Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yurttaki evlatları "hemşire annelerini" unutmadı

Konya'da 30 kişi, yetiştirme yurdunda kaldıkları dönemde kendileriyle bir "anne" gibi şefkat, merhamet ve sevgi gösteren emekli hemşire Zübeyde Cankurt'a Anneler Günü dolayısıyla yaptıkları ziyaretle vefa örneği sergiledi.

Yurttaki evlatları “hemşire annelerini“ unutmadı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürlüğünden kısa süre önce emekli olan hemşire Zübeyde Cankurt (54), 35 yıl boyunca yurt ve yuvalardaki çocuklara hep bir anne şefkatiyle yaklaştı.

Cankurt'un "yurttaki evlatları"ndan 30 kişilik grup, Anneler Günü dolayısıyla "hemşire anneleri"ni evinde ziyaret etti. Duygusal anlar yaşayan Cankurt, elini öpen "evlatları"nın her birine sarılarak mutluluğunu dile getirdi.

Hala bir dernek çatısı altında yurttaki çocuklarıyla ilgilenmeye devam eden Cankurt, yaptığı açıklamada, özlediği çocuklarını sürekli ziyaret ettiğini söyledi.

Tek bir çocuğu olmasına rağmen kendisini yüzlerce çocuğu dünyaya getirmiş gibi hissettiğini aktaran Cankurt, gerçekleştirilen ziyaretin de bunun en iyi örneklerinden olduğuna vurgu yaptı.

Cankurt, her Anneler Günü'nde yavrularının üzülmemesi için izinli bile olsa yurda ya da yuvalara erkenden gittiğini vurgulayarak, "Bebeklerimi sevgimle büyüttüm. 'Hemşireyim' deyip bir kenara çekilmedim. Söküklerini diker, banyo yaptırır, yemeklerini yedirir, tırnaklarını keserdim. Yavrularımın bir gülümsemesi dünyalara bedel." diye konuştu.

Her terk edilmiş bebekte yüreğinin sızladığını anlatan hemşire anne, evlatlarının anne duygusunu tam anlamıyla almaları için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

- "Ben olmadan uyumayan çocuğu özel izinle memleketime götürdüm"

Cankurt, bazen günlerce hastanede yavrularının başında beklediğini, hastalandıklarında gece yarıları yurda gittiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hastalarla daha fazla ilgilendiğim için sağlıklı olanlar da kendilerini sevdirmek için sürekli hastalanır. Biliyorum hasta değiller, numara yapıyorlar. Onlara kıyamaz her seferinde detaylı tetkiklerini yaptırırdım. Kucağıma her çocuk aldığımda sanki yeni doğum yapmışım gibi hissederdim. Her şeyi onların üzülmemesi için yaptım. Oğluma 8 aylık hamileyken hastaneye kucağımda götürdüğüm bebeği gören bir kadın, 'Bir de hemşire olacaksın. Biri karnında, diğeri kucağında. Bu kadar nasıl cahil olabiliyorsunuz?' dedi. Boğazında lokum kalan evladımızı sağlık personelinin tavsiyesiyle ters çevirip sallamaya başladığımızda bir vatandaş çocuğa eziyet ettiğimiz gerekçesiyle bizi şikayet etmiş. İzne ayrılacağımda ben olmadan uyumayan bir çocuğu da bekar olmama rağmen özel izinle memleketime götürdüm. Yuvadan ayrılırken 'beni de götür' diyen çocukları evime getirdiğim çok olmuştur. Folklor gösterisinin yapılacağı gün hastalanan kız çocuğunun yerine kıyafetleri giyip onlara eşlik ettim. Onlar üzülürse ben de üzülürüm. Büyüseler de benim gözümde hala kucağıma aldığım bebekler."

"Yavruları" her "anne" dediğinde heyecanlandığını dile getiren Cankurt, ilgilendiği "evlatları"nın tamamının neyi sevip, sevmedikleri gibi onlarla ilgili ince ayrıntılara kadar her şeyi hatırladığını söyledi.

- "Hemşire annemiz gibilerin verdiği merhamet, şefkat ve sevginin yansımasıyız"

Konya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği (KONYURTAYDER) Başkanı Mürsel Gökcen, yurttaki çocukların anne sevgisini Zübeyde Cankurt gibi fedakar kişilerden aldığını ifade etti.

Yetiştirme yurdunda büyümüş biri olarak hemşire annelerinin üzerlerinde çok hakkı olduğuna işaret eden Gökcen, "Onu kucağında bebek olmadan gören çok azdır. Hep bizler için koşuşturup durmuştur. Kendisini 40 yıldır tanıyorum. Kaç çocuk hastalanırsa hastalansın, her biriyle büyük bir özveriyle ilgilenmiştir. O sadece bir hemşire değil, bizim her şeyimizdi. Bizdeki vefa duygusu en üst seviyededir. Bizler, hemşire annemiz gibilerin verdiği merhamet, şefkat ve sevginin yansımasıyız." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Faruk Bircan, elini makineye sıkıştırdığında yanından hiç ayrılmayan hemşire annesinin kendisiyle birlikte ağladığını aktardı.

Beyza Acun ise hemşire annelerine kendisini sevdirmek için sürekli şımarıklık yaptığını, yanından hiç ayrılmadığını kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • R
    Ramazan
    7 yıl önce

    Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun cennet annelerin ayakların altındadır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English