Son Dakika Haberler

Çeşitli meslek mensuplarından 47'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı İddianamede Fetullah Gülen, bir numaralı sanık olarak yer aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
YALOVA (AA) - Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, çeşitli meslek mensuplarından 47'si tutuklu 103 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesince, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde özel olarak hazırlanan salonda görülen davanın ilk duruşmasına, 47'si tutuklu 103 sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan 56 kişiyle yakınları, enstitüde oluşturulan güvenlik noktasından geçerek mahkeme salonuna girdi.

Tanıklar, sanıkların avukatları ve sanık yakınları ile izleyicilerin de hazır bulunduğu duruşmada, sanıkların kimlik tespiti işlemi tamamlandı.

Sanıklardan 8'i ifadelerini verdi.

"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla haklarında 5 ila 22,5 yıl hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına yarın devam edilecek.

- İddianameden

Dava için 511 sayfalık iddianame hazırlandı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık olarak örgütün elebaşı Fetullah Gülen yer aldı. İddianamenin iki numaralı sanığının ise sözde Marmara Bölge ve İstanbul "il imamı" Ahmet Kırmiç olduğu belirtildi.

- Yılda 1 milyon lira himmet

Yalova "il imamı" Tayfun T'nin yardımcısı olan Aydın K'nin, iddianameye yansıyan ifadesinde, Yalova ilinde toplanan himmet paralarının genelde Yalova Aktif Sanayiciler İş Adamları Derneğinin (YASİAD) bazı üyeleri tarafından karşılandığını, bu paraların Yalova "il imamı" T.T'ye verildiğini ve yılda 1 milyon lira toplandığını, bir kısmının Arjantin ve Brezilya'ya gönderilmek üzere Marmara Bölgesi'nin "imamı" olan Ahmet Kırmiç'in muhasebecisine teslim edildiği bilgisi yer aldı.

Sanık beyanlarına göre, 2014 yılındaki yerel seçimlerde örgüt sempatizanlarına AK Parti'nin karşısındaki en güçlü partiye oy verilmesi konusunda telkinlerde bulunuldu. "İl imam yardımcısı" Aydın K'nin bir konuşmasındaki "Karar aldık seçimlerde AK Parti'nin karşısında kim varsa her ilde onun karşısındaki ikinci partiye oy vereceğiz." sözleri de iddianameye girdi.

- FETÖ'nün üniversite yapılanması

Dönemin "il imam yardımcısı" aynı zamanda FETÖ'ye ait bir okulun müdürü olan Aydın K'nin iddianameye yansıyan ifadelerinde, "Tayfun T. (il imamı), Yalova Üniversitesi Rektörü N.E. ile sık sık görüşürdü. Hatta Rektör N.E. bizim okula geldiğinde Fetullah Gülen'in referansı nedeniyle rektör seçildiğini söyledi. Aynı zamanda Rektör N.E. Fem Dershanesinin Yalova'daki müdürü M.G'yi kendisine özel kalem olarak aldı, kendisi görev yaptığı süre boyunca Yalova'da görev yapan belediye başkanları ile sık sık görüşürdü." sözlerine de yer verildi.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English