Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başladı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: "Sanatla, kültürle iç içe olan bir şehiriz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" başladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Korucuk Mahallesi'ndeki mermer fabrikasında düzenlenen basın toplantıda yaptığı konuşmada, birçok antik kenti barındıran Denizli'nin turizm anlamında da çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

"Taş Heykel Kolonisi"nin geleceğe eserler bırakarak devam ettirildiğini belirten Zolan, "Bu yıl da burada ortaya güzel eserler çıkacak. Şehrimizin muhtelif yerlerinde çıkan eserleri daha önce de sergilediğimiz gibi vatandaşlarımızla, sanatseverlerle buluşturacağız. Sanatla, kültürle iç içe olan bir şehiriz." dedi.

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu da Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'nin 7'ncisini düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getirerek, "100'ün üzerinde sanatçı 200'e yakın projesini bize gönderdi. Biz o projelerden heykellerimizi seçtik. Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan'dan 7 sanatçımızı davet ettik. Sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

- "Taş malzemeler, insan ömründen çok fazla, yüzlerce yıl kalacak"

Sanatçılardan Ebru Akıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikte, çeşitli ülkelerden gelen heykel sanatçılarının kendi özgün yapıtlarını gerçekleştireceklerini belirtti.

Sanatçıların traverten ve mermer kullanarak figüratif ve soyut çalışmalar yapacaklarını dile getiren Akıncı, şöyle konuştu:

"Benim işim krizaliz. Tırtılın kozadan çıkmadan az önceki, kelebeğe dönüşmeden önceki hali. Bir formdan başka bir forma geçiş, yani dönüşüm, yeniden doğuş, çoğunlukla işlediğim konu bu. Kalıcılık düşünüldüğü zaman bu taş malzemeler, insan ömründen çok fazla, yüzlerce yıl kalacak. Bu benim için çok önemli."

Tayvan'dan gelen Wu Ming-Sheng, sadece taş heykel yaptığını, burada da insan yüzü çalışacağını, çalışmasında insan yüzünü kitap sayfası şeklinde resmedeceğini kaydetti.

Koloniye Çin'den katılan Gao Meng de Pekin'de üniversitede heykeltıraşlık üzerine master ve doktorasının olduğunu ve üniversitede ders verdiğini belirterek, "Daha ağırlıklı olarak çiçek desenleri üzerinde çalışıyorum. Antalya, Bursa, Tekirdağ'da yaptığım eserleri oralara bıraktım, oralarda sergileniyor." dedi.

7 Temmuz'a kadar devam edecek etkinliğe katılan sanatçıların heykel yapımlarını sanatseverler izleyebilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English