Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: "Bütün mesele burada ortamın iyileşmesidir. Vatandaş olarak bu bizim elimizde. PKK zulmediyor çünkü terör örgütü kandan besleniyor. Biz ölüme karşı hayatı savunuyoruz. Ölüme karşı hayat bizim düsturumuzdur. Medeniyetimizin gayesi ve tasavvuru budur"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Bütün mesele burada ortamın iyileşmesidir. Vatandaş olarak bu bizim elimizde. PKK zulmediyor çünkü terör örgütü kandan besleniyor. Biz ölüme karşı hayatı savunuyoruz. Ölüme karşı hayat bizim düsturumuzdur. Medeniyetimizin gayesi ve tasavvuru budur." dedi.

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayının "Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri için Eğitim, Sağlık ve Sosyal Kalkınma Rolleri" oturumunda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Ravza Kavakcı, Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz konuştu.

Bölgenin 12 bin senedir insanlığın hayat alanı olduğuna dikkati çeken Eker, onlarca medeniyeti besleyip büyüten bir havza olan böyle bir coğrafyada bu bölgenin kalkınmadaki rolünü çalıştayla değerlendirdiklerinin belirtti.

Gelişme ve kalkınmanın bir uluslararası ilişkiler boyutu olduğunu dile getiren Eker, "Bu, iki temel üzerine bina edilir. Biri siyasi tarihtir, öteki diplomasiyle ilişkilerin yönetimidir. Bizi ilgilendiren boyutu siyasi boyutudur. Eğer biz onu doğru okuyup doğru anlamazsak 40 senedir bu topraklarımızdaki bütün sorunlarımızın anasını teşkil eden terör meselesini doğru anlayamayız." dedi.

Suriye'deki PYD'nin terör örgütü PKK'nın uzantısı olduğunun herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Eker, "Bunun üstünde KCK var, altında siyasi kanat PKK-PYD-PJAK. Onların altında silahlı terör eylemlerini gerçekleştiren silahlı teröristler var. Bugün kuzey Suriye'de oluşturulan kantonlar, vesaire bunların hepsinde mutlak suretle Kandil'in ve KCK'nın yetkili elemanları var." diye konuştu.

Türkiye'de Kürt, Türk, Arap, Boşnak, Çerkez, Laz, Zaza ve yaşayan herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye için çalıştıklarının vurgulayan Eker, demokratik, sivil, müreffeh, insanlarda aidiyet duygusunun oluştuğu, "İyi ki ben bu devletin vatandaşıyım" diyebileceği bir sistemi inşa etmek için uğraştıklarını aktardı.

Terörün zehirleyemediği, havasını kirletemediği nice şehirlerin AK Parti iktidarı döneminde müreffeh bir noktaya geldiğini anlatan Eker, şöyle devam etti:

"Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Şırnak, Hakkari ve Mardin'de, yani bu bölgemiz o imkanları yeteri kadar değerlendiremedi. Bunun sebebi terör örgütü PKK ve türevlerinin FETÖ ile iş birliği yaparak sabote etmesi ve engellemesi. Hep birlikte bize yöneltilmiş olan tehlikenin ne olduğunu bilir ve bununla ortak bir iradeyle mücadele edersek o zaman devletimizin sunduğu birçok imkana ulaşılır. Bütün mesele burada ortamın iyileşmesidir. Vatandaş olarak bu bizim elimizde. PKK zulmediyor çünkü terör örgütü kandan besleniyor. Biz ölüme karşı hayatı savunuyoruz. Ölüme karşı hayat bizim düsturumuzdur. Medeniyetimizin gayesi ve tasavvuru budur. Son bir buçuk yıl içerisinde Türkiye son 40 yıllık terörle mücadele sürecinin hiçbir döneminde olmadığı kadar güvenlik kuvvetlerinin tamamı sivil iradenin emrinde ve koordinasyon halinde çalışıyor. Bu başarı getirdi."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de Milli Eğitime bütçenin üçte birini aktardıklarını, bölgede okul sayısı ve öğretmen sayısında sıkıntı olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Doğu ve Güneydoğu'daki şehirlerimizde eğitimle ilgili sorunumuz yok. Kaliteyi yükseltmek herkesin dileği. İnşallah onlarda zaman içerisinde olacak. Sağlıkta her ilimizde 400-500 yataklı hastaneler yaptık. Sağlıkta da bir problemimiz yok. Neticede 115 milyar liralık yatırım gelmiş. Bu yatırım bu bölgenin 80 yıllık alacağını karşılamıyor. 80 yıldır bu bölge ihmal edilmişti. Bu kadar yatırımla bu açığı kapatamıyoruz. Çanakkale'de birlikte savaşmışız. Her tarafa birlikte gitmişiz. İnsanları zeki ama yetişmiş insanlar hep batıya göç etmiş. Bu nedenle yatırımların devam etmesi lazım."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da bütün ülkeyi kapsayan topyekun bir kalkınma olmadığı, bölgeler arası farklılıklar giderilmediği ve denge oluşturulmadığı sürece sağlanan büyümenin tam anlamıyla kapsayıcı bir büyüme olamayacağını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda bazı temel meselelerle uğraştığını belirten Yılmaz, "Bir taraftan geçmişin ihmallerini gidermeye çalıştık bu yöremizde. Yıllardır yapılmamış işleri yapmaya çalıştık. Bir taraftan da güncel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. 15 yılda önemli oranda başarılı olduğumuzu söyleyebilirim ama elbette daha yapılması gereken çok işimiz var." diye konuştu.

Türkiye'nin önünde iki temel meselenin olduğuna değinen Yılmaz, bir taraftan dünya ile arasındaki farklılığı gidermek ve dünyada yüksek gelir seviyesine ulaşmış ülkeler ligine çıkmayı başarmak, diğer taraftan da ülke içi farklılıkları azaltmak gerektiğine dikkati çekti.

GAP ile çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak göreve geldiğimiz yıllarda GAP yatırımlarının toplam yatırımlarımızın içindeki payı yüzde 5'lere kadar düşmüştü ama 15 yıllık süreçte bazı yıllarda yüzde 14'lere kadar bu pay yükseldi. Aynı şeyi GAP yatırımları için de söyleyebiliriz. Kamu yatırımlarında bu bölgelerimize ayrıcalıklı şekilde pozitif ayrımcılık yaparak kaynak ayırdık."

Bir taraftan işsizlik olduğunun söylendiğine, diğer taraftan da aradığı vasıfta eleman bulamayan işletmeler olduğuna işaret eden Yılmaz, yatırım teşvikleri ve desteklerle yatırımları artırmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, "Terör örgütlerini enstrüman olarak kullanıp kendi emperyal amaçları için birtakım girişimlerde bulunanlar var. İnşallah o girişimlerin de boşa çıkmasıyla ülkemiz içindeki huzurun da pekişmesiyle komşu coğrafyalarla birlikte artan ticaretimiz, toprağın artan bereketiyle girişimcilik kültürümüzle geleceğe yürüyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da terör örgütünün bölgede hem zihinleri hem şehirleri tahrip ettiğini vurgulayarak hükümetin imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini kaydetti.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English