Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zekeriya İncili: Meram hızlı gelişmeli

AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili "Meram’a Değer" sloganı ile Meram’a hizmet için yola çıktığını ifade etti. İncili "5 yılda 15 yıllık hizmet yapıyor olmamız lazım" dedi.

Zekeriya İncili: Meram hızlı gelişmeli
Geçmişten itibaren Meramla ilgili bir şeyleri imar etmek, güzelleştirmek gibi birçok hayalinin olduğunu belirten AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili, “Doğma büyüme Meramlı olduğumuz için Meram’ın sorunlarını yakından biliyorum. Meram’ın tarihine, kültürüne, yaşam biçimine, kalkınmasına hizmet için projelerle çalışmalara başladık. Bütün amacımız hayırla yad edilmek yoksa siyasi bir istikbal ve ikbal kaygımız, kavgamız yok. İnşallah hayırlı hizmetler gerçekleştirmek nasip olur” dedi. 

Meram’ın gelişebilmesi için sanayi, ticaret, hizmet, mesken gibi çeşitli konularda yatırım alması gerektiğini söyleyen İncili "Hz. Mevlana’nın ‘Yeni bir şeyler söylemek lazım’ ifadesinde olduğu gibi artık yeni bir bakış açısıyla, Meram’ın doğrudan yatırım alması gerekiyor. Belediyenin öncülüğünde yatırımcılara yeni alanlar oluşturmak, yeni ulaşım aksları oluşturmak böylece doğrudan Meram’ın gelişimini sağlamak hedefimiz” dedi. 

Yeşil Meram’ı oluşturarak yeşil alana uygun yapılaşmaya da gideceklerini belirten AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili “Meram’ı pozitif ayrıştırmak istiyoruz. Az ama kalite olacak. Çünkü Meram kıymetli bir yer. Bir şeyi çok yapmak onu kıymetli hale getirmez. Dikey değil yatay mimari belediyeciliğini gerçekleştireceğiz. Mevzuata takılarak mesafe almamız mümkün değil. 5 yılda 15 yıllık hizmet yapıyor olmamız lazım. Onun için fazla çalışarak, Konya’nın tüm dinamiklerini de bu sürecin içine katarak Meram’ı hızlı büyütmemiz gerekiyor” diye konuştu. Meram’a dev projeler kazandıracaklarını aktaran İncili, şöyle konuştu:

“Mevlana Hazretlerinin türbesinin oradan Havzan merkeze 4,5 kilometre uzunluğunda yürüyüş alanı oluşturacağız. Üzerinde tarihi tramvayın ring yapıp geldiği bir Meram İstikbal Caddesi Projemiz var. Bu cadde inşallah Meram’a çok büyük bir hareketlilik getirecek. 755 bin metrekarelik büyük bir askeriyeye ait ağır bakım alanı var. Burayı Meram’ın yeni hikayesinin başlangıcı olarak görüyoruz. Burada Koru Meram Projesini başlatacağız. İçinde kaldırım taşı dahi olmayacak. İçinde yürüyüşün, dinlenmenin, sporun yapılabileceği bir koruluk olacak. 200 bin metrekarelik biyolojik bir gölet olacak. Gölette müzikli ve ışıklı olacak şekilde su şovunu oluşturacağız. Yine ağır bakımın yanında 5 milyon metrekarelik alanda ise yeni bir planlama düşünüyoruz. Burada otellerinde olacağı yeni bir ticari alan oluşturmak istiyoruz. Böylece Konya’ya gelen konukları, Koru Meram manzaralı, su şovu izleyebilecekleri otellerde konaklatmış olacağız.” 

5 YILDA BÜYÜK İŞLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Konya Türkiye’de manevi iklimiyle bilinir. Konya’nın manevi havasını Meram’ın içine sembolik olarak getirmek istiyoruz” diyen İncili, “Meram Belediyesi öncülüğünde bir vakıf kurup İslam Bilimleri Üniversitesi’ni hayata geçirmek planlarımız içinde var. Konya buna hevesli, bunu yapacak gücümüz de var. 7-8 bin öğrencili ve dünyada ismini duyuracağı bir İslam Bilimleri Üniversitesi kurmak, Meram’a yakışır diye düşünüyoruz. Kur’an ve İslami İlimler alanında dünya çapında ses getirecek projeler planlamaktayız. Kentsel dönüşümü de Yeşil Meram’ın dokusuna uygun yapacağız. Şükran Mahallesi’nde şu anda bir takım projeler var. Bizim oradaki esas hedefimiz çok büyük bir tarihi alan olarak düzenlemek. Oranın çok geçmiş bir tarihi var. Hititlerin başkentinden bugüne kadar 5 bin yıllık tarihin olduğu bu alanda bir Şehir Müzesi kurmayı hedefliyoruz. Yine, Zafer-Anıt-Hasbey Mescidi-Arapoğlu Makası arasında Mahalle Meram diye bir projemiz var. Burada konut ve ticari alan düşünüyoruz. Artık site mantığından eski mahalle mantığına dönmemiz gerekiyor. Meram’da bunu gerçekleştireceğiz. Tüm bunları yaparken tasarruf edeceğiz, kaynakları idareli kullanacağız Meram’da, vatandaşlarımızla birlikte 5 yılda büyük işler gerçekleştireceğiz” dedi. 



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    HİZMETKAR
    5 yıl önce

    MERAMI ŞAHLANDIRACAK İSİM SENSİN DESTEKLİYORUZ SONUNA KADAR

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    meramlı
    5 yıl önce

    sonuna kadar arkandayız

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English