Son Dakika Haberler

AK Parti Konya İl Başkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuba Erdinç, yaşlılar haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

“Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz“
Yaşlılar haftası nedeniyle açıklama yayınlayan AK Parti Konya İl Başkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuba Erdinç, “AK Parti insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla yaşlılarımıza yük değil servetimiz olarak bakmakta; onların geçimlerini karşılamalarını, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini amaçlamaktadır. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde, erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; onlara hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Başkan Vekilimiz ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın öncülüğünde yaşlılık konusuna hassasiyetle eğilip, büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz. Bu politikaları büyüklerimizin de desteğini alarak daha ileriye taşımak ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” diye konuştu. 

“EVDE BAKIM HİZMETLERİ YAYGINLAŞIYOR”

AK Parti’nin son 16 yılda yaşlılar ile ilgili pek çalışma yaptığını ifade eden Tuba Erdinç,  “Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini ilk kez 2007 yılında başlattık. Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmede zorluklar yaşayan, yetkili hastanenin sağlık kurulundan ağır engelli raporu olan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti alabilmesini sağladık. Bu uygulama ile yaşlımız; istediği kişinin evde kendisine bakmasını tercih edebiliyor. Refakatçi olarak belirlenen kişinin ücreti devlet tarafından karşılanıyor. 2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçiye toplam 43,4 Milyon TL bütçe ayırırken; 2015 yılında bu rakamı 466 bin refakatçiye ve 4,3 Milyar TL’ye çıkardık.” dedi.

Evde sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi veren Erdinç,  “Tüm yurtta ilk kez evde sağlık hizmetini başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da adlandırılan, yaşamı tehdit eden hastalıklara karşı hastanın ve ailenin; fiziksel, psiko-sosyal gereksinimlerinin karşılanması yoluyla, ağrının önlenmesi ve hafifletilmesine, yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik uygulamaların yer aldığı Palyatif Bakım Merkezlerini kurduk. 2016 yılı sonu itibariyle kamuya bağlı hastanelerimiz bünyesinde toplamda 2 bin 200 yataklı, 194 Palyatif Bakım Merkezimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu.  

Yaşlı vatandaşlarımızın maaş ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Erdinç,  “65 yaşını doldurmuş muhtaç, kimsesiz ve Güçsüz vatandaşlara aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkânları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. Yaptığımız değişiklik sayesinde yaşlı vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte ikamet etse bile söz konusu aylıktan faydalanmalarını sağladık. Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında (apartman dairesinde veya müstakil evde) yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile “Yaşlı Yaşam Evi Projesi”ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık. Uygulamayı her odada 1 kişi kalacak şekilde bir evde ortalama 3-4; en fazla 6 yaşlımızın kalmasına olanak sağlayacak şekilde tasarladık. Yaşlı veya yaşlı yakınının istemesi durumunda mevcut hizmetten kısa süreli de yararlanılabilir.” ifadelerini kullandı.  

65 yaş üstü vatandaşlarımızın artık şehir içi ulaşım ücreti ödemediğine de değinen Erdinç, “2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık. TCDD Genel Müdürlüğü bünyesindeki düzenleme ile tren biletlerinde 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza %20, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ise %50 indirim uygulamasını hayata geçirdik. Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezimizi (YKM) kurduk. Yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz. Yaşlılarımızın yaşadığı her türlü sıkıntıda yanlarında olan YKM personelimiz, güler yüzlü hizmet anlayışıyla partimizin yüz akı olmuştur. 81 il ve 970 ilçemizde teşkilatlanan YKM ile vatandaşlarımıza telefon, faks ve internet üzerinden birebir hizmet veriyoruz. Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak, 81 ilimizde “Büyüklere Vefa” organizasyonu adı altında 100 yaş üstü bilge çınarlarımız olan yaşlılarımız, teşkilatlarımız tarafından tek tek ziyaret edilmektedir. Projemiz ve yaptığımız çalışmalarla her zaman yaşlılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English