon uygulamasına, yurt dışından gelen vatandaşların izolasyon süreçlerinden evde aşı olanların aşı kartına kadar tüm süreçleri dijital ortamda yürüterek yüksek kalitede hizmet verebildiklerini vurguladı.

"Çok sayıda uygulamaya sahibiz"
Sağlık alanındaki gelişmeleri anlatan Koca, şöyle devam etti:

"Sağlık bilişimi ve sağlık dijitalleşmesi adına geldiğimiz noktada, dünyaya örnek teşkil edecek, tüm hizmet süreçlerimizi birbirine entegre ettiğimiz ve hem vatandaşımızın hem sağlık personelimizin hizmetine sunduğumuz çok sayıda uygulamaya sahibiz. Yine dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısına baktığımızda, Türkiye haricinde tüm Avrupa'da 5 hastanenin seviye 7'ye sahip olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde ise yeni validasyon süreçlerini eksiksiz yerine getirerek seviye 7'ye ulaşan Tire Devlet Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Isparta Şehir Hastanesi ile toplam 5 hastanemiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra validasyonunu tamamlayarak seviye 6 konumuna gelen hastane sayımız 66'ya ulaşmıştır."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MK
    Mübeccel koç
    2 yıl önce

    Okulun bahçesi geniş olunca 700 geçkin öğrencisi kapasiteyi kaldırıyor kaldırdığı için çocuklar okul kapısında birbirini eziyor o kadarki bahçede iğne atsan düşmeyecek kadar tıklım tıklım kolidorlarda öyle bu şekilde kaldırıyor tam gün eğitimi bu okul Ayşe sönmez ilköğretim meram çocukların sağlıklarının içine ettiğiniz yetmiyor gibi eğitimlerinde sekteye ugratiyorsunuz artık kendinizi düşünmekten vazgeçin bogaziniz ottuyse öğle arasını kaldırın evde yiyin bizim çocuklarımiz üzerinden gecinmeyi bırakın kendi çocuklarınızı emin olun bulunduğunuz okula gondermezdiniz mahalle ilkokulu diye herşeyi kendi rahatınız için yapıyorsunuz valilik MEB sağlık sizede helal olsun susmaya devam edin zaten ne yaptiniz ki çocuklarımız için

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    Mübeccel
    2 yıl önce

    Sayın koca bizim valilik hicccc oralı değil il MEB ise görünüşte var sağlık mud oda aynı şekil tamgun devlet ilkokullarini ikili eğitime geçirin lütfen meram kovanagzi yemek verilmeyen üstelik öğle arasında onbeş dakka sınıfta bomboş tutulup üzeri ortulmek istenen son onbeş dakka bahçeye salınan çocuklardan bahsediyoruz öğle arası anlamsız gereksiz oyuna doydular bu çocuklar tenefusler yetiyor ikili eğitim şart lütfen Ayşe sönmez ilköğretim okulu meram acilen ikili eğitime geçirilmeli yada öğle arası kaldırılmalı anons veriliyor maske mesafe hijyen diye uygulanmıyor bile bebeler hasta KBB hastalıkları arttı öksürükler hiç kesilmiyor yetmiyormuş gibi birde bedene salınıyor artık eğitim istiyoruz bomboslar son senemiz artık şu okulla bir ilgilenin lütfen cocuklarimiz çok hastalanıyor öksürüyor devamlı kaloriferler yeterince yanmıyor Muş çocuklar dedi üşüyoruz diye lütfen ilgilenin

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • T
    Tahir
    2 yıl önce

    Vallahi doğru söylüyorsun kardeş çocuklarımız devamlı hasta devamlı burunları işliyor devamlı oksuruyorlar okullar açıldı açılalı hatta okula devam edemiyorlar öğle arası kaldırılmalı hatta ikili eğitim şart 700 den yukarı 800 dayanan mevcut ile nasıl sağlansın maske mesafe hijyen imkansız yeyer artık birileri duysun sesimizi beş günlük aradan sonra lütfen şu okulu ikili eğitime geçirin emsal veriyorum az ileride Abdulsamet fazilet kuzucu ilköğretim okulu var sistem onlarınki gibi olsun artık ye

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English