Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vatandaşlar huzur ve güven ortamından memnun

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlar, Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı yürütülen etkin mücadelenin getirdiği huzur ve güven ortamının devam etmesini istiyor Diyarbakırlı Ali Said Özkal: "Birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanını yaşıyoruz. Onlar burayı yaktı, yıktı ama devletimiz yaptı. Aramıza nifak sokuyorlar. Türk ve Kürtler kardeştir" Siirtli Sadık Adıgüzel: "Bugün öyle bir rahatlığa kavuştuk ki lütfen kimse elini vicdanına koyup asla ve asla PKK'nın arkasından gitmesin ve

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar, Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı yürütülen etkin mücadelenin getirdiği huzur ve güven ortamının devam etmesini ümit ediyor.

Son 15 yılda eğitimden sağlığa, ulaşıma kadar her alanda önemli kazanımlar elde eden vatandaşlar, ülkenin istikrarlı gelişimi için her göreve hazır olduğunu belirtiyor. Bölgede, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla bir arada huzur ve güven ortamı içinde yaşayan vatandaşlar, bu huzur ve güven ortamının devam etmesini istiyor.

Diyarbakır'da kırsaldaki terör saldırılarını 3 yıl önce şehir merkezlerine taşıyan PKK'lı teröristlerin kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur ve güven ortamından memnun.

Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlardan Ali Said Özkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletten ve görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetler dolayısıyla çok memnun olduklarını, yapılan yolların, park ve bahçelerin çok güzel olduğunu söyledi.

"Birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanını yaşıyoruz. Onlar burayı yaktı, yıktı ama devletimiz buraları yaptı. Aramıza nifak sokuyorlar. Türk ve Kürtler kardeştir. Birlik ve beraberlikle bu işleri bitirmemiz lazım." ifadelerini kullanan Özkal, görevlendirme yapılan belediyelerin kenti çiçek bahçesine çevirdiğini dile getirdi.

Ali Güldoğan da kentin çok güzel olduğunu ve artık terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini, terör örgütü tarafından Sur ilçesinin yıkılmasına rağmen devletin ilçeyi yeniden inşa ettiğini kaydetti.

- Siirt

Vatandaşlar, "Üç Dilli Kardeş Şehir" olarak bilinen Siirt'in göremediği hizmetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde gördüklerini anlatıyor.

Siirt'te yaşayan vatandaşlardan Sadık Adıgüzel, Kürtler olarak her zaman devletin yanında olduklarını söyledi.

Ülkenin bekası için şehit verdiklerini ve son olarak da geçen yıl dayısı Mehmet Salih Arslan'ın merkez Kemerli köyünde gece evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olduğunu anımsatan Adıgüzel, terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Terörün bu ülkeye verdiği zararların hafızalardan silinmemesi gerektiğini dile getiren Adıgüzel, kararlı mücadele ile örgütün sona ereceğine inandıklarını kaydetti.

"Bugün öyle bir rahatlığa kavuştuk ki lütfen kimse elini vicdanına koyup asla ve asla PKK'nın arkasından gitmesin ve güdümünde hareket etmesin. Bu ülke hepimizin." diyen Adıgüzel, Kürtlere en büyük zararı terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarının verdiğini aktardı.

Terörün verdiği zararın her alana yansıdığını belirten Zeki Eren de "İnsanlar barış ve huzur istiyor. Teröre karşıyız. Huzur ve kardeşlikten yanayız. Devletimiz çok güçlü bir devlettir ve ülkemizin her yerine başarılı hizmetler yaptı. Gençlerimiz bayrağımızı yerde gördüğünde öpüp yıkayarak evinin bir köşesine asıyor. Şimdi huzur var. Huzur olduğu zaman her türlü hizmet de gelir. Fabrikalar, yollar, havalimanları gelir. Hizmet olan bir yerde terör saldırılarının biz Kürt halkıyla hiçbir ilgisi yok. Kürt halkını böyle temsil edemezler, haklarını savunamazlar. Biz bunları desteklemiyoruz ve her zaman devletimizin yanındayız." diye konuştu.

Fikret Özevin de bir Arap olarak bölgede Türk ve Kürtlerle birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamanın mutluluğunu hissettiklerini anlattı.

Devletin kararlı çalışmalarıyla bölgede huzur ortamının tesis edildiğini dile getiren Özevin, şöyle konuştu:

"Burada yaşayan Türk, Kürt, Arap ve diğer herkesin kardeş olduğu bilinmelidir. Hepimiz burada huzurun devamını ve istihdamın artması için fabrikaların gelmesini ve diğer çalışmaların yapılmasını istiyoruz. İnsanlarımız yaylalara, bağlara ve her tarafa rahat bir şekilde gitmek istiyor. Bu hükümet zamanında hastaneler, okullar, yollar ve çok güzel şeyler yapıldı. Görmediğimiz hizmetleri son 15 yılda gördük. Eskiden hastane için buradan Diyarbakır'a gidiyorduk. Çok şükür her türlü imkana kavuştuk. Allah bu hizmetlerin devamını getirsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin."

Cengiz Geyik de bölgede yapılan yatırımları takdire şayan gördüklerini, Arap bir vatandaş olarak Türk ve Kürtlerle kardeşçe yaşadıklarını dile getirdi.

"Türkiye'de yapılan hizmetleri hepimiz görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bölgemiz şu anda huzura kavuştu. Bölgemizde yapılan yatırımlar birçok Avrupa ülkesinde yok." ifadelerini kullanan Geyik, bundan sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeye devam edeceklerini anlattı.

- Mardin

Farklı din, dil ve kültüre mensup vatandaşların bir arada, kardeşçe yaşadığı Mardin'de de huzur ve güven ortamını hayatın her alanında hisseden vatandaşlar sağlanan huzur ortamının sürmesini arzu ediyor.

Vatandaşlardan Peyruze Güneş, daha önce ailesinin tek başına bir yere gittiğinde tedirgin olduğunu, şimdi bu tedirginliğin ortadan kalktığını ifade etti.

Bu güven ve huzur ortamı sayesinde yaşam standartlarının yükseldiğini, bu sürecin devam etmesini arzu ettiklerini belirten Güneş, huzurlu bir ortamın hakim olduğunu söyleyerek, devlete ve hükümete bu ortamı sağladıkları için teşekkür etti.

Ev kadını Sevim Çelen, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde çok güzel bir huzur ortamına kavuştuklarını aktardı.

Gülseda Erkınay, "Eskiyle kıyaslanamaz bir huzur var. Şu anda hiç bir huzursuzluk yok." diyerek, bu huzurun sürmesini istediklerini söyledi.

Sultan Kara da bu huzurlu ortamı sağlayan devlete ve güvenlik güçlerine minnettar olduklarını dile getirdi.


- Şırnak

Şırnak'ta yaşayan Zahide Kalaycı, Dicle Mahallesi'nde 2 katlı ev ve dükkanı bulunduğunu ancak PKK'lı teröristlerin caddeye bomba döşemesi sonucu hepsinin yıkıldığını anlattı.

Devletin yaralarını sardığını, devleti hep yanlarında gördüklerini vurgulayan Kalaycı, "Allah devletimize zeval vermesin. Şırnak her geçen gün daha iyi daha güzel oluyor. Belediyemiz her türlü hizmeti vermeye başladı. Eski günler geride kaldı önümüzdeki günlere artık umutla bakıyoruz. Memleketimizde şu an huzur hakim. Bu huzurun daim olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Süleyman Önder de 2015-2016 yıllarının kendileri için kabus olduğunu, terör olayları nedeniyle evlerinde rahat uyuyamadıklarını kaydetti.

Bu süreçte huzurun hakim olduğunu dile getiren Önder, "Devlet yetkililerimiz olaya el koydular ve buna sebep olanları temizlediler. Benim 5 katlı evim gitti ama olsun. Huzur olsun da ben 5 kat daha evi feda ederim. Yeter ki insanlar evlerinde rahat, huzur, güven içinde olsun. Kimin emeği varsa bu huzurda, bu hizmetlerde Allah ondan razı olsun." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English