Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uzaydan görülen dev Atatürk portresine bakım yapılacak

Erzincan'da 35 yıl önce askerlik görevini yerine getiren ressam Aydemir'in koordinesinde, Keşiş Dağları eteklerine 3 bin askerin desteğiyle 1 ay uğraşılarak düzenlenen dünyanın en büyük ve uzaydan görülebilen tek portresi olan Atatürk portresine bakım yapılacak Yıllar önce 600 ton taş, 210 ton harç ve 200 ton boya kullanılarak yapılan dev eser, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar ressam Aydemir'in desteğiyle yenilenecek Ressam Aydemir: "Erzincanlıların Ata'sına sahip çıktığını gördüm. Görüştüğüm

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da 35 yıl önce Keşiş Dağları eteklerine 3 bin silah arkadaşının desteği ile 1 ay uğraşarak dünyanın en büyük ve uzaydan görülebilen tek portresi olan Atatürk portresini yapan ressam Mustafa Aydemir, portreye bakım yapacak.

Kentte 1982'de vatani görevini yerine getiren ressam Mustafa Aydemir, bu sırada 3 bin silah arkadaşıyla Keşiş Dağları eteğindeki Işıkpınar mevkisindeki 7 bin 500 metrekare alana, 600 ton taş, 210 ton harç ve 200 ton harç kullanarak 176 metre boyunda Atatürk portresi yaptı.

Dünyanın en büyük ve uzaydan görülebilen tek portresi olduğu belirtilen portrenin boyasının aradan geçen sürede yağmur ve kar suları nedeniyle solması üzerine, İl Özel İdaresi gerekli bakım ve onarımın yapılması için harekete geçti.

İl Genel Meclisinde geçen ay alınan karar doğrultusunda, portre ve bulunduğu alandan taş ve boya örnekleri alınarak, portrenin aslına uygun şekilde yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Dev portre, otların temizlenmesi sonrası İl Özel İdaresinin katkıları ve ressam Aydemir'in desteğiyle gerekli bakım ve onarımı yapılıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yeniden görülebilecek.

- 35 yıl önce yaptığı eserini inceledi

İl Özel İdaresinin daveti üzerine 35 yıl sonra kente gelen ressam Aydemir de portrenin bulunduğu alanda incelemelerde bulunup yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı.

Aydemir, bir süre sonra, 35 yıl önce kısıtlı imkanlarla ve tamamen atık boya ve yanmış yağlardan katran oluşturarak yaptığı portreye bakım yapıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmek için çalışmalara başlayacak.

- "Erzincanlıların atasına sahip çıktığını gördüm"

Ressam Aydemir, 35 yıl sonra Erzincan'da olmaktan mutlu olduğunu ve eserini görmekten gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Erzincanlıların Ata'sına sahip çıktığını gördüm. Görüştüğüm yetkililer portrenin yenilenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. İnşallah 29 Ekim'de Atamızı o güzel gözleriyle yeniden Erzincan'a baktıracağız. Bu eser, 1982 yılında tamamen gönüllü bir çalışmayla yapıldı. O günkü iddiam bu portreyi 30 günde beş kuruş para harcatmadan yapmaktı ve bunu başardık. Dağın taşını kullandık, atık malzemeleri kullandık. Eğitim sonrası askerlerimizin gönüllü çalışmalarıyla bunu başardık. Kendisini vatanına, milletine ve Ata'sına borçlu hisseden Erzincanlılar ve askerimiz buraya koştu. 35 yıldan beri de portreye hiçbir şey olmadı. 35 yılda boyanın solması normaldir, ufak tefek kaymalar var, gerekenleri yapacağız."

Dev Atatürk portresinin bakım ve onarımı için yapılacak çalışmaların kısa sürede başlatılacağı kaydedildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English