Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yakıtsız motor" için sponsor arıyor

Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık çalışması sonucu, yakıt gerektirmeden çalışan motor üretilebileceğini öne sürdü Gürbüz: "Üniversitelerde gösterdiğim öğretim üyeleri bu projede bir yanlış bulamadılar ancak destek de vermediler"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık çalışması sonucu hiçbir yakıt gerektirmeden, düşük bir başlama enerjisiyle sonsuz enerji üretebileceğini öne sürdüğü motor projesi için sponsor arıyor.  

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 1976'da mezun olduğunu, uzun süre serbest elektrik mühendisi olarak çalıştığını, "Erke dönergeci" haberlerinin basında yer alması üzerine bu konuda çalışmaya giriştiğini anlattı.

Üzerinde 8 yıl çalıştığı projeyi tamamladığını ifade eden Gürbüz, "Prototipi burada yapmak çok zor, hatta mümkün değil. Dört girişimim yarım kaldı. Yurtdışında hassas mühendislik firması ya da yüksek teknolojiye sahip rulman firmaları yapabilir. Üniversitelerde gösterdiği öğretim üyeleri bu projede bir yanlış bulamadılar. Destek vermelerini, Cumhurbaşkanına, Başbakana aktarmalarını istedim ama bunu yapmadılar" diye konuştu. 

Hazırladığı projedeki motorun, hidrolik basınçla çalıştığını ve harekete geçtikten sonra kendisini besleyebildiğini vurgulayan Gürbüz, motorun çalışma prensibini lisede fizik dersi görmüş her kişinin rahatlıkla anlayabileceğini savundu. 

Sistemin uçaklardan gemilere, otomobillerden medikal cihazlara kadar motorun olduğu her yerde kullanılabileceğine işaret eden Gürbüz, hiçbir akaryakıt istemediği için hayatın yüzde 70 oranında ucuzlayacağını iddia etti. 

Prototipin üretilmesinin 100 bin avro civarında bir maliyeti olduğunu kaydeden Gürbüz, bunu destekleyecek kişilere patentten hak vereceğini vurguladı.

- Motor nasıl çalışıyor? 

Salman Gürbüz, projesini hazırladığı yakıtsız motorun çalışma prensibini şöyle açıkladı:

"Motorumuz, aküyle tahrik ediliyor. Motorumuz içinde yüksek ve alçak basınç odaları ile bir rotordan oluşuyor. Aküyle tahrik edildiğinde rotoru yüksek basınç odasından alçak basınç odasına doğru itiyoruz. Hazırladığım ve hesaplamalarını yaptığım motor projesi 14 yüksek basınç odası ve 14 alçak basınç odasından oluşuyor. 40 atü basınç yaptığımda, döndürme istikametinde her odada 54,6 kilogram kuvvet artar. 14 odada 764,4 kilogram döndürme kuvveti oluşur. Dolayısıyla kuvvet için bu bir motordur.

Hazırladığımız projedeki motorun prototipini oluşturduğumuzda, rotora bin devir yaptırırsak 58,8 kilovat güç oluşur. 2 bin ve 3 bin devir yaptırırsak tork döndürme kuvveti zayıflamaz, aldığımız güç 2-3 misli artar. Benim bu fiziksel analizini yaptığım projeye bugüne kadar itiraz eden hiçbir profesör ya da üniversite olmadı. Tüm fizikçilerle de bu konuyu tartışmaya hazırım."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English