Son Dakika Haberler

Ziraat Katılım Genel Müdürü Arslan: "Bilanço büyüklüğümüz mart itibarıyla 9 milyar lirayı aşmıştır. Nakdi ve gayri nakdi olarak ekonomiye sağladığımız toplam finansman ise 11 milyar lira seviyesindedir" "Katılım bankacılığındaki pazar payımız yüzde 7 seviyesine yükseldi. Bu yılın ilk çeyreğinin sonunda 25 milyon lira düzeyinde net kar elde ettik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, 2015 yılında kamu sermayesiyle kurularak faaliyetlerine başlayan Ziraat Katılım'ın, kuruluşunun ikinci yılını kutladığını belirterek, "Bilanço büyüklüğümüz mart itibarıyla 9 milyar lirayı aşmıştır. Nakdi ve gayri nakdi olarak ekonomiye sağladığımız toplam finansman ise 11 milyar lira seviyesindedir." ifadelerini kullandı.

Arslan, yazılı açıklamasında, kamunun katılım bankacılığındaki öncü kuruluşu olarak, Ziraat markasına yakışan bir şekilde katılım bankacılığına katkı sağladıklarını, 29 Mayıs 2015'ten bugüne kadar hedeflere uygun şekilde, kısa sürede hızlı ve sağlıklı bir büyüme ve gelişim performansı sergilediklerini belirtti.

Ziraat Katılım'ın bilanço büyüklüğünün mart itibarıyla 9 milyar lira aştığına, nakdi ve gayri nakdi olarak ekonomiye sağladıkları toplam finansmanın ise 11 milyar liraya ulaştığına işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Cari ve katılma hesabı olarak toplamış olduğumuz fon tutarında 6,5 milyar lira seviyesini aşarak, yurt dışı fonların ağırlıkta olduğu fon dışı kaynaklardan da 1,5 milyar lira olmak üzere toplamda 8 milyar lira tutarında kaynak sağlamış olduk. Bu gelişmeler sonucunda, katılım bankacılığındaki pazar payımız şu an için yüzde 7 seviyesine yükselmiş bulunmaktadır. Katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak müşteri odaklılık ve verimlilik esasını da gözeterek gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz neticesinde 2017 yılının ilk çeyreğinin sonunda 25 milyon lira seviyesinde net kar elde ettik."

- İkinci varlık kiralama şirketinin kuruluş çalışmaları başladı

Arslan, bilançolarında kaynak çeşitlendirmesinin sağlanması ve katılım bankacılığına uygun ürünlerle para ve sermaye piyasalarına da katkıda bulunma stratejilerinin bir parçası olarak kurdukları varlık kiralama şirketi aracılığıyla yurt içi piyasalarda toplamda 500 milyon liralık sukuk ihracı hacmine ulaştıklarını bildirdi.

Sukuk ürünündeki işlem çeşidi ve hacmini artırmak için ikinci varlık kiralama şirketinin kuruluş çalışmalarına da devam ettiklerine dikkati çeken Arslan, kuruluşun ilk yılında yabancı finansal kuruluşların katılımıyla 155 milyon dolar tutarında gerçekleştirdikleri murabaha sendikasyonunu da katılımcı sayısındaki ve talep miktarındaki artışa bağlı olarak 236 milyon dolar olarak yenilediklerini belirtti.

Arslan, "İkinci yılımızı tamamladığımız bu günlerde, uluslararası finans çevrelerinin ülkemiz ekonomisine ve Ziraat Katılım'a duydukları güvenin göstergesi olması açısından önemli bir işlemi gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

- 53 şubede faaliyet

Katılım bankacılığını daha geniş kitlelere ulaştırma vizyonuyla, bugün itibarıyla 31 farklı şehirde 53 şube ve 732 personelle katılım bankacılığını müşterilerle buluşturduklarını belirten Arslan, katılım bankacılığında gelişme imkanı sınırlı kalan kar zarar ortaklığına dayalı finansman yöntemini imalat, otomotiv ve savunma sanayisi gibi farklı sektörlerde geliştirme imkanı sağladıklarını kaydetti.

Sadece rakamsal büyümeye değil, katılım bankacılığının gelişimine ve daha geniş kitlelere ulaşmasına da odaklandıklarını vurgulayan Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin ve İstanbul'un uluslararası finans piyasalarında etkin bir oyuncu olabilmesi ve yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline gelebilmesi için katılım bankacılığı alanında da gelişme göstermemiz gerekmektedir. Katılım bankalarının sistem içerisindeki payının artması için sermayelerinin güçlendirilmesi öncelikli bir husustur. Önümüzdeki dönemde, katılım bankacılığının sistem içerisindeki payı gerekli sermaye desteğinin sağlanmasıyla artacaktır. Ayrıca daha yaygın müşteri tabanına ulaşmak için ürün çeşitliliğinin artırılması çok önemlidir. Özellikle yurt dışı fonların ülkemizdeki uzun vadeli yatırımlara daha fazla çekilebilmesi için bankacılık sistemi yanında sermaye piyasalarımızın katılım finans sistemine bakan yönüyle de derinleşmesine ihtiyaç bulunmaktadır."

Katılım finans sistemine yönelik standartların hem ulusal hem de uluslararası çevrelerce kabul görecek şekilde zenginleştirilerek bir araya getirilmesinin önemli olduğuna işaret eden Arslan, "Ziraat Katılım, kuruluşunun üzerinden iki yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, reel ekonomiye doğrudan destek sağlayan iş modeli, üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik finansman politikası ve çalışanlarının gayretleriyle, ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayarak öncü ve etkin bir katılım bankası olma vizyonuyla faaliyetlerine devam edecektir." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English