Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yüksekova'da üretilen karpuz çiftçinin yüzünü güldürdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devlet desteğiyle organik yetiştirilen karpuz, üreticilerin aile bütçesine katkı sağlıyor Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yılmaz: "Bu sene ilçede 20 bin aşılı karpuz fidesi dağıttık. Mevsimin sıcak geçmesi nedeniyle verimde artış gözlendi. Çiftçilerimiz bu seneki verimden memnun" Karpuz üreticisi Ertuğrul: "Daha önce hayal dahi edemiyorduk bu işleri. Biz başladık Allah'a şükür. Gelecek sene daha fazla ekmeyi düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda Hakkari bölgesinin

Anadolu Ajansı haberine göre;
HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devlet desteğiyle organik yetiştirilen karpuz, üreticilerin aile bütçesine katkı sağlıyor.

İlçedeki çiftçiler, hükümetin Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında hayata geçirdiği projeler sayesinde çiftçilik ve hayvancılığın yanında meyve ile sebzecilikten de ekonomik kazanç sağlamaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilere gerekli desteğin sağlandığını söyleyerek, şunları belirtti:

"Bu sene ilçede 20 bin aşılı karpuz fidesi dağıtık. Mevsimin sıcak geçmesi nedeniyle verimde artış gözlendi. Çiftçilerimiz bu seneki verimden memnunlar. Çiftçilerimiz artık karpuzu hobi amaçlı değil, ekonomik kazanç ve aile bütçelerine ciddi katkı sağlamak amacıyla ekiyor. Çiftçimiz ürettiği ürünü pazarlıyor. Önceki seneye göre her sene yüzde yüz artış yaşanıyor."

Yılmaz, "Yüksekova'da hiçbir şey yetişmez" algısını kırdıklarını dile getirerek, "Ovamızda zamanında şeker pancarı yetiştirilirdi. Şimdi karpuz ve birçok ürün yetişiyor. Ovamız gayet verimlidir. Kesinlikle suni gübre ve ilaç kullanmıyoruz. Tüm ürünlerimiz tamamıyla organiktir. Karpuzumuzun tadı, dışarıdan gelen karpuzların tadından çok daha güzeldir." ifadesini kullandı.

- "Daha önce hayal dahi edemiyorduk"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden aldığı destekle Demirkonak köyünde 3 dönüm araziye karpuz eken Şadi Ertuğrul'un (54) organik ürettiği ve ilçenin farklı yerlerinde satışa sunduğu karpuzlar ilgi görüyor.

Ertuğrul, bu yıl ektiği karpuz fidelerinden 12 tona yakın verim aldığını anlattı.

İşlerini gelecek yıl daha da geliştireceğini söyleyen Ertuğrul, "Daha önce hayal dahi edemiyorduk bu işleri. Biz başladık Allah'a şükür. Çok memnunuz. Allah razı olsun. Karpuzun karı yoncadan, buğdaydan daha iyi. Gelecek sene daha fazla ekmeyi düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda Hakkari bölgesinin karpuz ihtiyacının büyük kısmını karşılamayı hedefliyoruz." diye konuştu.












Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English