Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uğur İbrahim Altay: Daha yapılacak çok işimiz var

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe buluşmaları kapsamında Çumra ve Akören’de vatandaşlarla buluştu. Bütün ilçelerle birlik ve beraberlik ruhu içinde hizmetleri yerinde planlayarak birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “Bu birlik ve beraberlik bir başarı hikâyesine dönüşüyor. Bundan dolayı çok mutluyuz ama daha yapılacak çok işimiz var” dedi.

Uğur İbrahim Altay: Daha yapılacak çok işimiz var
 Yatırım ve projeleri incelemek için ilçe ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra ve Akören’de vatandaşlarla buluştu.

ÇUMRA YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI SONRASI METROPOL İLÇEYE DÖNÜŞTÜ

İlk olarak Çumra halkıyla bir araya gelen Başkan Altay, Çumra’nın merkeze yakınlığının ilçeye önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın en iyi uygulandığı yerin Çumra olduğunu kaydeden Altay, “Hükümetimizin yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyemizin yaptıkları sayesinde Çumra bir metropol ilçeye dönüştü. Bu yapılanlar bir başlangıç. Bundan sonrası için de bir hizmet planlaması yapıyoruz. KOSKİ çok ciddi bir yatırım yaptı ve altyapı eksikliklerimiz tamamlandı. Mavi Tünel’den Seçme’ye kadar içme suyumuz geldi. İnşallah Çumra da bu sudan en kısa sürede faydalanacak Hep birlikte Çumra’yı Konyamızın en güzel ilçelerinden birisi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

BU OPERASYONLARI YERLİ ÜRETİM VE TÜKETİMLE AŞARIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumralılarla buluşmasında Türkiye’ye yönelik sürdürülen ekonomik saldırılara da değindi. Türkiye’nin tam bir rahatlama dönemine girdiği sırada ekonomik saldırı ile karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Altay, “Hükümetimize döviz üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Özellikle Suriye’de yaşananlara baktığımızda büyük ve güçlü bir Türkiye’nin bölgede varlığını istemeyen odaklar var. Ama Türkiye artık o sınırı geçti. Türkiye dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi ama hedeflerimiz var. O hedefleri gerçekleştirebilmek için de çok çalışmamız, gayret etmemiz ve çok üretmemiz gerekiyor. Yerli tüketim konusunda da yeni bir bilince ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Türkiye bugün 175 milyar doları aşan ihracatı ile dünyanın birçok yerine ürün gönderiyor. Ama bizler tüketirken yerli ürün bilinci oluşturamadık. Evimizdeki birçok ürün ithal. Kendi markalarımız var. Bunları tercih edebiliriz. Biz bisiklet dağıttık ve yerli olması için sonuna kadar mücadele ettik” diye konuştu.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz da Çumra’nın yeni dönem sonrası birçok yatırım aldığını belirterek, büyük destekleri için hükümete ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

BAŞKAN ALTAY MEDENİYET OKULU PROGRAMINA KATILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vatandaş buluşmasının ardından Merkez Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirilen Medeniyet Okulu programına katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Uğur İbrahim Altay, Bilim Tırını da ziyaret etti. Öğrencilere alışverişlerinde anne babalarına yerli ürün kullanmaları için hassasiyet göstermelerini isteyen Altay, okul ziyaretinde öğrencilere kitap hediye etti ve onlarla bir süre sohbet etti.

TÜM AMACIMIZ KONYA’YI DAHA YEŞİL VE GÜZEL BİR HALE GETİRMEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Çumra Fidanlığında incelemelerde bulundu. Fidanlıkta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altay, Konya’nın iki farklı bölgesinde fidanlıklarının olduğunu belirterek, “Birisi Çumra Fidanlığı ki burası yaklaşık 280 bin metrekare. Biri de Tuzlukçu’da 300 bin metrekarelik alandaki fidanlığımız. Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle ağaçlandırma faaliyetlerine ve süs bitkilerine çok önem veriyoruz. Nitelikli fidan yetiştirme noktasında şu anda 60 bin fidan dikilmiş durumda. Amacımız fidan üretiminin tamamını bu fidanlıklardan karşılayarak Konyamızın ağaç varlığına katkıda bulunmak ve Konya’yı daha güzel ve yeşil bir hale getirebilmek” diye konuştu.

ÇUMRA’YA 11 MİLYON LİRALIK PRESTİJ CADDE KAZANDIRIYORUZ

Altay, Çumra programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren prestij caddede de inceleme yaptı. İlçelerde önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Altay, şöyle konuştu: “Çumra ilçemizde toplamda 11 milyon bedelli hem merkezde hem de İçeri Çumra’da prestij cadde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Prestij cadde uygulamasında sadece sıcak asfalt uygulaması değil, bordürüyle, parkesiyle, yağmur suyu ve kanalizasyonu ile ilçelerimizi prestijli hale getirecek yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Şu anda İçeri Çumra’daki yatırımımız da tamamlanmak üzere. Böylece İçeri Çumra da merkez standardına kavuşmuş olacak.”

BAŞKAN ALTAY ÇATALHÖYÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Uğur İbrahim Altay, Çumra programının sonunda 9 bin yıllık geçmişi olan Çatalhöyük’ü ziyaret ederek yerleşim yeri ve müze hakkında yetkililerden bilgi aldı. Altay, Çatalhöyük girişine bölgenin tanıtımı için bir proje üzerinde çalışacaklarını belirtti.

AKÖREN’İN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRDIK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra’nın ardından Akören’e geçerek Akören Belediye Başkanı ile birlikte esnafları ziyaret etti ve ilçe halkıyla buluştu. Altay, “Prestij cadde, mahalle yolları, parke kaplama, halı saha, mahalle konağı, kültür merkezi, arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon yatırımı, tarımsal sulama yatırımı, 16 mahalle parkı, eğitimler, mezarlık bakımları ve Meslek Edindirme Kursları ile Akörenimizin yaşam kalitesini artırdık” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Şehir Konağı inşaatında da incelemelerde bulunan Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçede yapımı sürdürülen kapalı pazar yerinde de incelemelerde bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BİR BAŞARI HİKÂYESİNE DÖNÜŞÜYOR

Daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan parka giden Başkan Altay, burada yaptığı açıklamada tüm hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte yürüttüklerini belirtti. Başkan Altay, “Ziyaret ettiğimiz tüm ilçelerde de şunu gördük ki ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz birlik ve beraberlik ruhu içinde hizmetleri yerinde güzel bir şekilde planlayarak birlikte yürütüyorlar. Bu birlik ve beraberlikte de bir başarı hikâyesine dönüşüyor. Hem Büyükşehir Belediyemiz hem hükümetimiz hem de ilçe belediyelerimiz hep birlikte son 5 yılda Büyükşehir Yasası’nın ardından çok önemli yatırımlara imza attık. İlçelerimizin standardının prestij caddelerle, şehir konaklarıyla, parklarla yükseldiğine şahit olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz ama daha yapılacak çok işimiz var. Bizler de yapılan hizmetlerin denetim ve kontrolünü yaparak 2019 planlamaları için önemli veriler elde ediyoruz. Bu yasanın ne kadar faydalı olduğunu bu ziyaretlerde görmüş olduk. Vatandaşımız da bugüne kadar bizlere verdiği destekle en iyi hizmete layık olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English