Son Dakika Haberler

Unutulmaz futbolcu lakapları

Eklenme Tarihi: 08.08.2014 - 14:08

Trabzonspor'un yeni transferi Cardozo'nun lakabı "baston" ile karşılanması, futbolcuların takma adlarını yeniden gündeme getirdi "Sniper", "Örümcek", "Reis" ve "Cam Adam", dikkati çeken lakaplar arasında yer alıyor

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Trabzonspor'un yeni transferi Oscar Cardozo'nun bordo-mavili taraftarlar tarafından lakabı "baston" ile karşılanması, futbolcuların takma adlarını yeniden gündeme getirdi.

Futbolculara yetenekleri, yapmış oldukları hareketleri ya da fiziki yapılarından dolayı takılan lakaplar, zamanla isimlerinin önüne geçiyor.

Bunun en güzel örneği Trabzon Havalimanı'nda Cardozo'yu karşılama töreninde yaşandı. Benfica'dan transfer edilen Cardozo'ya büyük sevgi gösterinde bulunan bordo-mavili taraftarlar, fiziksel özelliğinden dolayı "Büyük Baston" takma adıyla tanınan futbolcuya baston hediye etti.

Özel uçakla Trabzon'a gelen Cardozo'yu karşılaşma töreninde yaşanan bu ilginç olay futbolcuların lakaplarını da yeniden hatırlattı.

 

- "Sniper" 

Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, takma adını etkili ve isabetli şutlarından alıyor.

Uzak mesafeden attığı gollerle dikkati çeken Sneijder, "Sniper" lakabıyla tanınıyor. 

 

- "Örümcek"

Fenerbahçe'nin orta sahadaki en önemli oyuncularından Mehmet Topal ise mücadeleci ve dinamik oyununa uygun olarak "Örümcek" takma ismiyle biliniyor.

 

- "Cam Adam"

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılan oyuncular arasında yer alan Gökhan Zan, sık sık sakatlık yaşaması nedeniyle taraftarlar tarafından "Cam Adam" olarak anılıyor.

 

- "Kadıköy Panteri"

Beşiktaş'ın 17 Nisan 2005'te Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4-3 yendiği maçta Oscar Cordoba'nın kırmızı kart görmesiyle siyah-beyazlı takımın kalesini koruyan Rumen golcü Daniel Gabriel Pancu, bir daha unutamayacağı takma ismiyle tanıştı. 

Fenerbahçe'nin uzaktan şutlarına geçit vermeyen Pancu, bu maçtan sonra futbol camiasında "Kadıköy Panteri" olarak anılmaya başlandı.

 

- "Şeytan"

 Fenerbahçe'nin 1990'lı yıllardaki en önemli futbolcularından Rıdvan Dilmen'e ise Muğlaspor'da oynadığı dönemde kıvraklığı, çabukluğu ve kurnazlığı nedeniyle o dönemki teknik direktörü Kemal Dirikan tarafından "Şeytan" lakabı takıldı.

 

- "Reis"

Uzun yıllardır altyapısından yetiştiği Galatasaray'da top koşturan Sabri Sarıoğlu, yeni teknik direktör Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılmasına rağmen saha içindeki azmi ve hırsı nedeniyle taraftarlar tarafından "Reis" takma adıyla çağrılıyor.

Lakaplarıyla öne çıkan diğer futbolcular ise şöyle:
 

      Futbolcu         Lakabı
Fernando Torres Kasırga
Carles Puyol Demir Adam
Lionel Messi Pire
Franck Ribery Yaralı Yüz
Luis Suarez  Tavşan
Gianluigi Buffon Süpermen
Fabio Cannavaro Berlin Duvarı
Diego Godin  Firavun
Radamel Falcao Kaplan
Pavel Nedved  Duracell
Sergio Aguero Kun
Rıza Çalımbay Atom Karınca
Gheorghe Hagi Karpatların Maradonası
Mario Jardel Süper Mario
Mateja Kezman Batman
Mehmet Özdilek Şifo 
Metin Tekin Sarı Fırtına
Feyyaz Uçar  Kibar Feyzo
Turgay Şeren Berlin Panteri
Recep Çetin Takoz
İsmail Kartal Arap
Javier Zanetti   Traktör
Harry Kewell Oz Büyücüsü
Pele Siyah İnci
Zico Beyaz Pele
Johan Cruyff Sarı Fare
Socrates Doktor
Eusebio Kara Panter
Bülent Uygun  Asker
İbrahim Üzülmez Deli İbrahim
Franz Beckenbauer İmparator
Basri Dirimlili Mehmetçik
Can Bartu  Sinyor
Hasan Şengün Dobi Hasan
Rigobert Song Büyük Şef
 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”