Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yeşilçam temalı 'Jönler' isimli sergi açıldı

Ressam Birim Erol'un, Yeşilçam temalı "Jönler" isimli resim sergisi, Türk sinemasının usta oyuncularını sanatseverlerle buluşturdu.

Yeşilçam temalı ’Jönler’ isimli sergi açıldı
Ressam Birim Erol'un, Yeşilçam temalı "Jönler" isimli resim sergisi, Türk sinemasının usta oyuncularını sanatseverlerle buluşturdu.

Hidden Coffee House Bebek'in ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erol, Yeşilçam'ın ilham kaynağı olduğu 17. kişisel sergisini sanatseverlere sunmaktan duyduğu heyecanı anlattı.

İnsanın iç ve dış dünyayla kurulan bir yol olarak sanatla iletişime geçtiğini ve kendisinin de iç dünyasını göstermenin yolu olarak kabul ettiğini aktaran Erol, "An ve anlık duygulardan esinlenerek, dışavurumcu bir üslupla eserlerime hayat veriyorum." diye konuştu.

Erol, sergiden elde edilecek geliri, "Engelsiz Yaşam Vakfı" ile paylaşacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bende hatırası olan, filmlerini izlediğim zamanlarda etkisi altında kaldığım Türk sinemasının erkek oyuncularını resmettim. Çocukluğumda Öztürk Serengil'i mimiklerimle taklit ettiğimi veya Cüneyt Arkın gibi bir yerlerden atlamaya çalışırken bir yerlerimi filan kırdığımı hatırlıyorum. Tıpkı benim gibi herkesin mutlaka bir anısı olan aktörleri resmetmek ve onlara hayat vermek, gerçekten çok heyecanlıydı. Bu sergiyi hazırlarken o günlerin bende bıraktığı izler çok işime yaradı ve bunları tablolarıma yansıttım. Bazı aktörlerin fotoğraflarına rastlayamadığım için de filmlerindeki görüntülerden esinlendim ve bunları sinemaseverlere, sanatseverlere sunmak, onlarla bir şekilde yeniden buluşturmak istedim."

Her sergisinin konusuna ve içeriğine ilişkin bir mekan arayışına çıktığını belirten Erol, "Sergimi açmadan önce o serginin ruhuna hitap edecek mekan arayışım oluyor. Bu sergimin de ruhuna en uygun mekan olduğu için Hidden Coffee House Bebek'te hazırladığım 35 portreden 30 tanesini sergiliyoruz. Yeşilçam tutkunlarını bu güzel ve sıcak ortama bekliyorum." çağrısında bulundu.

Ayhan Işık, Münir Özkul, Zeki Alasya, Cüneyt Arkın ve Ediz Hun gibi 30 usta oyuncunun portrelerine yer verilen sergi, 7 Şubat'a kadar ziyaret edilebilir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English