Son Dakika Haberler

Umut Bulut, Galatasaray'a hayat veriyor

Eklenme Tarihi: 09.11.2014 - 14:15

Sarı-kırmızılı futbolcu, Kasımpaşa'nın ardından Kardemir Karabükspor karşılaşmasında da galibiyeti getiren golü atarak, takımının kurtarıcısı olmayı sürdürdü Umut'un son iki lig maçında attığı goller, hem takımı hem de teknik heyeti olası bir krizin dışında tuttu Tecrübeli oyuncu, Galatasaray formasıyla çıktığı 95 resmi maçta 26 gol kaydetti

İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Umut Bulut, ligdeki son 2 maçta attığı gollerle takımına adeta hayat verdi.

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ardı ardına gelen farklı yenilgiler nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren sarı-kırmızılı ekip, Umut Bulut'un galibiyeti getiren golleriyle nefes almayı başardı.

Ligin 8. haftasında oynanan Kasımpaşa müsabakasında, 90+1. dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirip, takımını galibiyete ulaştıran Umut, 9. haftada dün oynanan Kardemir Karabükspor maçının 71. dakikasında yine rakip fileleri havalandırarak, sarı-kırmızılı ekibi 2-1 öne geçirdi ve 3 puanla sahadan ayrılmasını sağladı.

Her iki maçta da oyuna ikinci yarıda ve skor 1-1'ken dahil olan Umut Bulut, performansıyla hem teknik heyetin hem de tarftarların yüzünü güldürdü,

 

- Olası krizi önledi

 

Umut Bulut'un son 2 lig maçında attığı goller, kazanılan 3 puanların yanı sıra, kulüp içi huzura da büyük katkı sağladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste alınan başarısız sonuçlar, sarı-kırmızılı teknik heyetin ve oyuncuların ağır eleştirilere maruz kalmasına neden olurken, sezonu şampiyon tamamlayarak dördüncü yıldızı takan ilk ekip olma hedefiyle yola çıkılan ligde kazanılan galibiyetler, olası bir krizin önüne geçti.

Ligin 7. haftasında İstanbul Başakşehir'e 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olunmasının ardından, her yönüyle büyük önem taşıyan Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçları, Umut Bulut'un galibiyeti getiren golleriyle kazanılarak, şampiyonluk yarışındaki iddia ortaya konuldu.

 

- Ligde ilk 11'i göremedi

 

Galatasaray formasıyla bu sezon ligde 8 maçta forma giyen Umut, henüz ilk 11'i göremedi.

Ligde attığı 2 kritik golle takımına büyük katkı sağlayan Umut, forma giydiği 8 maçının tamamında ikinci yarılarda oyuna dahil oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçında da şans bulan Umut, yalnızca Borussia Dortmund'la deplasmanda yapılan müsabakaya ilk 11'de başlamıştı. 

 

- Galatasaray formasıyla 95 maçta 26 gol

 

Umut Bulut, 2012-2013 sezonu başında kadrosuna dahil olduğu Galatasaray'da bugüne kadar 95 resmi maça çıktı ve toplam 26 gol kaydetti.

Bu sezon sarı-kırmızılı ekipte 11 maçta süre alan Umut, 2 gol kaydederken, geride kalan sezon 46 maçta 9 kez, 2012-2013 sezonunda da 38 maçta 15 kez rakip fileleri havalandırmıştı.


Kaynak: