Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Venezuela, darbecilerin karşısında olacak"

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Reyes: "Venezuela'daki Bolivarcı hükümet, Türkiye'deki anayasal hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni her zaman desteklemektedir. Türkiye'de anayasal düzene ve demokrasiye darbe vuran veya vurmak isteyecek her tür gücün karşısında olacağız" "O gece Ankara'daydım ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşadım. Bu darbe girişimi sırasında gördüğüm manzara çok tanıdıktı. Halkın nasıl sokağa çıktığını görünce, kendimi Caracas'da sand

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - GÜLSÜM İNCEKAYA - Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, ''Venezuela'daki Bolivarcı hükümet, Türkiye'deki anayasal hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyetini her zaman desteklemektedir. Türkiye'de anayasal düzene ve demokrasiye darbe vuran veya vurmak isteyecek her tür gücün karşısında olacağız.'' dedi.

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunduğunu ve o geceyi an be an yaşadığını anlatan Reyes, darbe girişimini ilk kınayan ülkenin Venezuela ve Maduro hükümeti olduğunu söyledi.

Reyes, Türkiye'nin anayasal düzenini bozmaya çalışan her türlü gücün karşısında olacaklarını belirterek, "Venezuela'daki Bolivarcı hükümet, Türkiye'deki anayasal hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni her zaman desteklemektedir. Türkiye'de anayasal düzene ve demokrasiye darbe vuran veya vurmak isteyecek her tür gücün karşısında olacağız.'' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimin uluslararası bir operasyon olduğu görüşünü dile getiren Reyes, tüm darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz darbesinde de ABD'nin parmağının olduğunu ileri sürdü.

Reyes, ''Hangi ülke olursa olsun her darbede ABD'nin mutlak parmağı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bunu yerel destekçilerin eliyle yapıyorlar. Türkiye'de de bunu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) eliyle gerçekleştirdiler. Venezuela'da ya da Türkiye'de böyle vatan hainleri var.'' ifadelerini kullandı.

- "Boyun eğmeyen liderleri 'diktatör' olarak lanse ediyorlar"

Büyükelçi Reyes, 2002 yılında Venezuela'da gerçekleşen darbe gecesini de anımsatarak, ''O gece Ankara'dayım ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşadım. Bu darbe girişimi sırasında gördüğüm fotoğraflardan, videolardan ve halkın nasıl sokağa çıktığını görünce kendimi Caracas'ta sandım. Benim gördüğüm fotoğraflar, Venezuela'da halkın Chaves'i kurtarmak için sokağa çıktığı fotoğraflarla aynıydı.'' değerlendirmesini yaptı.

Dünyayı yönetmeye çalışan süper güçlerin, onlara boyun eğmeyen liderleri "diktatör" olarak lanse ettiğini ifade eden Reyes, bu güçlerin dünyanın değiştiğini kabullenemediklerini vurguladı.

Reyes, şöyle devam etti:

''Süper güç olarak dünyayı yönetmeye çalışanlar, dünyanın değiştiğini kabul etmek istemiyorlar. Dünyada artık güçlü devletlerin ve liderlerin ortaya çıkmasını kabullenemiyorlar ve sesleri çıkan, onurları olan liderleri maalesef kabullenemiyorlar. Bu liderlerin başlarını öne eğmeme huyundan da nefret ediyorlar, bunu kabullenemiyorlar. ''

- ''Maduro savaşın en son devresinde geldi''

Büyükelçi Reyes, Hugo Chavez'in hükümete geldikten sonra ''Latin Amerika ve Venezuela halkının onurunu eline alması'' gerektiğine dair açıklamasının hemen ardından, Venezuela'ya karşı savaş açıldığını belirtti.

ABD tarafından başlatılan savaşın aşamalı şekilde gerçekleştirildiğini savunan Reyes, Maduro'nun bu savaşın en son devresinde geldiğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''2002 yılında Devlet Başkanı Hugo Chavez'e karşı bir darbe gerçekleştirilmiş ve yine bu darbe çerçevesinde kendisi kaçırılmıştı. Bu savaşın evreleri vardı. Şu anki savaşta da çok değişik evreler ve cepheler oluşmuş durumda. Bu açılan yeni cephenin en başında 'medyatik cephe' var. Bunun yanı sıra 'ekonomi-finans' cephesi. Bu uluslararası bir cephe. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu savaşın en zor devresine denk geldi.''

- "Ekonomik devrimi gerçekleştirmeyi istiyoruz"

ABD tarafından siyasi bir operasyonla petrol fiyatlarının düşürüldüğünü iddia eden Reyes, bu düşüşün Venezuela hükümetini krize soktuğunu kaydetti.

Ekonomik ambargoya göğüs gerdiklerini anlatan Reyes, "Biz bu aşmada ne yapacağız? Bolivarcı devrim, ekonominin petrol üretiminden gelen gelirlere bağlı olduğu bilinciyle Venezuela ekonomisini Maduro önderliğinde çeşitlendirmeye çalışacaktır. Bizim başarmak istediğimiz temel şeylerden birisi de 'ekonomik devrim' gerçekleştirmek. Ulusal Kurucu Meclis çalışmaları şu anda Venezuela'yı petrole bağımlılıktan kurtarıp, güçlü bir şekilde ülkeyi ayakta tutabilecek ekonomik bir yapı geliştirmek için çalışıyor. Kurucu Meclis'in diğer iki önemli hedefi ise barış ve istikrarı güvence altına almak ve Bolivarcı devrimin kazanımlarını güçlendirmek.'' şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English