Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: "Projemizde, vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönme tarihi 24 ay. O da 2020'nin eylül, ekim ayları. Yani 2020 yılında hemşehrilerimiz memleketten İstanbul'a döndüklerinde çok şahane, güzel, parkı, otoparkı, çocuk oyun alanları olan, İstanbul'un en güzel manzarasında mükemmel bir konutları olacak" "Hızlıca sahanın temizlenmesi işini tamamladıktan sonra, 2019'a girmeden inşallah burada artık inşaat süreci başlamış olacak" "Biz de Üsküdar Belediyesi olarak,

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çamlıca Camisi çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Projemizde, vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönme tarihi 24 ay. O da 2020'nin eylül, ekim ayları. Yani 2020 yılında hemşehrilerimiz memleketten İstanbul'a döndüklerinde çok şahane, güzel, parkı, otoparkı, çocuk oyun alanları olan, İstanbul'un en güzel manzarasında mükemmel bir konutları olacak." dedi.

Türkmen, Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi'ndeki proje ofisi önünde basın mensuplarına, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, sahanın temizlenmesi, vatandaşlarla mutabakata varıp hak edişlerinin ödenmesi ve tahliye işlemlerinin devam ettiğini aktaran Türkmen, bir taraftan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yatırımcı firmayla olan görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etti.

Türkmen, bu yılın sonuna kadar araziyi yatırımcı firmaya teslim etmeyi hedeflediklerini dile getirerek, sahada toplam bin 550 civarında bağımsız bölüm bulunduğunu, bunlardan 850-900 tanesinin yıkımının gerçekleştirildiğini aktardı.

Hilmi Türkmen, mutabakata vardıkları vatandaşların tahliye işlemlerinin, kira ve taşınma ödemelerinin devam ettiğini belirterek, ilk başta bin lira olarak belirlenen kira yardımının geçen ay itibarıyla bin 500 liraya, taşınma ücretlerinin de 2 bin liradan, 3 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Şu anda kiralık ev bulup, taşınmak isteyen vatandaşlara hem kira hem de taşınma ücretlerinin ödenmeye devam ettiğini anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Ödemelerde bir sıkıntımız yok. Şu anda vatandaşlarımız, kiralık yer bulma konusunda biraz problem yaşıyorlar. Şu anda bizim 110-120'ye yakın anlaştığımız ve yıkmamız gereken yer var. Bu vatandaşlarımızın peyderpey ev bulup çıkma işlemleri devam ediyor. Doğrusu biraz bu durum süreci sıkıntıya sokuyor. Yoksa vatandaşlarımızın sahadaki gerek tapu, gerek bina itibarıyla hak edişlerinin karşılığı olan yeni projedeki dairelerinin anlaşması konusunda problemimiz yok. Özellikle şunu ifade edeyim, bu bölgede yaptığımız kentsel dönüşümün sonunda hak sahiplerinin elde edeceği haklar, bunun Türkiye'de örneği yok. Çünkü sahada yapacak olduğumuz konutların tamamını burada oturan vatandaşlarımıza vereceğiz. Tabii buradaki hemşehrilerimizin kafasını biraz karıştırmak isteyen bazı kişiler de var. Onların burada çoğunun hakları da yok aslında. 'Bu projeyi nasıl engelleriz, nasıl durdururuz?' Böyle bir bilgi kirliliğiyle etrafı karıştırmaya çalışanlar da var ama sağ olsun hemşehrilerimiz itibar etmiyorlar."

- "Şu anda burada oturanların tamamı yine burada oturacak"

Hilmi Türkmen, projenin içerisinde dört devlet kurumunun bulunduğunu, adeta bir devlet projesi olduğunu vurguladı. Türkmen, sahadaki imar planları gereği üretilecek tüm dairelerin, bağımsız bölümlerin, burada oturanlar, tapusu olanlar ya da tapusu olmayıp binası olan gibi hak sahibi kriterlerine uyan herkese verildiğini ifade etti.

"Kimseyi de mağdur ettiğimiz yok mümkün de değil." diyen Türkmen, Ümraniye sınırında TOKİ tarafından yapılan binalara 173 ailenin taşındığını aktardı.

Türkmen, vatandaşların projenin hızlanmasını istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hızlıca sahanın temizlenmesi işini tamamladıktan sonra, 2019'a girmeden inşallah burada artık inşaat süreci başlamış olacak. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte alanın kentsel dönüşüm projelerini tamamlamak üzereyiz. Aslında bir taslak projemiz hazır ama son ruhsat alacak aşamaya kasımın sonuna doğru geleceğiz. Projemiz tamamen hazır hale gelecek. Bakanlığımıza teslim edeceğiz. Projemizde, vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönme tarihi 24 ay. O da 2020'nin eylül, ekim ayları. Yani 2020 yılında hemşehrilerimiz memleketten İstanbul'a döndüklerinde çok şahane, güzel, parkı, otoparkı, çocuk oyun alanları olan, İstanbul'un en güzel manzarasında mükemmel bir konutları olacak."

Alandaki iş yeri sahipleriyle kiracılarla da dün itibarıyla bir görüşme yaptıklarını, buralarda da bu ayın sonuna kadar tahliye sürecinin devam edeceğini ifade eden Türkmen, "Bu bir Üsküdar projesi ama aslında Türkiye'ye örnek bir proje olacak. Çünkü Çamlıca Camisi'nin başka bir yerde örneği yok. Dünyada İslam medeniyeti açısından da önemli bir eser. Bu eserin etrafında insanlarımız yine yerinde kalabilecek şekilde yaşayacak. Yani biz buradan kimseyi bir yere göndermeyeceğiz. Şu anda burada oturanların tamamı yine burada oturacak şekilde bir proje bu." diye konuştu.

Türkmen, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da çok önemsendiğini ve birebir takip edildiğini dile getirerek, hem vatandaşların hem de kamu kurumları olarak el birliğiyle Türkiye'de örneği olmayan bir dönüşümü gerçekleştirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English