Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yazır: Ilgın Şeker Fabrikasını bölge çiftçisine kazandırmak için çalışıyoruz

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi şube sayısını arttırıyor. Kooperatifin Sarayönü Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Konuşmasında özelleştirmeye dikkat çeken Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır, Ilgın Şeker Fabrikasını bölge çiftçisine kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

Yazır: Ilgın Şeker Fabrikasını bölge çiftçisine kazandırmak için çalışıyoruz
Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Sarayönü Satış Mağazası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçe yöneticileri ve üreticileri bir araya getiren törenin açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır yaptı.

Yusuf Yazır, "Vefasını üretime, ürünü ve o ürünü sermayeye, sermayeyi de kalkınmaya zenginliğe dönüştürmenin yolu da bu toprağın ayrılmaz parçası, köylünün, çiftçinin omuzlarındaki yükü hafifletmekten geçmektedir. O irade bu yükü çiftçinin omuzundan alarak daha çok üretimin, daha çok ürünün önünü açmıştır." dedi.
 
Yazır, Türkiye için tarımın önemine dikkat çekti ve şunları aktardı:

"Tarım yenilenebilir bir kaynaktır. Toprağı verimsizleştirecek kadar sömürmezseniz niteliğin varlığını koruyacak yatırımlar yaparsanız size her sene bir öncekinden fazla ürün verir"

Yusuf Yazır, kooperatif olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi vererek, "140 trilyona yakın bir ciro yapmışız, yapmış olduğumuz kar iştirak de dahil 6 milyon TL'dir. Biz çiftçimizin girdi maliyetlerini aşağıya çekmek istiyoruz, her şeyin Ankara'dan değil bizim de üremize düşen görevlerimizi yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Sözü Ilgın Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine getiren Yusuf Yazır, özellikle bir konunun altını çizdi: "Özelleştirilmeye çıkartılan Ilgın Şeker Fabrikası, daha sonra iptal edildi. Cumhurbaşkanımız 2023'e kadar bir tebliğ yayınladı. Biz de bütün hazırlıklarımızı yaparak Ilgın Şeker Fabrikasını bölgeye kazandırıp çiftçimizin ekonomik yapısını ayağa kaldırmak istiyoruz" 

Yusuf Yazır’ın konuşmasının ardından Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Sarayönü Satış Mağazası dualarla protokol üyeleri tarafından açıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English