Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yunanistan ve Makedonya arasındaki "isim sorunu"

-Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias: "Taraflar için önemli olan meseleleri belirledik ve bundan sonraki buluşmamızda büyük bir adım atmak için hazır olacağımızı umuyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ATİNA (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Makedonya'nın “isim sorunuyla” ilgili taraflar arasında uzlaşmaya yönelik adımlar atıldığını, çözüm konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, iki ülke arasındaki "isim sorununu" görüşmek üzere BM Özel Temsilcisi Matthew Nimetz ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile bir araya gelen Kocias, görüşme sonrasında Yunan gazetecilere açıklamada bulundu.

Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Karin Kneissl'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmelerde, meselelerin ne şekilde çözüleceğine dair taraflar arasında görüş birliği sağlandığını ifade eden Kocias, "Sanırım attığımız adımlar zor adımlar ancak tüm adımlar bizi bir çözüm olasılığına yaklaştırıyor." dedi.

Kocias, görüşmelerde iki ülkenin hangi konularda anlaştığı ve hangilerinde anlaşamadığının ayrıntılarıyla kaydedildiğini belirterek, "Taraflar için önemli olan meseleleri belirledik ve bundan sonraki buluşmamızda büyük bir adım atmak için hazır olacağımızı umuyorum” ifadesini kullandı.

Yunan Dışişleri Bakanı Kocias, bundan sonrası için bir plan bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruyu , "Gerekli tüm adımlar için plan ve anlaşmalar mevcut." diye yanıtladı.

- İsim sorunu

Başta Türkiye olmak üzere birçok ülke, Makedonya'yı anayasal adı olan "Makedonya Cumhuriyeti" ismiyle tanırken, Yunanistan, kendi sınırları içinde "Makedonya" isimli bir bölge bulunduğu gerekçesiyle bu ülkenin isminin değiştirilmesini talep ediyor.

Makedonya, bağımsızlığını ilan ettiği 1991'den beri güney komşusu Yunanistan ile devam eden isim sorunu nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya üye olamıyor. Makedonya'nın uluslararası tanınırlığı, ülkenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda oy birliğiyle BM üyeliğine kabul edildiği 1993 yılının nisan ayında kesinlik kazanmış ancak güney komşusu Yunanistan'ın itirazıyla geçici referans olarak "Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya" (FYROM) adıyla üyeliğe kabul edilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English