Son Dakika Haberler

Yeni tanıştıkları sporda Türkiye rekoru kırdılar

Eklenme Tarihi: 16.06.2014 - 15:17

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Astsubay Meslek Yüksekokulu'na girdikleri 2012 yılında atıcılık sporuyla tanışan astsubay adayı 3 bayan sporcu, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen "Havalı Silahlar Bahar Kupası"nda Türkiye rekorunun sahibi oldu Takımın antrenörü Sözer: "Bu sporla yeni tanışmış bayanlardan kurulu takımımızla, 2 sene gibi kısa sürede, Türkiye rekoru kırmak, gerçekten de mucizevi bir olay" Sporculardan Manay: "350 kişinin katıldığı müsabakada Türkiye şamp

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Astsubay Meslek Yüksekokulu'na girdikleri 2012 yılında atıcılık sporuyla tanışan astsubay adayı 3 bayan sporcu, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mart ayında Mersin'de düzenlenen "Havalı Silahlar Bahar Kupası"nda Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulu öğretmenlerinden Binbaşı Murat Barış Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık sporuyla 2001 yılında tanıştığını söyledi.

Daha önce Kuleli Asker Lisesi'nde, 1. Ordu ve EDOK Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerde antrenörlükler yaptığını ifade eden Sözer, 2008 yılından bu yana Astsubay Meslek Yüksekokulu'na tayin olduktan sonra atıcılık takımıyla çalışmalara başladığını anlattı.

Takıma, 2012 yılında genç bayan öğrencilerin de gelmesiyle farklı bir çalışma içine girdiklerini dile getiren Sözer, şöyle konuştu:

"Ankara merkezli olan TSK Spor Gücü'nün gençler kategorisinde Kuleli Asker Lisesi, Maltepe Asker Lisesi, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu gibi askeri takımlar bulunuyor. Bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genç kadrosunu oluşturduk. Tüfek branşında sadece Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun 3 bayan öğrencisi var. Takım olarak müsabakalara katılıyorlar."

Atıcılığın, uzun bir süreç ve çok çalışmayı gerektiren bir spor olduğunu vurgulayan Sözer, "Bizim yarıştığımız gençler kategorisindeki bayanlar yaklaşık 10-12 yaşında bu spora başlıyorlar, 19-20 yaşından sonra genç bayan süreçleri bitiyor. Yaklaşık 8 yıllık bu atış branşıyla uğraşmış kişiler oluyor" dedi.

-"Türkiye rekoru kırmak, mucizevi bir olay"

Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık olmasının kendileri açısından çok büyük bir dezavantaj oluşturduğuna dikkati çeken Sözer, şöyle devam etti:

"Fakat biz bu dezavantajı avantaja çevirebilmek için 6 gün, günde 2 saat çalışarak bunu başarmaya çalışıyoruz. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mart ayında Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası'nda TSK Spor Gücü Genç Bayanlar Havalı Tüfek Takımı olarak Türkiye rekorunun sahibi olduk. Bu sporla yeni tanışmış bayanlardan kurulu takımımızla, 2 sene gibi kısa sürede, Türkiye rekoru kırmak, gerçekten de mucizevi bir olay. Sporcularımızın bu atış poligonuna kendi istekleriyle ve hevesleriyle gelmeleri, sporun öğretiminde daha fazla yol kat etmemizi sağlıyor. Bu işi yaparken öğrencilerimizin konsantrasyonlarının yüksekliğine, kararlı ve özgüven sahibi olmalarına bakarak seçimlerimizi yaptık. Bu seçimlerde doğru seçimleri yaptığımız zaman antrenmanlarda da yüksek verim elde ettik."

Bir sporcunun 4- 5 senede yapması gerekenleri Meslek Yüksekokulu'nda 2 yıla sıkıştırarak başarıya ulaştıklarına değinen Sözer, şunları bildirdi:

"Türkiye'de Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun belirlemiş olduğu bir puan kotası var. O puan kotasını geçerse bir sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonasına, olimpiyatlara katılma hakkına sahip olabiliyor. Bizim sporcularımızdan şu anda olimpiyat ve Avrupa kotası barajı yüksek olduğu için bunun için daha uzun bir süreç gerekiyor. Türkiye şampiyonasındaki müsabakalardaki derecelerimizi yükselttikten sonra hedefimizi tabi ki bir üst kademe olan Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonası olarak belirledik."

-"Bu başarımızı düzenli antrenmanlara borçluyuz"

Öğrencilerden ve rekorun sahibi takımın üyesi Gamze Manay ise 2012 yılında Astsubay Meslek Yüksekokulu'na girdiğini ifade ederek, alınmalarının ardından atıcılık takımının seçmelerine katıldığını ve seçildiğini söyledi.

Komutanlarının kendilerini spor konusunda çok desteklediğini ve bunun sonucunda başarıya ulaştıklarını aktaran Manay, şunları kaydetti:

"Antrenörlerimiz sayesinde de her gün düzenli bir şekilde antrenman yapıyoruz. Bu başarımızı düzenli antrenmanlara borçluyuz. Daha önce bu sporla uğraşmadım, okula geldiğimde başladım ve çok sevdim. Daha önce tanışmadığım için üzüntülüyüm. 2104 yılında Mersin?de yapılan Türkiye Atıcılık ve Atış Federasyonu'nun düzenlediği müsabakada Türkiye rekoru elde ettik. 350 kişinin katıldığı müsabakada Türkiye şampiyonluğu ve rekorunu elde etmek, gerçekten de büyük başarı ve bizi çok sevindirdi. Bu spora devam etmek istiyorum, atış sporunu seviyorum. Hem askerlikle de uyum içinde olduğu için, kendime yakıştırdığım için bu sporu seviyorum."

-"Emeğimizin karşılığını aldık"

Öğrencilerden Büşra Eroğlu da 2 yıl önce okula ilk geldiklerinde intibak döneminde atıcılık sporuna seçildiklerini anlatarak, "Komutanlarımız bizlerin yetenekli olduklarını düşündüler, biz de onları yanıltmamaya çalışıyoruz. Daha önce bu sporla ilgilenmiyordum ve buraya geldiğimde tanıştım. Bayan keskin nişancı olmak istiyorum ve kendime bu konuda çok güveniyorum. Bu spor hedefim açısından çok önemli" dedi.

Takımın sporculardan Berrin Yılmaz ise okula alındığı 2012 yılından bu yana atıcılıkla ilgilendiğini kaydetti.

Gelecekte astsubaylıkta kendilerine avantaj sağlayacağını düşündüğü bu spora devam etmek istediğini vurgulayan Yılmaz, "Milli takıma girmeyi amaçladım. TSK'yı ve ülkemi bu sporda temsil etmek isterim. Genç bayanlarda biz Türkiye rekoru kırdık. Kararlılık isteyen, motivasyonu yüksek, daha önemli olan psikolojik ve zihinsel olarak kişinin kararlarının etkili olduğu bir spor. Bundan önceki müsabakamızda Türkiye rekorunu bir puanla kaçırmıştık. Emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.


Kaynak: