Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Uzun zamandır Türkiye'ye gelmek istiyordum"

Bollywood oyuncusu Khan: "Osmanlı İmparatorluğuyla ilgili bazı yazılar okudum. Ancak okuduğum yazıların çoğu Hint tarihiyle ilgili. Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim. Buradayken kitaplar alıp yanımda götüreceğim" "Yüz yıllardır dünyanın her yerinde, nüfusun büyük bölümü ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Kadınlara olması gerektiği kadar eşit davranılmadığını hissediyorum. Tarihsel anlamda konuşursak, dünyanın her yerinde geçerli bir sorun bu" "İki filmimi öz

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - HİLAL UŞTUK - Ünlü Bollywood oyuncusu, Aamir Khan, "Osmanlı İmparatorluğuyla ilgili bazı yazılar okudum. Ancak okuduğum yazıların çoğu Hint tarihiyle ilgili. Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim. Buradayken kitaplar alıp yanımda götüreceğim." dedi.

Yeni filmi "Secret Superstar"ı ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini AA muhabirine değerlendiren Khan, İstanbul'da havaalanına ulaştığında kendisini bekleyen hayranlarından gördüğü ilgi karşısında çok duygulandığını söyledi.

Başarılı oyuncu, kalabalıktan dolayı havaalanında büyük bir kaos meydana geldiğine dikkati çekerek, "Ancak oraya geldikleri için duygulanıp çok mutlu oldum. Biraz daha kalıp onlarla daha çok vakit geçirmek isterdim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kaldığı 4 gün boyunca hayranlarıyla daha çok vakit geçirmeyi istediğini aktaran sanatçı, hayranlarıyla daha çok vakit geçirmeyi ve görüşüp sohbet etmeyi istediğini söyledi.

Khan, Türkiye ile ilgili bilgi sahibi olmak için kitaplar alacağını kaydederek, "Osmanlı İmparatorluğuyla ilgili bazı yazılar okudum. Ancak okuduğum yazıların çoğu Hint tarihiyle ilgili. Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim. Buradayken kitaplar alıp yanımda götüreceğim. Böylece daha fazla bilgi edinebilirim." diye konuştu.

Türk hayranlarının varlığını ilk kez birkaç yıl önce fark ettiğini dile getiren Khan, şunları söyledi:

"Birkaç yıl önce, Türkiye'deki hayranlarımdan internet ve diğer ortamlar üzerinden mesajlar almaya başladım. Benim için Türklerin filmlerimi izliyor olması açıkçası sürpriz olmuştu. Bunu bilmek beni çok mutlu etmişti. Bu sayı günden güne arttı ve Türkiye'de çok büyük bir izleyici kitlemin olduğunu böylece fark ettim. Eğer yanlış hatırlamıyorsam '3 Aptal' isimli filmle başladı. Bunu bilmek beni gerçekten çok mutlu etmişti. Gerçekten heyecanlı bir şeydi. Daha sonra kişisel Facebook ve Twitter hesaplarıma Türkiye'den çok fazla mesaj geldi. Hayranlarım, Türkiye'ye gelmemi ve filmlerimin de Hindistan ve diğer ülkelerle aynı anda Türkiye'deki sinemalarda gösterilmesini talep ediyordu. Nihayet bunun gerçekleşmesinden dolayı mutluyum. Uzun zamandır buraya gelmeyi istiyordum."

- "Filmlerin Türkiye'deki sinemalara gelmiyor"

Sanatçı, yeni filmi Secret Superstar'ın tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de vizyona gireceğinin altını çizerek, "Umuyorum ki Türk izleyiciler Superstar filmini sever. Çok önemli bir konuyu ele alıyor. Bir insan hikayesi. 14 - 15 yaşlarındaki genç bir kızın hayallerini ve özlemini anlatıyor. Buradaki izleyicilerin de filmle bir bağ kuracağına inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Dangal adlı filminin, Türkiye'de çok geç vizyona girdiğini kaydeden başarılı sanatçı, "Filmimin, nihayet Hindistan ile aynı anda burada vizyona girecek olmasından mutluyum. Bundan sonraki tüm filmlerim Hindistan'la aynı anda Türkiye'de de vizyona girecek. Yıllardır buradaki dostlarım, 'Filmlerin Türkiye'deki sinemalara gelmiyor' diyordu." ifadelerini kullandı.

Khan, şarkıcı olma hayalindeki bir kızın, babasının engellemeleri ve annesiyle yaşadıklarını ele alan yeni filminde işlenen konunun her ülkede yaşanan bir sorun olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Yüz yıllardır dünyanın her yerinde, nüfusun büyük bölümü ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Kadınlara olması gerektiği kadar eşit davranılmadığını hissediyorum. Tarihsel anlamda konuşursak, dünyanın her yerinde geçerli bir sorun bu. Neden birilerine diğerlerinden daha farklı davranılması gerektiğini düşünüyoruz? Kadın ya da erkek, herkese eşit davranılması ve eşit fırsatlar sunulması gerekiyor. Bu benim için çok önemli bir konu. Kadın ya da erkek, daha çok ya da daha az imtiyazlı değil. Ben herkes için eşit haklara inanıyorum. Kişilerin ırkı ya da dini bu anlamda önemli değil."

İnsanların cinsiyetinin de önemli olmaması gerektiğini vurgulayan sanatçı, "Kadın ya da erkek, hepimizin aynı duygulara sahip olmamız önemli. Benzer hayallere, korkulara ve benzer özlemlere sahibiz. Hepimizin artık bunun farkına varması gerekiyor. Umuyorum ki bu film, doğru yöne yönelmekte bir adım olur." dedi.

- "Yerdeki Yıldızlar" ile "3 Aptal", tavsiye edilen filmler arasında

Aamir Khan, Milli Eğitim Bakanlığınca çocuklara tavsiye edilen "Yerdeki Yıldızlar" ile "3 Aptal" (3 Idiot) adlı filmlerine ilişkin, şu bilgileri verdi:

"İki filmimi özellikle eğitim amaçlı yaptım. Bunlardan biri, anaokuluna giden küçük yaştaki çocukların eğitimi için olan, 'Yerdeki Yıldızlar' filmi. Bu film, çok küçük yaştaki çocuklar için. Diğeri ise 3 Aptal filmi. Bu da daha çok genç öğrencilerin hayallerini ve özlemlerini anlatan konusuyla, gençlerin eğitimi için yaptığım bir film. Bu filmlerin Türkiye'deki okullarda gösterilmesinden dolayı mutluyum."

Vizyona girmeden önce dini tartışmalara yol açan 2014 yapımı PK (Peekay) adlı filme de değinen Khan, filmin toplumun büyük bir kesimi tarafından sevildiğini söyledi.

Kahn, çok az kişiden filmle ilgili olumsuz geri dönüş aldıklarına işaret ederek, "PK, Hindistan'da tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden biriydi. Açıkçası Dangal vizyona girene kadar, Hint sinemasında en büyük başarıya ulaşan film PK oldu. Bu film bize gösterdi ki, ülkenin her köşesindeki insanlar, söylemeye çalıştığımız şeyle bir bağ kurdular. Aslında bu film, dini sorgulayan bir yapım değildi. Körükörüne olan inancı sorguluyordu." ifadelerini kullandı.

2001 yapımı "Lagaan" filmiyle Oscar ödüllerine aday gösterildiğini ancak bunu hiç beklemediklerini sözlerine ekleyen sanatçı, "Ekip olarak inandığımız ve hikayesini sevdiğimiz filmi yapıyoruz. Aslında Hint izleyicisi için yapılmıştı. Dünyanın diğer noktalarını da gezeceğini ve gittiği ülkelerdeki izleyiciler tarafından çok sevileceğini hiç düşünmemiştim. Fakat diğer ülkelerdeki izleyicilerin de filmi gerçekten sevdiğini bilmek gerçekten çok heyecan vericiydi. Ardından Oscar'a aday gösterildi. Hepimiz çok mutlu olmuştuk. Heyecanlıydı ve bunu beklemiyordum." diye konuştu.

Aamir Kahn, bu akşam Türkiye'den ayrılacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English