Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yunanistan'ın Drama kentinden TTSO'ya ziyaret

Drama Ticaret ve Sanayi Odası Direktörü Alexandridis: "Drama'da yaşayanların yarısının atasının Trabzon ve çevresinden Yunanistan'a gelmiş olması, iş birliği olanaklarının daha sağlam bir zemine oturtulmasına olanak sağlayacak" TTSO Başkanı Hacısalihoğlu: "Kültürel etkinliklerle başlatılacak iş birliği süreci, turizm ve diğer alanlarda devam edebilir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Yunanistan'ın Drama kentinden gelen ticari heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret etti.

Drama Ticaret ve Sanayi Odası Direktörü Charalambos Alexandridis ve Uluslararası Programlar Direktörü Alkis Papademetriou, ziyarette, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

Alexandridis, geleceğe dönük gelişmiş iş birlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunmak için Trabzon'a bir çalışma ziyareti düzenlediklerini söyledi.

Drama'nın tarım, hayvancılık ve ormancılığın yanı sıra zengin su kaynaklarına sahip olduğunu dile getiren Alexandridis, şöyle devam etti:

"Pamuk, tütün, patates ve fasulye en fazla yetiştirilen ürünler. Hayvancılık ileri düzeyde. Et ürünleri işlemeciliği tesisleri var. Mermer yatakları mevcut. Yunanistan'daki saf beyaz mermerin yüzde 75'i Drama bölgesinden çıkarılmaktadır. 25 bin hektarlık üzüm bağlarıyla şarapçılık da yeni canlanmaya başlayan bir sektör. Ayrıca yüksek teknoloji şirketleri ve madencilik şirketleri de bulunmakta. İhraç ürünlerimiz pamuk, tütün, makine parçaları, kuruyemiş ve şarap."

Yunanistan'ın ihracatında Türkiye'nin, Çin ve ABD'den sonra üçüncü sırada olduğunu belirten Alexandridis, 2016'da Drama bölgesinden Türkiye'ye 6,5 milyon avroluk ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Alexandridis, Drama ile Trabzon arasında birçok ortak nokta bulunmasının iş birliği için çok iyi zemin oluşturduğuna dikkat çekerek, "Drama'da yaşayanların yarısının atasının Trabzon ve çevresinden Yunanistan'a gelmiş olması, işbirliği olanaklarının daha sağlam bir zemine oturtulmasına olanak sağlayacak." dedi.

Avrupa Birliği kapsamındaki girişimcilik projelerinin yanı sıra kültürel etkinliklerde de önemli işbirlikleri yapılabileceğine işaret eden Alexandridis, TTSO gibi güçlü ve köklü bir odayla işbirliği yapmanın kendilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

- "Karşılıklı tanıtım faaliyetleriyle işbirliği süreci geliştirilebilir"

Hacısalihoğlu ise sadece AB değil, Karadeniz Ekonomik İşbirliği kapsamında da ortak çalışmalar yürütebileceklerini belirterek, "Kültürel etkinliklerle başlatılacak işbirliği süreci, turizm ve diğer alanlarda devam edebilir. Karşılıklı tanıtım faaliyetleriyle işbirliği süreci geliştirilebilir." dedi.

Öncelikle Drama bölgesindeki turizm acentelerini Trabzon'a davet etmek istediklerini dile getiren Hacısalihoğlu, böylece iş birliği sürecinde ilk adımı atmış olacaklarını, sonra her iki oda yetkililerinin, projeler bazında işbirliği imkanlarını da değerlendirebileceğini söyledi.

Ziyarette, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Murat İskender ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gençcelep ile TTSO Proje Koordinasyon Ofisi ekibi de hazır bulundu.

Trabzon'un tanıtım filminin izlendiği ziyaret sonunda Hacısalihoğlu, konuklarına plaket takdim etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English