Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yerel medyanın sorunları ve geleceği masaya yatırıldı

2. Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı'nda medya başlığı altında önemli konular konuşuldu. Kurultayın ilk günündeki son oturumda başlık Yerel Medya ve Demokrasi olarak seçildi. Yerel medyanın sorunları ve gelecek beklentileri katılımcılarla paylaşıldı.

Ankara'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayının ilk günü Yerel Medya ve Demokrasi oturumu ile tamamlandı. Oturum başkanı olan KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ilk sözü Hasan Yavuz Bakır'a verdi.

Hasan Yavuz Bakır, "Kamu spotu için yıllardır çalışıyoruz. Devletin bütün yetkili organları, siyasetin bütün yetkili organları söz verir ama hiçbir mesafe alamayız. Gazeteler kamu ihalelerinden pay alır ama bizler kamu spotlarından pay alamayız. Yerel medya bunlarla boğuştuğu için işine yerine getiremiyor. Çoğu zaman bu sorunlarla uğraştığı için yapması gerekenleri ihmal etmiştir. " dedi.

Kanal Urfa adına programa dahil olan İbrahim Toru ise 15 Temmuz 2016'ya döndü. "Halkımız öyle bir halk ki tankın altına yattı" diyen Toru, "Öyle bir milletiz ki bir ablamız gençleri toplayıp kamyonla meydanlara geliyor. İki tankın altına giren insanlarımızı düşünün. Tarih yazılan o günün etkenlerden birisi de yerel medya..." dedi.

Kanal Fırat'tan Zeki Akbıyık,yerel medyanın maddi sorunlarına ilişkin, "Hem radyocu arkadaşlarımız hem televizyoncu arkadaşlarımız telif hakları konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Telif hakları konusunda muhatabımız yok. " dedi.

Ordu Altaş Tv Genel Yayın Yönetmeni Doğan Deniz de yerel basının gücü başlığı altında konuştu.

"Türkiye'de gündem olan birçok olay zaten yerelde ilk ön plana çıkıyor" diyen Deniz, "15 Temmuz'da da bunun bir örneğini KONTV gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımızın yerel medyaya verdiği açıklamayı Türkiye'de ilk onlar yayımladı. Yerel meyda ulusaldan daha hızlı ve çözüm odaklı. " dedi.

Oturum başkanı Nurettin Bay son sözü aldı. 

Uydu ücretleri noktasında çalışmaların yapıldığının ve yakın zamanda adımın atılacağını müjdeleyen Bay, "güçlü medya" vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Biz birbirimizi ulusal medyayla tamamlayan bir medyayıyız. Hep beraber güçlü olursak medya güçlü olur. Ulusal ismini verdiğimiz kanallar ise İstanbul merkezli olarak İstanbul ile Ankara haberleri yapan, içerikleri daha ziyade bu iki ille dolu olan ama diğer tarafta Anadolu'nun tamamıyla bütünleştiklerinde, bizlerden destek aldıklarında onlara ulusal fonksiyon yüklenmiş oluyor. Onun için medya Türkiye'de 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlığı her zaman gösterebilmek için güçlü olmalıdır. O güçlü olmanın formülü de yerel medyayı güçlendirmekten geçmektedir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English