Son Dakika Haberler

Yozgat Valisi Yurtnaç: "Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türkmen'iyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla bir ve beraberiz" Alevi İnanç Birliği Genel Başkanı Yıldırım: "Kerbela'da yaşanan acıları hep birlikte paylaşıyoruz. Bugün de burada görüyorum ki Alevi, Sünni ayırımı diye bir şey yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;
YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Kerbela şehitleri için Alevi ve Sünniler tarafından anma programı düzenlendi.

Yukarı Emirler köyü muhtarlığı, Sorgun Ozan Yazar ve Şairler Derneği (SOYDER), İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ankara merkezli Demokrat Yozgatlılar Federasyonu tarafından organize edilen "Sen Hasan'sın, Ben Hüseyin" adlı program köydeki cemevinde yapıldı.

Programda konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi.

İslam tarihi boyunca Müslümanların bir ve beraberliğini ortadan kaldırmak için yanlış oluşumlar meydana geldiğine dikkati çeken Yurtnaç, "Bizim genel adımız Müslüman'dır. İslam bizim genel çeçevemizdir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türkmen'iyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla bir ve beraberiz. Nasıl nimette berabersek külfette de beraber olacağız. Aynı vergiyi veriyoruz, şehit oluyoruz, gazi oluyoruz, askere gidiyoruz, bunlarda bir ve berabersek aynı tasa, kıvanç ve kederi yaşayan insanlar birdirler." şeklinde konuştu.

Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Ali Faruk Yıldırım da programın birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu vurguladı.

Geçmişteki hataları bugün tekrarlama gibi bir lükslerinin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün küresel dünyada çağdaş, modern dünyada ve Türkiye'mizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette hepimizin inançlarımızı yaşamamız için altyapımız var, cemevlerimiz de, ibadet yerlerimiz de mescitlerimiz de hizmettedir. Buralarda birbirimizi ötelemeden birlikte yaşayabilelim. Kerbela'da yaşanan acıları hep birlikte paylaşıyoruz.

Bugün de burada görüyorum ki Alevi, Sünni ayırımı diye bir şey yok. 'Mezhep' adı altında hiç kimseyi dışlamayın, hiç kimseye farklı gözle bakmayın, inanın hepimizin mezhebi aynıdır, Alevi Sünni diye ayırım yapmıyorum."

Konuşmaların ardından Sorgun Müftülüğü Vaizi Ferhat Koçak, Kur'an-ı Kerim okudu.

Alevi İnanç Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Dede Kargınoğlu da aşure hakkında bilgi verip dua etti. Kerbela şehitleri için ağıt yakılması sırasında salondakiler duygulu anlar yaşadı.

Aşure ikramıyla sona eren programa Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English