Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nde "Edebiyat ve Ödül" konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlemiş olduğu ve Konya İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen Cumartesi sohbetlerinde bu hafta "Edebiyat ve Ödül" konuşuldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde “Edebiyat ve Ödül“ konuşuldu
Program şair Vural Kaya ve öykücü Mehmet Kahraman ile Mahalle Mektebi Dergisinin şiir editörü Ömer Korkmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını Ömer Korkmaz gerçekleştirdi.

Ödüllerin tartışılma alanları hakkında konuşan Korkmaz; ödül kavramına özellikle Orhan Pamuk'un Nobel almasından sonra kamuoyunun ilgi göstermeye başladığını, okuma kültürünün nispeten yaygınlaşması ile okunacak eserlerin seçilmesinde etkili olması bakımından ödüllerin birer pazarlama aracı olarak da kullanılabileceğine dikkat çekti. Yine klasik dönemlerde sanatçıların nasıl ödüllendirildiğine dair örnekler veren Korkmaz; sanatçıların eserlerini sultanlara sunduğunu bu eserlerin sultanlar tarafından değerlendirildiğini ve eser sahibine eserin kıymeti ölçüsünde bir miktar yardımda bulunulduğunu söyledi.

Ödüllü (TYB 2016) Şair Vural Kaya, Dünya'da ödüllerin nasıl verildiğini, ödül komitelerinin (komisyonlarının) işleyişini anlattığı konuşmasında; Nobel için komite üyelerini markaja alan yazarlardan, ödüllerin nasıl dağıtıldığından bahsetti. "Nobel yalnızca Nobel değildir" diyen Kaya ödüllerin siyasi olarak dağıtıldığını, Tolstoy ve Borges'in Nobel ödülünü alamamış olmaları üzerinden anlattı. 

Ödüllü (TYB, ESKADER 2016) Öykücü Mehmet Kahraman; ödül konusu etrafında kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Ödüllerin yazar ve okuyucu üzerindeki etkilerine temas eden Kahraman; "Ödüller bir şekil onurlandırmadır, taltiftir. Yazar ödülle birlikte daha çok heyecanlanabilir, daha verimli üretim yapabilir." dedi. Türkiye'de ödül jürilerinin beyanlarıyla sabit olmak üzere bazı jürilerin teklif edilen eserleri hiç okumadıklarını söyleyen Kahraman; ödüllerin birilerinin tasarrufu ile dağıtılamayacağını, konjektür gözeterek ödül vermenin doğru olmadığını, ödüllerin verilmesinde tek koşulun eserin edebi seviyesi olması gerektiğini belirtti.

Program sonunda Konuşmacılara günün anısına Katılım Belgeleri Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ve TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancı tarafından takdim edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English