Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkmen Dağı baskını hain planı ortaya çıkardı

Rusya’nın hain planları ortaya çıktı. Kanlı savaşı ve Esad’ı destekleyen ülkenin, Türkiye’yi de İslam coğrafyasından koparmaya çalıştığı belirtildi.

Türkmen Dağı baskını hain planı ortaya çıkardı
Rusya’nın hain planları ortaya çıktı. Kanlı savaşı ve Esad’ı destekleyen ülkenin Türkiye’yi de İslam coğrafyasından koparmaya çalıştığı belirtildiusya’nın Suriye’deki hain planları deşifre edildi.

Bölgedeki Esad güçlerini destekleyen, PYD’ye silah ve mühimmat temin eden Rus generallerin öldüğü saldırının ardından Rusya’nın Suriye’nin batısındaki Afrin bölgesinden, Halep’in doğusuna kadar aradaki mesafeyi kapatmaya çalıştığı anlaşıldı.

Ele geçirilen ve hain planı gözler önüne seren haritalarda, Kürt ve Arap güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Münbiç’in güneyine kadar ilerlemesi ve Suriye'nin kuzeyinde Kürt Halk Savunma Birlikleri'nin(PYD) Doğu’daki hareketleri sayesinde Esed güçlerinin bu gruplar arasındaki kara bağlantısı sağlandığı gözüküyor.
 
AMAÇ ESAD’A KORİDOR AÇMAK
 
Haritayı değerlendiren istihbarat yetkilileri, burada son aşamada amacın, PYD’nin Halep’in doğusuna kadar arasındaki mesafeyi kapatarak hem rejim güçleriyle hem de Afrin ile kara bağlantısının sağlanmaya çalışılacağının planlandığını söyledi. Bu koridorun olabildiğince güneyden açılacağını ifade eden yetkililer, böylece Esad rejiminin Türkiye sınırının büyük bölümüyle kara bağlantısı sağlayacağını da kaydetti.

Böylece uzunca bir süredir Haseke ve Cezire bölgesiyle Esad güçlerinin kopan bağlantısının da tekrar kurulmasının amaçlandığı kaydedildi.
 
İSLAM COĞRAFYASI
 
Planların bir bölümünde ABD’nin de devreye girdiğini belirten istihbarat yetkilileri, ayrıca bu planlar gerçekleşirse Tişrin bölgesindeki SDG ile Halep’in Dayr Hafir bölgesinin birleşeceğini, bunun da Türkiye sınırındaki DAEŞ’in Rakka ile kara bağlantısının kopmasını sağlayacağına da dikkat çekti. Ruslar’ın karadan ve havadan verdikleri desteğin aynı zamanda PYD’ye de bir koridor sağladığını vurgulayan yetkililer, “Türkiye Cerablus-Azez arasında bir güvenli koridor oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu planlarla Ruslar, bu koridorun oluşmasına engel olup PYD’yi kapımıza taşımaya çalışıyor. Amaç Türkiye’nin islam coğrafyasıyla olan bağını kopartmak” dedi.
 
Rus generaller, planlar için Suriye’de
 
Ağır çatışmaların yaşandığı Suriye’de Türkmenlerin göçüne de sebep olan planların hayata geçmesi için bölgeye gönderilen 4 Rus general de Türkmendağı bölgesinde Türkmen muhalifler tarafından öldürülmüştü. Bölgedeki saldırıların durumunu ve planlamasını görüşmek üzere Duveyrik ve Selma bölgeleri arasında yer alan bir noktada çok sayıda üst düzey generalin katılımıyla toplantı tertiplenmişti.
 
Esad rejiminin generalleri
 
Silahlı Türkmen muhalifler, yerlerini haber aldıkları toplantı halindeki gruba yaptıkları baskında, 4’ü Rus ve 4’ü Esad rejiminin generali olmak üzere 15 askeri öldürdü. Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı ‘Yuri’ olan bir korgeneral olduğu öğrenilmiş, diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu ifade edilmişti.
 
Türkiyenin hakimiyetini engelliyorlar
 
Rusya’nın Suriye’deki faaliyetlerinde net şekilde Türkiye’nin bölgedeki hakimiyetini engellemeye çalıştığının da altını çizen yetkililer, Rusya’nın bir başka amacının da PYD ile Esad arasındaki bağlantıyı sağlamak olduğunu söyledi. Böylece Esad’ın kanlı iktidarını sürdürmesinin sağlanmaya çalışıldığını da vurgulayan yetkililer, ele geçirilen dökümanların da bunun en iyi kanıtı olduğunu bildirdi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English