Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite öğrencilerinden şehit Ömer Halisdemir'e vefa

İstanbul'dan Niğde'ye gelen Yarını Aydınlat Platformu üyesi gönüllü üniversite öğrencileri, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına kütüphane açtı, okulun bahçe duvarlarını boyadı

Anadolu Ajansı haberine göre;
NİĞDE (AA) - Yarını Aydınlat Platformu üyesi üniversite öğrencileri, Niğde'de bir okulda Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına kütüphane oluşturdu.

Dumlupınar İlkokulu'na sabah saatlerinde gelen 22 üniversite öğrencisi, ellerine aldıkları boya fırçaları ile okulun bahçe duvarlarını boyadı. Öğrenciler daha sonra okuldaki boş sınıfı şehit Ömer Halisdemir adına kütüphaneye dönüştürdü. Öğrenciler kütüphane bölümünü işçi gibi çalışarak gün içerisinde tamamladı.

Yanlarında getirdikleri kitapları raflara yerleştiren öğrenciler, hem şehit Ömer Halisdemir'e vefa borcunu yerine getirmenin hem de bir okula kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek, "Güzel bir ortam olmuş, her şey ilk adımla başlar. Böyle bir ortamı oluşturmuşlar, inşallah büyüyerek devam ettirirler." dedi.

Yarını Aydınlat Platformu'nun kurucusu Volkan Usanmaz ise gece geç saatlerde İstanbul'dan yola çıktıklarını ve sabah Niğde'ye gelir gelmez okul için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Ömer Halisdemir'e vefa için Niğde'ye geldiklerini belirten Usanmaz, "Ömer Halisdemir Kütüphanesi'ni kurmaya geldik. Kütüphanemiz içinde sosyal aktiviteler sınıfı ve bir çocuğun kendini geliştirebilmesi için bütün materyaller var. Spor köşesi, kendi mağazam köşesi, bilgisayarlar var." diye konuştu.

Türkiye'de şimdiye kadar köylere 39 binin üzerinde kitap göndererek kütüphaneler açtıklarını dile getiren Usanmaz, şöyle devam etti:

"Buradaki en güzel amacımız maneviyat duygusunu aşılamak. Aslında yaptığımız çalışmanın maddi anlamda çok büyük bir anlamı yok ama manevi anlamda çok büyük değeri var. Kilometrelerce yol kat edip Van'a gidiyoruz, Muş'a gidiyoruz şimdi de Niğde'deyiz. Gecemizi gündüzümüze katıp işler yaparak, içimizdeki arkadaşlardan da maddi anlamda para talep etmeden insanların bize destek olması ile bir platform halinde hareket etmeye çalışıyoruz."

Gençlerin ve özellikle üniversite öğrencilerinin bu tür etkinliklere katılması gerektiğini vurgulayan Usanmaz, "En büyük destekçimiz Esenyurt Belediyesi. Kilometrelerce yol kat edip buralara geliyoruz. Maddiyatın olmadığı, maneviyatın ön planda olduğu bir çalışma yaptık." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English