Son Dakika Haberler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, "Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı" ile yabancı uyruklu kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlere 8 aylık burs veriyor Bu kapsamda 2015'te 15, 2016'da 26 akademisyen ve kamu görevlisi KATİP bursu alarak mezun oldu Bu yıl da 15 yabancı akademisyen ve kamu görevlisi burs almaya hak kazandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), "Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı (KATİP)" ile yabancı uyruklu kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlere Türkçe öğrenmeleri için burs imkanı sağlıyor.

YTB'den edinilen bilgiye göre, ülkelerinde etkin olabilecek, gelecek vadeden yabancı uyruklu kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlerin Türkçe öğrenmelerine yönelik 8 aylık burs programıyla bursiyerlerin Türkiye'yi yakından tanıması ve Türkiye ile sürdürülebilir bağlar kurması hedefleniyor.

Türkçe öğreniminin yanı sıra kültürel ve akademik faaliyetleri de içeren programdan, ilk kez uygulandığı 2015 yılında 15, 2016 yılında 26 akademisyen ve kamu görevlisi burs alarak mezun oldu.

KATİP burs programına bu yıl kabul edilen 15 yabancı akademisyen ve kamu görevlisi de İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nde Türkçe eğitimlerine devam ediyor.

Burs kapsamında 8 ay ücretsiz Türkçe eğitimi alan katılımcıların barınma, Türkiye'ye ilk geliş ve eğitimden sonra Türkiye'den dönüş ulaşım masrafları karşılanıyor.

Türkiye'nin dış temsilcilikleri tarafından uygun görülen adayların kabul edildiği burs programına başvurular internet üzerinden yapılıyor.

- Katılımcılarda aranan şartlar

Programa başvuracak kamu çalışanlarında ilgili kurumda en az 3 yıl çalışmış ve tercihen yüksek lisans ya da doktora derecesine sahip olma şartı aranıyor.

Ayrıca, adayların Türkiye'nin dış temsilciliğinin bulunduğu veya bu temsilciliklerden birine akredite olan ülkelerden birinin vatandaşı olması gerekiyor.

Araştırmacı ve bilim insanlarının burstan yararlanabilmesi için bir üniversitede, araştırma merkezinde, bilim akademisinde çalışması, doktoraya devam etmesi ya da doktorasını tamamlamış olması gerekiyor. Çalışma alanının Türkiye ile ilgili bir konuda ve sosyal bilimler alanında olması da tercih ediliyor.

Türk vatandaşlarının, mavi kart sahiplerinin ve herhangi bir sebeple Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanların kabul edilmediği burs programına başvuru şartları arasında ayrıca, Türkiye'de ikamet etmemek ve 40 yaşını doldurmamak da var.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English