Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yolda kalan aileye vatandaşlar sahip çıktı

Afyonkarahisar'da araçları arızalandığı için yolda kalan 16 kişilik aileye, olaydan sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla haberdar olan yardımsever vatandaşlar sahip çıktı Yardımsever Kayışoğlu: "Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı görünce 3-5 arkadaş daha sanayiye geldi. Aileyi hep beraber arabalarımıza alarak bir arkadaşımızın iş yerindeki misafirhanesine getirdik. Burada sobayı yaktık ve karınlarını doyurduk" Aile reisi Dalaman: "Sağ olsun bu ağabeyler nasıl haber aldılarsa 6 araba ile gel

Anadolu Ajansı haberine göre;
AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da araçları arızalandığı için yolda kalan ve maddi durumu olmayan 16 kişilik ailenin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı, yardım seferberliği başlattı.

İzmir'den Adana'ya doğru yola çıkan 16 kişilik bir aile, gece saatlerinde Afyonkarahisar'da araçlarının arıza yapması nedeniyle yolda kaldı. İkinci Küçük Sanayi Sitesi'nde bir tamircinin önüne çekilen aracın motor arızası yaptığı ve kısa sürede çözülemeyeceği aileye belirtildi.

Maddi durumu olmayan aile, yanlarında bulunan battaniyeleri sokağa sererek, geceyi tamirhanenin önünde geçirmeye karar verdi. İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi'nin ailenin fotoğrafını sosyal medyada paylaşması üzerine Afyonkarahisarlı yardımseverler aileye sahip çıktı.

Yardımsever Tamer Kayışoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fotoğrafını gece sosyal medyada gördüğü ailenin yanına doğru yola çıktığını söyledi.

Ailenin yanına gittiğinde gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü dile getiren Kayışoğlu, "Çocuklarıyla battaniyelerle yerde yatıyorlardı. Benden sonra, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı görünce 3-5 arkadaş daha sanayiye geldi. Aileyi hep beraber arabalarımıza alarak bir arkadaşımızın iş yerindeki misafirhanesine getirdik. Burada sobayı yaktık ve karınlarını doyurduk." diye konuştu.

- "Çalıştıkları yerden paralarını alamamışlar"

Çocukların sokakta yatmasına kimsenin kayıtsız kalamayacağını aktaran Kayışoğlu, aileye yaptıkları yardım dolayısıyla vicdanen çok rahat olduklarını vurguladı.

Kayışoğlu, ailenin maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, "Beş kuruş paraları yok. Çalıştıkları yerden de paralarını alamamışlar. Biraz önce Kızılay Şubesinden de aradılar, 'Geleceğiz' diye. Kimse yardım etmese de biz buradayız. Gereken neyse biz yapar, aileyi göndeririz." dedi.

-"Güvenlik bize burayı terk etmemizi söyledi"

Aile reisi Ramazan Dalaman da Afyonkarahisar'a 30 kilometre kala arıza yapan araçlarını tamir etmek için sanayiye getirdiklerini belirtti.

4 tamirciye gösterdikleri araçtaki arızanın giderilemediğini anlatan Dalaman, şunları kaydetti:

"Tamirciler 'Geç oldu, sabah bakalım.' dediler. Dükkanın önünü boş görünce, 'Bu akşam burada idare edelim.' dedik. Sırtımıza battaniyeyi aldık ve dükkanın önünde yatmak istedik. Dükkan sahibi burada kalmamızı kabul etmedi. Biz de 'Hiç olmazsa dükkanın bulunduğu sokakta barınalım.' dedik. Sabah aracımızı yaptırıp gideceğimizi söyledik. Güvenlik görevlisi bize 'Tamam, kalabilirsiniz.' dedi."

Güvenlik görevlisinin saat 01.30'ta yanlarına gelerek, geceyi burada geçiremeyeceklerini, bunun site yönetiminin kararı olduğunu söylediğini aktaran Dalaman, "Bize 'Niye otele gitmiyorsunuz?' diye soruyorlar. Bizim durumumuz olmuş olsa bu kadar vatandaşı burada yatırmam ve otele götürürüm." ifadesini kullandı.

Dalaman, daha sonra polisi aradığını ve gelen iki polis memurunun tüm gayretlerine rağmen sitenin güvenlik görevlileriyle dükkan sahibini, burada kalmaları için ikna edemediğini söyledi.

Kalacak yer bulamamışken vatandaşların çıkıp geldiğini ve kendilerini bir işletmenin misafirhanesine taşıdığını belirten Dalaman, "Sağ olsun bu ağabeyler nasıl haber aldılarsa 6 araba ile geldiler. Hepimizi buradan taşıdılar ve yardımcı oldular. Sıcak çayımızı ve yemeğimizi verdiler. Allah onlardan razı olsun. Şu an burada 16 kişi var. Eşim, oğullarım, damadım ve torunlarım var. Arabamızı yaptırıp, yolumuza gideceğiz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English