Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

UMH: Libya'daki çatışmalarda 24'ü sivil 76 kişi öldü

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABLUS (AA) - Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus çevresinde 11 gündür süren çatışmalarda 24'ü sivil 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 400'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale, İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Eğitim Bakanı Osman Abdulcelil, Sağlık Bakanı Vekili Muhammed Heysem tarafından başkent Trablus'ta ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Seyyale, başkentteki sivillerin hava saldırılarına maruz kaldığını belirterek "Uluslararası toplumun yasakladığı silahlar kullanıldı. Bu savaş tüm sözleşmeleri ihlal etti. Çocukların eline silah verilmesi durumu da söz konusu." dedi.

Seyyale, Bakanlık olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine ihlallere ilişkin yazılar gönderdiklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı Başağa da General Halife Hafter'in Mitiga Uluslararası Havalimanı ile El-Ekvah gibi bazı semtlere rastgele saldırılar düzenlediğini kaydetti.

"Uluslararası toplum Trablus'ta yaşananları izlemekle yetiniyor. Uluslararası toplumun bir kısmı da Hafter'in düzenlediği terör saldırılarına destek veriyor." ifadelerini kullanan Başağa, Hafter'e bağlı tugaylara ve pilotlara teslim olma çağrısında bulundu.

Eğitim Bakanı Osman Abdulcelil, başkentteki okulların çoğunun kapalı olduğunu, açık olanların da çatışmalardan kaçan siviller için sığınak olarak kullanıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Vekili Muhammed Heysem de 11 gündür süren çatışmalarda 24'ü sivil 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 400'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentte konuşlanan Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Başkent Trablus etrafında şiddetlenen çatışmalar 11 gündür devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü dün çatışmalar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 121'e, yaralı sayısının da 561'e yükseldiğini bildirmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English