Son Dakika Haberler

Devlet Başkanı Poroşenko, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi askeri birimi yetkilileriyle olağanüstü toplantı yaptı Poroşenko: "Rus askerlerinin sayısının ve iş birlikçilerinin eylemlerinin artması ile ilgili olarak Ukrayna silahlı kuvvetleri sivillerin güvenliğini sağlamak için her türlü eyleme hazır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "Rus askerlerinin sayısının ve iş birlikçilerinin eylemlerinin artması ile ilgili olarak Ukrayna silahlı kuvvetleri sivillerin güvenliğini sağlamak için her türlü eyleme hazır." ifadesini kullandı.

Poroşenko, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede yaşanan askeri hareketlilik nedeniyle Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi askeri birimi yetkilileriyle olağanüstü toplantı yaptı.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Poroşenko'nun Lugansk bölgesinde yaşanan durum nedeniyle konseyi topladığı bildirildi.

Açıklamada, askeri yetkililerden bölgedeki durumla ilgili bilgi alan Poroşenko'ya, Lugansk'ta Krasnodon bölgesinde Rus tanklarıyla yasa dışı olarak Ukrayna sınırından girilmesine ilişkin rapor verildiği duyuruldu.

Petro Poroşenko toplantıda, "Rus askerlerinin sayısının ve iş birlikçilerinin eylemlerinin artması ile ilgili olarak Ukrayna silahlı kuvvetleri sivillerin güvenliğini sağlamak için her türlü eyleme hazır." değerlendirmesinde bulundu.

- Ayrılıkçı liderin Rusya'ya kaçtığı iddiası

Hafta başında ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin lideri İgor Plotnitskiy, İçişleri Bakanı İgor Kornet'i görevinden aldı ancak bakanlık çalışanları bu duruma karşı çıktı.

Yaşanan bu gelişme üzerine dün Lugansk kent merkezinde, üstünde hiçbir sembol taşımayan askeri kamuflajlı ve eli silahlı kişilerin belirdiği ayrılıkçıların basın organları tarafından gündeme taşındı.

Rus RBK yayın organı ise bu tartışmada Kremlin'in sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı Kornet'i desteklediğini öne sürdü. TASS haber ajansı ise Kremlin'in bu iddiaları yalanladığını aktardı.

Ukrayna basını sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde Kremlin'in desteği ile askeri darbe yaşandığını belirterek, İgor Plotnitskiy'in Rusya'ya kaçtığını duyurdu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Departmanı Başkanı Artem Şevçenko, yaptığı açıklamada bu olayı doğruladı.

Basında pek çok askeri aracın akşam saatlerinde Lugansk şehir merkezine konvoy halinde girişine ait video görüntüleri de yer aldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English