Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yakın bir zamanda Kandil'e ay yıldızlı bayrak dikilir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Çözüm süreci döneminde dağa giden insan sayısı 4 binleri aştı. İstismar ettiler her şeyi. Alçakça ve haince kullandılar. Peki ne oldu? Bugün rakam yok denecek kadar az seviyede" "Önümüzde kat etmemiz gereken mesafeler var. Anlaşılıyor ki mevcut sistemle yapabileceklerimizin sınırına geldik. Mevcut sistem bir saatli bomba gibi" "7 Haziran'da hükümet kuramayınca ne oldu? Bu Muharrem İnce'nin, Temel Karamollaoğlu'nun, Meral Akşener'in... Meral Akşener'le Demirtaş'ı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin bir melanet yuvasından daha kurtulacağını belirterek, "Çok yakın bir zamanda Kandil'e ay yıldızlı bayrak dikilir. dedi.

Karadeniz Vakfının İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda Soylu, terör konusunda çok önemli adımlar attıklarını anlattı.

Terörün kaynağını kurutmaya devam ettiklerini, El-Bab'a 175 bin Suriyelinin geri döndüğünü, sadece ramazan münasebetiyle 110 bin Suriyelinin El-Bab'a gittiğini dile getiren Soylu, şimdi aynısını Afrin'de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Soylu, şöyle konuştu:

"Orası da bir terör yuvasıydı. Orasını da derdest ettik, orayı da terör yuvası olmaktan kurtardık. Şimdi yeni bir terör yuvası var. 25 kilometrelik hattın içerisinde... Kuzey Irak, Hakkari, Şırnak hattımız içerisinde. Bir taraftan Haftanin, Hakurk, Avaşin Basyan, Zap, Metina... Bütün bunların tamamında oluşturdukları kamplarla Türkiye'ye tehlike oluşturuyorlar. Kandil'i de muhafaza edeceklerini düşünüyorlardı. Şimdi 25-26 kilometre, bazı yerlerde 28 kilometre sınırımızın ötesindeyiz. Orada 10 üs bölgemiz var orada. En önemli yerlerde üs bölgelerimiz var. Türkiye eski Türkiye değildir."

Eskiden bu tür operasyonların izinle yapıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük devrimlerinden birinin öz güven devrimi olduğunu ifade eden Soylu, "Bugün sadece kendimize bakıyoruz. Türkiye büyük hamleler ve adımlar gerçekleştirmiştir." dedi.

Soylu, teknolojilerini yükselttiklerini, birimler arasında uyumu en üst düzeye çıkardıklarını dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve koordinasyonunda Türkiye tarihinin en büyük terörle mücadelesini yaptı. Bundan başarı elde etti. Çözüm süreci döneminde dağa giden insan sayısı 4 binleri aştı. İstismar ettiler her şeyi. Alçakça ve haince kullandılar. Peki ne oldu? Bugün rakam yok denecek kadar az seviyede. Terör örgütünün lojistik, beşeri, teknolojik bütün dayanakları teker teker ortadan kaldırılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Kandil'in terör örgütü için önemine dikkati çeken Soylu, "Çok yakın bir zamanda Kandil'e ay yıldızlı bayrak dikilir. Türkiye bir melanet yuvasından daha kurtulacak." dedi.

Süleyman Soylu, kim ne yaparsa yapsın Türkiye'nin kimseye pabuç bırakmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi bir yerden aldık bir yere getirdik. Önemli bir mesafe kat ettik. Şimdi buradan ileriye gitmek istiyoruz. Kişi başı gelirimizi 25 bin dolara getirmemiz gerekir. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmamız lazım. Önümüzde kat etmemiz gereken mesafeler var. Anlaşılıyor ki mevcut sistemle yapabileceklerimizin sınırına geldik. Mevcut sistem bir saatli bomba gibi. Hem ayağımıza bağlı, bizi yavaşlatıyor hem de risk taşıyor. İşte 6-7 Ekim, işte 7 Haziran'da kuramadığımız hükümet. İşte 15 Temmuz darbe girişimi. 7 Haziran'da hükümet kurabildik mi? Kuramayınca ne oldu? Bu Muharrem İnce'nin, Temel Karamollaoğlu'nun, Meral Akşener'in... Meral Akşener'le Demirtaş'ı karıştırıyorum. Birbirlerine o kadar çok benziyorlar ki. Öyle bir hal ortaya koyuyorlar ki ziyaret ettikleri Demirtaş, bir talimatla bir şımarıklıkla beraber PKK terör örgütünü harekete geçirmiş ve çukur olaylarını başlatmış. Daha önce 6-7 Ekim olaylarını gerçekleştirmiş, bu ülkeyi, bir umutsuzluğa ve karanlığa mahkum etmek istemiştir."

İstanbul'da bazı "tuzu kuru" CHP'lilerin olduğunu söyleyen Soylu, "Tayyip Erdoğan'dan ve bizden nefret eden, PKK'yı bize tercih eden, bugün HDP ve PKK'ya açık açık oy isteyen, 'Eğer o barajı geçerse Türkiye'nin bütün sorunları biter.' diyen bir anlayış söz konusudur. Önemli ve tehlikeli bir oyunun içerisinde olduklarını söylemek istiyorum. Burada duracaksınız, burada para kazanacaksınız, orada yaşayan insanların sıkıntılarından bir tanesinden haberiniz olmayacak, orası bir huzur ortamıyla karşı karşıya kalacak ve buradan orayı fitneleyeceksiniz." diye konuştu.

Soylu, bunu kimsenin kabul etmesinin mümkün olmadığını, bu ülkeden verebilecekleri bir çakıl taşı olmadığını sözlerine ekledi.

Karadeniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, konuşmasının ardından Soylu'ya kemençe armağan etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English