Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yaşlılar, "Modern Yaşam Merkezi"ne kavuştu

Artvin'in Şavşat ilçesinde, Türkiye'nin ilk ve tek sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi olma özelliğini taşıyacak ve Osmanlı sokakları ile yöre mimarisinin izlerini barındıran yaşam merkezi hizmete açıldı Artvin Valisi Doğanay: "Köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 5 bin metrekarelik alana kurulan sokak tipi yaşlılar merkezi yöre mimarisine de uygun inşa edildi. Bu tip bir proje Türkiye'de ilk defa Şavşat'ta yapıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ARTVİN (AA) - Artvin'in doğal güzelliğiyle ünlü Şavşat ilçesinde, şehrin stresinden uzak, doğayla iç içe 1500 rakımlı Yavuzköy köyünde yapımına 2013 yılında başlanan yaşlılar için modern yaşam merkezi törenle hizmete açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şavşat Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile hayırsever Naime ve İsmail Yılmaz'ın desteğiyle yaptırılan yaşam merkezi, yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu.

İlçe merkezine 5 kilometre mesafede inşa edilen merkezde, bakıma muhtaç yaşlı çiftlerin birlikte kalabileceği 2 katlı dokuz binanın yanı sıra yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal tesis de bulunuyor.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk ve tek sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi olma özelliğini taşıyan ve Osmanlı sokakları ile yöre mimarisinin izlerini barındıran yaşam merkezinin sakin şehir unvanlı Şavşat'ta açılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yaşlıların yaşamlarını doğal ortamda sürdürmeleri için en güzel yerin Şavşat olduğunu vurgulayan Doğanay, "Proje Osmanlı sokaklarından esinlenerek hazırlandı. Köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 5 bin metrekarelik alana kurulan sokak tipi yaşlılar merkezi yöre mimarisine de uygun inşa edildi. Bu tip bir proje Türkiye'de ilk defa Şavşat'ta yapıldı. Şavşatlı hayırsever Naime ve İsmail Yılmaz'ın projeye çok büyük nakdi katkıları var. Rahmetli olan hayırseverlerimize Allah'tan rahmet, değerli katkılarından dolayı da teşekkür ediyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kahraman da Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde son 15 yılda hükümetin ve devletin sosyal sorumluluk projeleri alanında çok ciddi adımlar attığını ifade etti.

Türkiye'nin sosyal devlet anlayışı ile hareket ettiğine dikkati çeken Kahraman, "Bu alanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız engellilerimiz, şehit yakını ve gazilerimiz başta olmak üzere bütün ihtiyacı olanların yanındayız. Bakanlığımız, devletimiz, insanımızı yaşatma boyutundaki politikalarını sadece bir kamu görevi olarak üstlenmiyor, aynı zamanda insani ve vicdani bir görev olarak görüyor. Bu eserin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da yaşam yerleşkesinin yapımında büyük katkıları bulunan merhum hayırsever Naime ve İsmail Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyerek, bu gibi anlamlı hizmetlere yardımda bulunanların sayısının artması temennisinde bulundu.

- "Yaşam merkezi sakinleri memnun"

Yaşam merkezi sakinlerinden 87 yaşındaki Osman Altun ise merkezin Türkiye'de örnek bir proje olarak yöre mimarisine uygun inşa edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bizler burada yaşamaktan son derece mutluyuz ve sağlıklıyız. Her türlü ihtiyacımız en iyi şekilde karşılanıyor. Doğayla iç içe bir ortamda hayatımızın geri kalan kısmını mutlu ve huzur içerisinde geçiriyoruz. Hayırseverlere ve devletimize bu anlamlı merkezi bizlere kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ve protokol üyeleri, kurdele keserek yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından yaşam merkezini gezen Vali Doğanay ve beraberindekiler, burada kalan yaşlarla sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English