Son Dakika Haberler

Gümüşhane'de yaklaşık 100 kişinin katılımıyla çığda arama kurtarma tatbikatı yapıldı AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak: "Zaman zaman çığ olaylarına bölgemizde rastlanıyor. 2009 yılındaki çığ kazasında 10 dağcımız hayatını kaybetmişti. O yüzden bizim burada her zaman hazır olmamız gerekiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerince Zigana Dağı'nda, çığda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Torul ilçesi sınırlarındaki 2 bin 50 rakımlı Zigana Dağı'nda gerçekleştirilen tatbikata, 20 ilden 35 AFAD personelinin yanı sıra Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden 60'ı aşkın öğrenci katıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği dağa çıkan 2 dağcı çığ altında kaldı. Ekipler, dağcılara öğrencilerle birlikte müdahale etti. Müdahalede çığda arama kurtarmanın nasıl yapılacağı, yakınların sakinleştirilmesi de uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşhane AFAD Müdürü Mesut Bayrak, her yıl AFAD'ın Zigana Dağı'nda kış eğitimleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu yılki eğitimlerin bir kısımının da Zigana Dağı'nda yapıldığını belirten Bayrak, şunları dile getirdi:

"Doğada arama kurtarma, çığ tatbikatı gibi görevleri ifa ediyoruz. Gümüşhane Üniversitesinin Afet Yönetim ve Acil Yardım Bölümü ile biz de bir tatbikat yapmak istedik. Tatbikatımızı arama kurtarma ekiplerimizin desteğiyle yaptık. Amacımız bu tür olaylara hazırlık yapmak, her an göreve hazır olmak. Bu eğitim ve tatbikatları bunun için yapıyoruz."

Bayrak, Zigana Dağı'nın kış aylarında oldukça yoğun ve çok kar alan bir bölge olduğunun altını çizerek, "Zaman zaman çığ olaylarına bölgemizde rastlanıyor. 2009 yılındaki çığ kazasında 10 dağcımız hayatını kaybetmişti. O yüzden bizim burada her zaman hazır olmamız gerekiyor. Bu çalışmaları bu yüzden yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Tatbikata katılan öğrencilerden İrem Sezen ise tatbikatta teorik bilgileri hayata geçirme imkanı bulduklarını anlattı.

Uygulamalı olarak sahada aldıkları eğitimin kendileri için önemli olduğuna işaret eden Sezen, "Arama kurtarma faaliyetlerinin nasıl yürütüldüğünü, sondalama tekniklerini ve burada nasıl koordine olmamız gerektiğini, nasıl çalışmamız gerektiğini tek tek önce teorik olarak sonra uygulamalı olarak öğrendik." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English