Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yöresel Ürünler ve Kilis Zeytinyağı Festivali

Festival kapsamında "Yöresel Ürünler Şenliği" düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KİLİS (AA) - Kilis'teki Yöresel Ürünler ve Kilis Zeytinyağı Festivali kapsamında, "Yöresel Ürünler Şenliği" düzenlendi.

Kilis Valiliği ve Belediyesi öncülüğünde çeşitli kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla düzenlenen "Yöresel Ürünler Şenliği" kapsamında Cumhuriyet Meydanında kurulan "Yöresel Çarşı"nın açılışı, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapıldı.

Yerel sanatçılar tarafından verilen konserler ve ikramlarla renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, kurulan stantlarda kente özgü ürünler sergilendi.

Belediye Başkanı Kara, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin Türkiye ve dünya çapında küçük bir etkinlik olarak görülebileceğini ancak Kilis açısından çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

Batının ufacık değerlerini bile "allayıp pullayıp dünyanın en kıymetli şeyi gibi" sattığını anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Bizim o kadar değerlerimiz var ama satamıyoruz. Kilis zeytinyağı, dünyada tek olan yağlardan bir tanesi ve biz bunu satamıyoruz. Kilis keçisi, türü korunmak üzere tescillenmiş olan hayvan ve biz bunu pazarlayamıyoruz. Kilis katmeri dünyada tek, eşi benzeri yok. Ama biz bunu etrafa duyuramıyoruz. Cennet çamuru Türkiye'de değil dünyada tek biz bunu millete anlatamıyoruz. Kilis karası üzüm, yemediğin zaman anlamadığın bir tat. Bunu da anlatamıyoruz."

Kilis'in değerlerinin saymakla bitmeyeceğini dile getiren Kara, batının tek bir ürünün tanıtımında gösterdiği başarının, binlerce üründe elde edilemediğini vurgulayarak, bu tür festivallerin önemine dikkat çekti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Koç da yaklaşık 12 yıl önce bir kültür merkezi açılışı için geldiği Kilis'in o dönemde büyük bir belde gibi göründüğünü ancak bugün birlik ve beraberliğin gerçekten tesis edildiği güzel bir şehir haline geldiğini söyledi.

Etkinliğe, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile bazı eski milletvekilleri ve ilgililer de katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English