Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Koca: Kapanma gibi tedbirler artık söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplu aşılamaya kesinlikle ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz. Kapanma gibi toplu tedbirler artık söz konusu değil. Açıkça söylüyorum: COVID-19 için mevcut kişisel tedbirler dışında yeni bir tedbir asla söz konusu değil." dedi.

Bakan Koca: Kapanma gibi tedbirler artık söz konusu değil
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un Eris varyantı ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Koca, Eris varyantının neden toplumsal gündem olacak önemde olmadığı, aşı programının neden geçmişte kaldığı konularına değindi.

"Salgın boyunca alınan tüm kararların arkasında bilim var"
Konuların saptırıldığını, bazı görüşler ve ısrarlı beyanların kesinlikle bilimsel amaçlı olmadığını aktaran Koca, "Salgın boyunca alınan tüm kararların arkasında bilim var. Bilimsel gelişmeleri asla göz ardı etmedik. Mücadeleyi bilimsel verilerle yönetmiş bir ekibin, şayet gerekli olsa her şeyin en kolay olabileceği bir noktada bilime sırt çevirmesi hiç mümkün mü? Bizleri karşıtı imişiz gibi göstermek isteyenler, ülkemizde başarıyla yürütülen aşı uygulamalarını bilemeyecek kadar bilgisiz olamaz. Çocukluk çağı aşılamalarında oran neden %95’in üzerinde?" dedi.

"Ülke sathında bir aşılama kampanyası yürüttük, çok başarılı olduk"
COVID-19 salgını başladığında aşı çalışmalarının tamamını yakından takip ettiklerini ve kendi aşılarını da en kısa sürede geliştirip üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Koca, sonunda Turkovac'ın da ortaya çıktığını kaydetti.

O dönemde hızla ülke sathında bir aşılama kampanyası yürüttüklerini ve sonuçta çok başarılı olduklarını ifade eden Koca, "Hayatını kaybeden sağlık çalışanı haberleri çok sıktı. Sağlık çalışanları aşılandıktan sonra bu ölümler çok azaldı." dedi.

"Kapanma gibi toplu tedbirler artık söz konusu değil"
Salgının direncini kırmak için aşının o zaman elzem olduğuna dikkati çeken Koca, şöyle devam etti:"Virüsle ilk defa karşılaşıyorduk ve bağışıklık sistemimizin virüsü tanıması gerekiyordu. Çok işe yaradı aşılama kampanyamız. Virüs bir RNA virüsü olduğu için çeşitli mutasyonlar geçirdi, virülansı yani hasta etme gücü azaldı. Ya COVID geçirdik ya aşılandık ya da her ikisi birlikte oldu ve sonuçta bünyelerimiz virüsü tanır hale geldi. Virüsün de etkisi azaldı. Mutasyona göre yeni aşılar geliştirilmeye çalışılıyor. Bu normaldir. Ancak geldiğimiz noktada bir propaganda yürütülüyor. Toplu aşılama propagandası. Toplu aşılamaya kesinlikle ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz. Biz gerekli olduğunda gerekeni yaptık. Kapanma gibi toplu tedbirler artık söz konusu değil. Açıkça söylüyorum: COVID-19 için mevcut kişisel tedbirler dışında yeni bir tedbir asla söz konusu değil."

"Türkiye, sağlık konusunda da tam bağımsızdır"
Türkiye'nin küresel propagandanın uygulama sahası olmayacağının altını çizen Koca, "Türkiye, sağlık konusunda da tam bağımsızdır. COVID-19 aşısının yeniden toplu olarak yapılmasını gerektiren, bilimin teyit ettiği bir durum yoktur. Sağlık ve bilim pazarlamanın alanına dâhil değildir." dedi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 3
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    Yargılanmalısınız
    206 gün önce

    Sayın bakan kesinlikle beraberinizdekiler ile yargılanmalısınız.Koskoca devleti 2 sene boyunca aç kapalarla devletin ekonomisini çökerttiniz bunun hesabını mahkemelerde yargılanarak vermelisiniz.Başta mehmet ceyhan olmak üzere filim kurulu ile yargı önüne çıkmalısınız.Bizim düşmana ihtiyacımız yok bu devletin sizin gibi düşmanları var.Maske mesafe hijyen diye diye ekonomi gitti.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English