Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vakıflar Haftası Açılışı ve Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem: "Kudüs'ün Osmanlı idaresi altında kaldığı süre, sulh ve sükunun en uzun süre devam ettiği dönem olarak tarihteki yerini almıştır. Bugün bu mes'uliyet, bütün dünya Müslümanları açısından hala devam etmektedir. Tıpkı tarihte olduğu gibi, Hazreti Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın, Kudüs'te var etmeye çalıştığı bütün inançların birlikte yaşama imkanını ve ortamını sağlamak, bütün semavi dinler açısından kutsal sayılan bu şehrin, bizlerden beklentisidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Kudüs'ün Osmanlı idaresi altında kaldığı sürenin, sulh ve sükunun en uzun süre devam ettiği dönem olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, "Bugün bu mes'uliyet, bütün dünya Müslümanları açısından hala devam etmektedir. Tıpkı tarihte olduğu gibi Hazreti Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın, Kudüs'te var etmeye çalıştığı bütün inançların birlikte yaşama imkanını ve ortamını sağlamak, bütün semavi dinler açısından kutsal sayılan bu şehrin, bizlerden beklentisidir." dedi.

Ertem, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Vakıflar Haftası ve Uluslararası Vakıflar Forumu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türklerin Kudüs mes'uliyetinin üzerinden 500 yıl geçtiğini söyledi.

Bu mes'uliyeti ilk kullanan Yavuz Sultan Selim'den Osmanlı'nın son Sultanına kadar bütün haneden mensuplarının, tüm insanlık tarihinin kadim şehri Kudüs'e hizmet etmeyi görev bildiğini anlatan Ertem, "Kudüs'ün inşa ve ihyası için vakıflar kurmuş, bu vakıflar vesilesiyle din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, ibadet aşkıyla hizmet etmeyi şiar edinmişlerdir. Allah rızasını kazanmak için her alanda vakıf kurarak barışı, kardeşliği, paylaşmayı ve uzlaşmayı önceleyerek, toplumun bütün sosyal ihtiyaçlarına cevap veren hizmetler sunmuşlardır." diye konuştu.

İnsanlık tarihinin en acı durumlarına şahit olan bu mukaddes şehrin, ecdadın hayır ve hasenat gayretleriyle vakıflar kurduklarını aktaran Ertem, şöyle devam etti:

"Vakıfların güçlü ve kalıcı olması için araziler tahsis edilmiş, gelirleri buraya aktarılmıştır. Başta İstanbul olmak üzere Osmanlı'nın dört bir yanından hayır sahiplerinin kurduğu vakıfların gelirleri, hayır amacına nail olmak üzere buraya yönlendirilmiştir. Bu nedenledir ki Kudüs'ün Osmanlı idaresi altında kaldığı süre, sulh ve sükunun en uzun süre devam ettiği dönem olarak tarihteki yerini almıştır. Bugün bu mes'uliyet, bütün dünya Müslümanları açısından hala devam etmektedir. Tıpkı tarihte olduğu gibi Hazreti Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın Kudüs'te var etmeye çalıştığı bütün inançların birlikte yaşama imkanını ve ortamını sağlamak, bütün semavi dinler açısından kutsal sayılan bu şehrin, bizlerden beklentisidir."

- "Zatıalinize sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz"

Kudüs temalı birçok araştırma, çalıştay ve sempozyum tertip edildiğini vurgulayan Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu yıl düzenlenen Vakıflar Haftası temasının Kudüs olmasını, ecdadın 500 yıllık hatırasına ve vakıf geçmişine uygun bulduklarını dile getirdi. Ertem, bu nedenle Kudüs'ü dert edinen, amaç edinen, Kudüs için yüreği çarpan tüm vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı ve Kudüs için sağlanacak ekonomik katkı yollarının tartışılacağı 2 günlük bir sempozyum düzenlediklerini kaydetti.

Ertem, katılımcılara teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben "Bu yılki vakıf haftası organizasyonunu himayelerinize alarak Kudüs'ü en üst seviyede temsil etme fırsatını bizlere verdiniz, teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Sayın Cumhurbaşkanım bütün katılımcılar adına zatıalinize sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English