Son Dakika Haberler

Yüzyılın sporcusu vefat etti

Eklenme Tarihi: 18.11.2017 - 15:45

Sağlık Bakanı Demircan: "Uluslararası arenada bizlere yaşattığı gurur için şükranla anacağımız Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, milletimize ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum" "Ülkemize, olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyayı kazandıran 'Cep Herkülü' halkımızın gönlüne taht kurdu"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Uluslararası arenada bizlere yaşattığı gurur için şükranla anacağımız Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, milletimize ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Demircan, olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, Türk ve dünya sporunun yıldız ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Demircan, Süleymanoğlu'nun 1986'da Türkiye'ye iltica ettiğini ve bu tarihten sonra Türkiye adına müsabakalara katılarak sayısız başarılara imza attığını anımsattı.

Süleymanoğlu'nun 1988 Seul Olimpiyatları'nda 60 kiloda 9 olimpiyat rekoru kırarak spor tarihine adını altın harflerle yazdırdığını da hatırlatan Demircan, şunları kaydetti:

"Ülkemize, olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyayı kazandıran 'Cep Herkülü' halkımızın gönlüne taht kurdu. Uluslararası arenada bizlere yaşattığı gurur için şükranla anacağımız Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, milletimize ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum."


Kaynak: