Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yurt dışındaki Türklerin 'evet' coşkusu

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre, "evet" çıkmasının ardından Kanada, ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaşayan Türkler konvoyla şehir turu attı.

Yurt dışındaki Türklerin ’evet’ coşkusu
AK Parti Kanada Seçim Koordinasyon Merkezince (SKM) Anadolu İslam Kültür Merkezi’nde, sabah saatlerinde toplanan vatandaşlar referandum sonuçlarının açıklanmasını izledi.

AK Parti Kanada SKM Başkanı Turan Karatekin, sandıkların tamamının açılmasının ardından yaptığı konuşmada, "Biz Allah’ın izni ile kazandık. Yüzde 51 olur, 50,5 olur farketmez. Sakın ola birbirimizi kıracak şeyler söylemeyelim." diye konuştu.

Yemek ikramının ardından Türkler, ellerinde bayraklarla Toronto'da tur attı.

Organizasyona MHP Kanada SKM Başkanı Cengiz Yılmaz, Yardımcısı Nihat Karahan ve bazı ülkücüler de katıldı. Partilerinin bayrağını açan MHP'liler bozkurt işareti yaptılar.

Şehir turunun ardından bir alışveriş merkezinin otoparkında toplanan Türkler, burada horon tepip, halay çekti.

ABD

 Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan "evet" çıkmasının ardından ABD'de yaşayan seçmenler kutlama yaptı.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezince seçim sonuçlarını izlemek için New Jersey eyaletinin Patterson ilçesinde organizasyon yapıldı.

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla beraber vatandaşlar salonda marşlar ve bayraklarla kutlama yaptı.

AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Levent Ali Yıldız, kutlama sırasında AA'ya yaptığı açıklamada, daha önceki konuşmalarında "Türk halkı asla ve asla yanlışta ittifak etmez." dediğini hatırlatarak bugünkü sonucun bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Bu sonuç için çalışan ve dua edenler için bugünün bir zafer günü olduğunu kaydeden Yıldız, "Bizim için bir zafer günü olduğu gibi 'evet' oyu vermeyenler için karanlık bir gün ya da üzülecek bir gün asla değil. Biz bu zaferimizden gerekli dersleri çıkaracağız. Allah'ın izniyle yepyeni, daha güçlü, daha aydınlık, daha müreffeh, istikbale daha güvenle bakan bir Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlar getirmesini dilediklerini belirten Yıldız, "Artık gururla, sevinçle 'hayırlı olsun' diyebiliyoruz." diye konuştu.

- "Şimdi birlik beraberlik zamanı"

Kutlamaya katılan seçmenlerden iş adamı Adil Bayat da AA'ya yaptığı açıklamada, halk oylaması sonucunun vatana millete hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "Şimdi birlik beraberlik zamanı. İnşallah Türk halkı birlik beraberlik içinde bundan sonra sarılarak, kucaklaşarak, severek Türkiye'yi yüceltir, güçlendirir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Patterson Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yavuz Orta da seçim sonuçlarından çok memnun olduklarını belirterek, "Bu seçim sonuçlarına biz sonuç olarak bakmıyoruz, başlangıç olarak bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yapacak daha çok şey var, yola devam." dedi.

Seçmenlerden Güler Üstün de halk oylamasından güzel ve hayırlı bir sonuç çıktığı için sevinçli olduklarını belirtti.

HOLLANDA

 Hollanda’daki Türk vatandaşları, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından kutlama yaptı.

Türk vatandaşları ellerinde Türk bayraklarıyla Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ile kutlama yapan vatandaşlar, sloganlar atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Başkonsolosluk önünde toplandıktan sonra konvoy oluşturarak şehir turu atan Hollandalı Türkler ayrıca dev bir Türk bayrağı açıp, “Recep Tayyip Erdoğan" ve “En büyük Türkiye" sloganları attı.

Sevinç gösterisine katılan vatandaşlardan Sefa Ünlü, AA muhabirine, "Bu sonuç Türkiye için iyi oldu, vatana ve millete hayrlı uğurlu olsun." derken, Erdoğan hayranı olduğunu belirten sonradan Müslüman olmuş Hollandalı Tevfik Kaak ise "Cumhurbaşkanı kazandığı için çok mutluyum. Batı medyasının artık Türkiye hakkında yalan söylemeyi bırakması lazım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rotterdam kentinde bulunan Erasmus Köprüsü'ne Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resminin bulunduğu “Onlar konuşur biz yaparız” yazılı afiş asıldı. Bayrak kısa sürede polis tarafından kaldırıldı.

İNGİLTERE

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre "Evet" çıkmasının ardından Londra’da yaşayan Türk vatandaşları kutlama yaptı.

Londra’daki Türkler halk oylamasının sonuçlarını Türk restoranlarında toplanarak izledi.

Sonuçların "Evet" şeklinde netleşmesinin ardından araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, kentin ünlü Trafalgar Meydanı’na geldi. 

Meydandaki Ulusal Portre Galerisi önünde toplanan vatandaşlar, ünlü galerinin duvarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini astı.

- Brexit gibi

Halk oylaması sonucunu AA muhabirine değerlendiren AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Muhammed Ali Ceylan, oylamanın barış ve huzur ortamı içinde tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Halk oylamasında oranların birbirine yakın olmasına karşın çoğunluğun "Evet" tercihinde bulunduğunun altını çizen Ceylan, "Bu sonucun ülkemizde bundan sonra birliği beraberliği getireceğini, uzlaşmaları sağlayacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz bu yönde." diye konuştu.

Halk oylamasını, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) yönünde alınan sonuca benzeten Ceylan şunları söyledi:

"Brexit referandumunda yüzde 52’ye yüzde 48 gibi bir sonuç çıktı. İngiltere demokrasinin beşiği, bunu olgunlukla karşıladı. Ülkemizde de bu sonucun olgunlukla karşılanacağını, herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğini düşünüyorum. Sağduyuyla sonuçlara hepimiz saygı duymalıyız. ‘Hayır’ çıksaydı biz de bunu yapmak durumundaydık."

ALMANYA

 Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan "Evet" çıkmasını kutladı.

Anayasa değişkiliği halk oylaması sonuçlarını kutlamak üzere yüzlerce Türk vatandaşı, kent merkezindeki Kurfürstendamm Caddesi'nde toplandı.

Burada büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme gurbetçiler seninle" ve "Ya Allah bismillah, Allah-u ekber" sloganları attı.

Sevinç gösterisinde bulunan vatandaşlar kutlamanın sonunda dua etti.

Bu arada güvenlik güçlerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Vatandaşlar, daha sonra araçlarına binerek korna çaldı ve Türk bayraklarını sallayarak şehir turu attı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English