Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yerli sosyal medyada, "babayiğit" olmaya aday

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan lise mezunu iki genç, sosyal medyanın popüler iletişim araçlarından Facebook ve Twitter'a rakip olmak amacıyla Türkçesi "Özgürce Haykır" anlamına gelen Freelyshout.com sitesini kurdu Sitenin kurucusu Ersoy: "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'yerli otomobilde babayiğit arıyoruz' demişti. Biz de yerli sosyal medyada babayiğit adayıyız. Projemizi geştirmek için maddi veya manevi destek istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - METİN GİRGİN - Gebze ilçesinde yaşayan iki genç, kurdukları sosyal paylaşım sitesiyle Facebook ve Twitter'a rakip olmak istiyor.

Yazılım ve tasarımı tamamen Türk kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hazırlanan www.freelyshout.com isimli sitede Twitter, Facebook ve Foursquare gibi sosyal paylaşım sitelerinde gerçekleştirilen her türlü işlem yapılabiliyor.

Sitede, öğrenciler dersleriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor, kan ve organ nakli ihtiyacı olanlar, taleplerini buraya yazarak, diğer kullanıcıları haberdar ediyor.

Ayrıca Twitter'daki gibi 140 karakter sınırlaması bulunmayan sitede kullanıcılar iletilerini sınırsız yazıp, isterlerse blog oluşturabiliyor, fotoğraf ve video paylaşımı yapabiliyorlar.

Sitenin kurucularından 25 yaşındaki Yasin Ersoy AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşından beri bilgisayar ve elektronik yazılımıyla ilgilendiğini, sosyal medyanın gücünü gördükten sonra ilk yapmak istediği şeylerden bir tanesinin de tamamen yerli yapım bir proje geliştirmek olduğunu söyledi.

Sosyal medya alanında Türkiye'nin de böyle bir hamle yapmasını istediğini, bu düşüncesini arkadaşı Ertan Aktaş'la paylaştığını anlatan Ersoy, "İkimiz de işten ayrılıp, bu projeye kendimizi adadık. Yaklaşık 2,5 senedir bu proje üzerinde çalıştık. Bir buçuk yıl sadece sistemin ortaya çıkması için gece gündüz çalıştık. Sitenin test aşamalarını tamamladık. Bir yıldır site yayında" diye konuştu.

- "Facebook ve Twitter karışımı bir proje"

Geliştirdikleri sistemin, Facebook ve Twitter'dan farklı olduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Sitede 'kaynaklar' diye bir bölüm var. Üniversite öğrencileri derslerini buradan yapabiliyorlar. Bütün istedikleri bilgileri alabiliyorlar. Sosyal sorumluluk uygulamamız var. Kan ve organ arayışı. Organ bağışı ve kan vermek isteyenler buraya girebiliyorlar. Örneğin Kocaeli'de kan veya organ arandığı zaman, kullanıcılar bunu sisteme giriyorlar ve bu şehirde yaşayan diğer diğer kullanıcılara uyarı gidiyor. Yani "şu hastanede, şu grupta kana veya organ nakline ihtiyaç var" şeklinde önlerine düşüyor."

Freelyshout'da bunun dışında Twitter gibi karakter sınırının olmadığını, kullanıcıların sınırsız bir şekilde yazabildiklerini, blog olarak kullanabildiklerini ifade eden Ersoy, sitelerinin görünüm olarak Twitter'a benzediğini ancak Twitter ve Facebook karışımı olduğunu vurguladı.

Freelyshout'a, Türkçe olarak "özgürcehaykır.com" internet sitesinden de ulaşılabildiğini aktaran Ersoy, "İsim bulmak dünyanın en zor işi. Global olmaya çalıştığımız için İngilizce bir ismi tercih ettik. Ama siteye Türkçe isimden de girilebiliyor" dedi.

- "Yerli sosyal medyada 'babayiğit' adayıyız"

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın "yerli otomobilde babayiğit arıyoruz" dediğini aktaran Ersoy, "Biz de yerli sosyal medyada babayiğit adayıyız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımız Fikri Işık'tan projemize destek bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de yaşanan Twitter'la ilgili sıkıntılara vurgu yapan Ersoy, "Bizim kullanıcı sözleşmemiz var. Bu Twitter'da da var ama riayet etmiyorlar. Biz de birine küfür, hakaret ve iftira olduğu zaman bu içerikleri önce uyarıyoruz. Kendilerinden paylaşımlarını silmelerini bekliyoruz. Silmedikleri takdirde biz müdahale ediyoruz. Bir paylaşım mahkemede dava konusu olursa, mahkemeye gereken bilgileri vermek zorundayız. Özgürlük, başkalarının özgürlüğü kısıtlandığı zaman biter" ifadelerini kullandı.

Sitenin kurucularından Ertan Aktaş ise yakın zamanda sitenin mobil uygulamasına geçileceğini, şu anda tasarım ve yazılım altyapısının hazırlandığını  dile getirerek, mobil uygulamaya geçildiğinde sitenin daha da popülerleşeceğini tahmin ettiğini kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English