Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yabancı gazeteciler Medya Çalıştayı için Türkiye'de

International Transplant Network Projesi kapsamında, organ bağışı ve nakli konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştay için 35 ülkeden 74 gazeteci Türkiye'ye geldi Çalıştayda, vakıf üyeleri, akademisyenler ve gazeteciler, organ nakli ile bağışına yönelik saha deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak TONV Başkanı Eyüp Kahveci: "Yabancı gazeteciler aracılığıyla, iş birliği içinde olduğumuz ülkelerdeki organ bağışı ve naklinin gelişimi konusunda yetkililerle temas kurmay

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - International Transplant Network (ITN) Projesi kapsamında, organ nakli ve bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Medya Çalıştayı (Media Workshop on Organ Donation and Transplantation) için 35 ülkeden 74 gazeteci Türkiye'ye geldi.

İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) öncülüğünde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği iş birliğinde yürütülen ITN Projesi kapsamında, bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek Medya Çalıştayı başladı.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen ve yarın sona erecek çalıştaya, Çad, Uganda, Arnavutluk, Ermenistan, Etiyopya, Senegal, Gana, Bulgaristan ve Moldova'nın da aralarında bulunduğu 35 ülkeden 74 gazeteci katıldı.

Programın ilk gününde yabancı gazeteciler, vakıf temsilcilerinden Türkiye'de organ nakli uygulamaları ve bağış oranlarının artırılmasına yönelik projeler hakkında bilgi aldı.

Çalıştay kapsamına, vakıf üyeleri, akademisyenler ve gazeteciler tarafından katılımcılara, organ nakli ve bağışına yönelik saha deneyimleri ve medya analizine ilişkin görüşlerinin yer aldığı sunumlar yapılacak.

Çalıştayda yarın da organ nakli sürecinde görev alan hekim ve organ nakli koordinatörleri ile nakil olan ya da bağışta bulunan kişiler yer alacak. Burada, nakille yaşamak için ikinci şans yakalayanlar ile sevdiklerinin hayatını kaybetmesi üzerine organ bağışında bulunan aileler, duygularını dile getirecek.

- "Medya mensuplarına çok önemli görevler düşüyor"

TONV Başkanı Eyüp Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, INT Projesi'nin organ nakli konusunda 78 ülkeyi birleştirdiğini belirterek, "Ülkeler arası bu iletişim ağı, organ nakli hizmetlerinin gelişmesi açısından çok önemli." dedi.

Proje kapsamında, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin, organ bağışı ve naklinde ihtiyaçlarının tespit edildiğini bildiren Kahveci, ülkelerle altyapı, nitelikli personel eğitimleri konusunda iş birliği yaptıklarını söyledi.

Bu alanda yürütülen çalışmaların duyurulması, organ nakli ve bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasında medyanın önemli rol oynadığını vurgulayan Kahveci, şunları kaydetti:

"Özellikle halkın bilinç düzeyinin artırılması ve organ bağışına teşvik edilmesi için medya mensuplarına çok önemli görevler düşüyor. Medya Çalıştayı'na katılan yabancı gazeteciler aracılığıyla, iş birliği içinde olduğumuz ülkelerdeki organ bağışı ve naklinin gelişimi konusunda yetkililerle temas kurmayı ve halkın bilinç düzeyini artırmayı hedefliyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English