Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vancouver Film School eğitmenleri Türkiye'ye gelecek

İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek eğitmenler, sinemaseverlerle buluşacak Ön eleme ve mülakat yoluyla belirlenecek 6 Türk öğrenci, eğitim için Vancouver Film School'a tam burslu olarak gönderilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kanada merkezli sinema okulu Vancouver Film School (VFS) eğitmenleri, İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek.

Medya, sinema ve televizyon alanında eğitim modelleri geliştiren İstanbul Medya Akademisi, yaptığı uluslararası işbirlikleriyle öğrencilerini uluslararası standartlara yaklaştırmayı amaçlıyor.

VFS ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında her iki kurum arasında yeni eğitim ve öğrenci değişim programları oluşturulacak. Bu kapsamda ön eleme ve mülakatlar yoluyla belirlenecek 6 Türk öğrenci, VFS'de tam burslu eğitim görecek.

Öğrencilerin tüm masraflarının kurumlar tarafından karşılanacağı bu süreçte tam burs hakkı kazanan öğrenciler sinema sanatını incelikleriyle dünyaca ünlü sinemacılar tarafından öğrenme şansına sahip olacak.

- Son başvuru 25 Ekim'de

İşbirliği kapsamında VFS eğitmenleri İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak. Bu buluşmalardan ilki 4-5 Kasım'da verilecek eğitimle İstanbul Medya Akademisi'nde gerçekleşecek. Bu çalışmanın birinci gününde katılımcılar başarılı ve etkileyici bir filmin oluşturulmasında rol oynayan, hikayenin temel ögeleri, senaryo yazımı, oyunculuk ve yönetmenlik gibi alanlarda eğitim alacak.

Eğitimin ikinci gününde ise katılımcılar 5'er kişilik gruplara ayrılarak ilk gün öğrendikleri elementleri kullanacağı bir tek plan projesi çekecek. Çekimlerin VFS eğitmenleri eşliğinde değerlendirmeye alınacağı derste, katılımcılar mülakat yoluyla belirlenecek.

Başvurular, öncesinde belirlenen tarihten itibaren İstanbul Medya Akademisi internet sitesi üzerinden alınacak. Bu eğitim için başvurular 25 Ekim'de sona ererken, mülakatlar ise 30-31 Ekim'de İstanbul Medya Akademisi'nde yapılacak.

- 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde VFS Etkinlikleri

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğinde bu yıl 17-26 Kasım'da beşincisi yapılacak Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde de VFS temasında ayrılan bölümde atölyeler düzenlenecek ve bu süreçte çeşitli yarışmalar yapılacak. Yarışmaların kazananları ise VFS'de burslu eğitim hakkı ile ödüllendirilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English