Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) "Bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatmasıdır. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz" "Türkiye’nin 2023 hedeflerini, er veya geç gerçekleştireceği artık genel bir kabul haline gelmiştir. Şimdi daha ö

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatmasıdır. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz." dedi.

Erdoğan, 26. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şayet bugün Avrupa Birliği (AB) bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu bulunduğunu, onun da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek alnamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatması olduğunu söyledi.

Erdoğan, "İşte brexitte hallerini gördük. Kim bilir bunu neler takip edecek. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten de memnuniyet duyarız. 5 milyonu aşkın oralarda soydaşlarımız var. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeye devam ederiz. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm partilerimizin de iştirak ettiğini düşündüğüm bu politikamızı, AB'den kesin bir cevap alana kadar muhafaza edeceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, günümüz dünyasında artık hiçbir yerin uzak olmadığını ve bu durumun, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, olumlu veya olumsuz her gelişmenin tüm ülkeleri, tüm toplumları etkilemesine yol açmakta olduğuna işaret etti.

- "Ülkemize yönelik büyük bir sevgi ve umut var"

"Hele bizim gibi, 2 bin 200 yıllık devlet tecrübesine, bin 400 yıllık medeniyet müktesebatına, bin yıllık coğrafya hakimiyetine sahip bir ülke için, bu tür gelişmeler çok daha önemli hale gelmektedir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarihi, kültürel ve sosyal olarak çok yakın ilişkiler ağıyla bağlı olduğumuz bölgelerde, ülkemize yönelik büyük bir sevgi, ama aynı zamanda büyük bir umut vardır. Sevgiye sadece teşekkürle karşılık vermek mümkündür, ama umudun bize yüklediği sorumluluklar çok ağırdır. Bu sebeple, nasıl Irak'a, Suriye'ye, Kafkasya'ya, Orta Asya'ya, Balkanlara, Doğu Avrupa'ya sırtımızı dönemiyorsak, aynı şekilde Kuzey Afrika'yı, Orta Afrika'yı, Güney Asya'yı da görmezden gelme hakkımız yoktur.

Yüreklerine Türkiye sevgisi kazılı kardeşlerimizin yaşadığı Libya'daki gelişmelerin bizi ilgilendirmediğini nasıl söyleyebiliriz? Adına türküler yaktığımız Yemen'deki hadiseleri nasıl yok sayabiliriz? Ecdadımızın her köşesine damgalarını vurduğu Afganistan'ı, Pakistan'ı, Hindistan'ı nasıl 'öteki' görebiliriz? Arakan'daki, Türkistan'daki, Kırım'daki mazlumları nasıl yüz üstü bırakabiliriz? Körfez'deki kardeşlerimizi yaşadıkları krizlerle nasıl başbaşa bırakabiliriz? Ortadoğu dediğimiz coğrafyaya gittiğinizde, mesela Kudüs'e baktığınızda gördüğünüz siluetlerin pek çoğu ecdadımızın yadigarıdır."

Türkiye'nin, elbette Avrupa-Atlantik kurumlarıyla yakın işbirliği içinde olduğunu aktaran Erdoğan, ama bunun tarihimizi ve medeniyetimizi yok saymamız anlamına kesinlikle gelmediğini söyledi. Erdoğan, tam tersine tarihimiz ve medeniyetimizden aldımız gücün bizim en büyük avantajımız olduğunu vurguladı.

Bugün hiç kimsenin Türkiye'ye baktığında, sadece Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar olan bir ülkeyi ve içinde yaşayan 80 milyon insanı görmediğine dikkati çeken Erdoğan, Türkiye denilince akla, işte bu büyük tarihi ve kültürel arka plan geliyor. Bunun için; Arakan'daki mazlumlara da el uzatacağız. Avrupa'daki vatandaşlarımızın haklarını da müdafaa edeceğiz. Orta Asya'daki, Kafkasya'daki, Balkanlardaki kardeşlerimizle de kucaklaşacağız. Suriye'den, Irak'tan, başka yerlerden kaçıp canlarını kurtarmak için ülkemize sığınan milyonlara da sahip çıkacağız. Hamdolsun, hepsini de yapabilecek güçteyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, geçtiğimiz yıl yaptığı 6 milyar dolarlık insani kalkınma yardımı ile rakam bazında Amerika'dan sonra dünyada ikinci, milli gelire oran bakımından ise ilk sırada yer aldığına değindi.

Bazılarının bu durumu yadırgadını bildiğini ifade eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Halbuki yardım alan değil yardım eden bir ülke olmak, üstelik bu konuda tüm dünyanın ilerisinde bulunmak bu millet için bizim için bir şereftir. Bu işler için kullandığımız kaynaklar, bugün bizim hiçbir projemize, hiçbir çalışmamıza mani olmaz. Ama bu şekilde insanların gönlünde edindiğimiz yere ise paha biçilmez. Türkiye'nin bu çalışmalarıyla, hem geçmişine sahip çıktığı, hem de geleceğine yatırım yaptığı unutulmamalıdır."

- "Her imtihan aynı zamanda bir imkandır"

Zor bir dönemden geçilen şu günlerde, geleceğe ümitle bakmak için de sebeplerinin çok olduğunu belirten Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Bölgemizdeki tüm terör örgütlerinin içeriden ve dışarıdan saldırılarıyla yıkamadıkları bir Türkiye, güçlü bir Türkiye'dir. Uluslararası alanda yalnızlaştırma çabalarına rağmen, tüm platformlarda en ön safta yer alan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye'dir. Ekonomik, sosyal, siyasal krizlere karşı bu derece dayanaklılık gösteren bir Türkiye, güçlü bir Türkiye'dir. Her imtihan, aynı zamanda bir imkandır. Bu da böyle bilinmelidir. Her kriz, beraberinde yeni fırsatları da getirir. Türkiye, çevresinde yaşanan krizlerin fırsat pencerelerini yakalama konusunda ciddi çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanından hükümetine, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm gücümüzle bu imkanları değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Geçmişte ülkemize mesafeli yaklaşan pek çok ülkenin ve liderin, artık çok daha güvenle ve inançlı bir şekilde yanımızda yer aldığını görüyoruz.

Kendi iç siyasetlerindeki dengeler sebebiyle, kamuoyu önünde ülkemiz aleyhinde beyanlarda bulunanların kapalı kapılar ardında nasıl farklı görüşler ifade ettiklerini, sizler de yakından biliyorsunuz. Türkiye'nin 2023 hedeflerini, er veya geç gerçekleştireceği artık genel bir kabul haline gelmiştir. Şimdi daha ötesine geçiyor, 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altını doldurma sürecini başlatıyoruz."

- "Gelin Türkiye'nin geleceğini beraber inşa edelim"

Bu konuda Meclise de çok önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, tüm siyasi partilere ve milletvekillerine çağrıda bulundu. Erdoğan, "Gelin ülkemizin bu kritik dönemden mümkün olan en güçlü şekilde çıkmasını birlikte sağlayalım. Gelin Türkiye'nin geleceğini beraber inşa edelim. Gelin 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte somutlaştıralım. Gelin milletimizin karşısına farklılıklarımızla değil müştereklerimizle çıkalım. İşte o zaman ülkemizin büyüme, kalkınma, gelişme performansının katlanarak arttığını göreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinin bu güzel temennileri hayata geçirecekleri bir dönüm noktası olmasını temenni ederek, "Meclisimizin yeni yasama yılında yapacağı çalışmalarda ortaya koyacağı birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ruhuyla milletimize bu umudu vermesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, konuşmasına, "Rabbim kendisini cennetiyle inşallah müşerref etsin. Bu düşüncelerle bir kez daha, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 26. Dönem 3. Yasama Yılı'nın hayırlı olmasını, başarılarla dolu olmasını temenni ediyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." diyerek son verdi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi, 3 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

- Notlar

TBMM Genel Kurulu, 26. Dönem 3. Yasama Yılı için saat 14.00'te Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla yoğun katılıma sahne oldu. Genel Kurulda milletvekillerinin sıralarının üzerine sukulent çiçeği konuldu.

Genel Kurula ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. HDP'den ise katılım olmadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri de üçüncü yasama yılı açılışına katıldı.

Kahraman, birleşimi açtıktan sonra konuşmasını yaptı, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Genel Kurul Salonuna girdiğinde, AK Parti milletvekilleri ayakta ve alkışlayarak karşıladı. MHP milletvekilleri Erdoğan'ın girişinde ayağı kalktı.

26. Dönem 3. Yasama Yılı açılışını çok sayıda gazeteci de takip etti, televizyon kanalları Meclis bahçesinden canlı yayınlar gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurulun ardından, FETÖ'nün darbe girişiminde ağır hasar gören makam odasına, yenilendikten sonra ilk defa geldi. Yıldırım, makam odasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir süre görüştü.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English