Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YTB'den Arnavutluk'ta Türkiye mezunları ile buluşma programı

Anadolu Ajansı haberine göre;
TİRAN (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türkiye mezunları ile buluşma programı düzenlendi.

Programa, YTB, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Türk ile Arnavut kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra eğitimlerini Türkiye'de tamamlamış çok sayıda öğrenci katıldı.

YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim görmüş Arnavutların, Arnavutluk'ta önemli makamlarda görevli olduklarını ifade ederek, bunun, ülkenin ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği yönünde garanti teşkil ettiğini vurguladı.

Projenin meyvelerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yusuf, "Ben 1993'ten itibaren önce Balkanlar ile ilgili daha sonra Türk dünyasıyla ilgili çalışmalarda bulundum. Balkanlar'dan ilk Türkiye burslusu, büyük öğrenci projesi kapsamındaki burslar sistematik olarak 1993 yılından itibaren gelmeye başladı." dedi.

Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını anımsatan Yusuf, etkinliğe katılan öğrencilere, Arnavutluk'un geleceği için çalışmaları gerektiğini ve Türkiye'nin de onların her zaman yanında olacağını söyledi.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş da Türkiye ve Arnavutluk arasındaki kardeşlik bağlarının yüzyıllar öncesine dayandığını ifade etti.

Dünyanın 5 kıtasından 160 ülkeden öğrencinin Türkiye'ye geldiğini dile getiren Baş, Türkiye'nin eğitim alanında bir marka haline geldiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Mezunlarımız Türkiye'den kendi memleketlerine döndüklerinde öğrendiklerini, birikimlerini, dostluklarını kendi ülkelerine aktarıyorlar. Kendi ülkelerinin gelişimi için kullanıyorlar. Bunun yanı sıra Türkiye ile kendi ülkeleri arasında da bir dostluk köprüsü oluyorlar. O yüzden biz özellikle Arnavutluk'taki mezunlarımızı böyle güzel yerlerde görmekten, kendileri ile iş birliği yapmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz."

Baş, Türkiye mezunları ile ikili ilişkilerin daha da sıkılaştığını ifade ederek, "Biz önümüzdeki yıllarda da Arnavutluk'tan gelecek değerli gençlerimize, arkadaşlarımıza kapılarımızı açmaya devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English