Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Yazarlar Birliği 20. Olağan Genel Kurulu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "100 yılı tekrar yaşıyoruz, coğrafyamızda bunu aynıyla yaşıyoruz. 100 yıl önce kimlerle karşı karşıya gelmişsek bugün yine karşı karşıyayız" "Sanat karın doyurmaz deniliyor. Karın belki doyurmayabilir ama kafa, gönül doyurur. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor. Bazen şunu görebiliyoruz; her şey günübirlik politikaya irca edilmek isteniyor. Bakıyorsunuz çok verimli bir eğitimci, işadamı, sanatçı jübileyi siyasette yapmak istiyor. Elbette siyaset önemli ama Alla

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Türkiye'nin içinden geçtiği sürece işaret ederek, "100 yılı tekrar yaşıyoruz, coğrafyamızda bunu aynıyla yaşıyoruz. 100 yıl önce kimlerle karşı karşıya gelmişsek bugün yine karşı karşıyayız." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 20. Olağan Genel Kurulu, Sorgun ile eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay ile TYB yönetiminin katılımıyla birlik genel merkezinde gerçekleştirildi.

Sorgun, Olağan Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, 40 yıldır ayakta duran TYB'nin kalıcı, etkin, ağırlığı ve kökleri olduğunu, kendini geçici heveslere kaptırmayan dingin bir yapısının bulunduğunu anlattı.

Siyasetin çok önemli olmakla birlikte "her şey" olmadığını vurgulayan Sorgun, siyasetle birlikte sanat ve edebiyatın bir bütünün parçaları olduğunu, TYB'nin de kalıcı, çok önemli çalışmalar yaptığını aktardı.

Sorgun, şöyle devam etti:

"Sanat karın doyurmaz deniliyor. Karın belki doyurmayabilir ama kafa, gönül doyurur. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor. Bazen şunu görebiliyoruz, her şey günübirlik politikaya irca edilmek isteniyor. Bakıyorsunuz çok verimli bir eğitimci, iş adamı, sanatçı jübileyi siyasette yapmak istiyor. Elbette siyaset önemli ama Allah bir insana hangi şeyleri doğal olarak vermişse belki de onu mu ifa etmek gerekiyor."

"Başkasına iş tarif etme kolaycılığı"nın modern bir hastalık olduğunu aktaran Sorgun, bu kolaycılığa sapmadan, "Ben ne yapabilirim?" sorumluluğunun taşınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin çok önemli dönemlerden geçtiğine işaret eden Sorgun, "100 yılı tekrar yaşıyoruz, coğrafyamızda bunu aynıyla yaşıyoruz. 100 yıl önce kimlerle karşı karşıya gelmişsek bugün yine karşı karşıyayız. Belki enstrümanlar, kullandıkları araçlar değişmiştir." dedi.

Türkiye'nin bir taraftan Afrin'de, Suriye'de, Irak'ta, içeride ve dışarıda olanca gücüyle terörle mücadele ettiğini, diğer taraftan yatırımların sürdüğünü, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 7,4 büyüdüğünü belirten Sorgun, şimdi ise 100 yılın reformunu yaptıklarına, yeni bir hükümet etme sistemine geçme çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekti.

Sorgun, TYB'ye nice 40'ıncı yıllarının olması temennisinde bulundu.

- "Düşünce olmadan her şey eksiktir"

Eski Başbakan Yardımcısı Atalay da TYB'nin her zaman kendi kurumsal kimliğini koruduğunu vurgulayarak, "Okumanın, yazmanın, kültür ortamının, düşüncenin, sözün değeri her zaman yüksek. Düşünce olmadan her şey eksiktir." diye konuştu.

TYB'nin ilkeli bir yürüyüşü olduğunu, mesafelerini her yerle iyi koruyarak, gerektiğinde eleştirilerini de yaparak, hareket eden bir kuruluş olduğunu ve büyük bir fonksiyon üstlendiğini belirten Atalay, İslam dünyasının son 40 yılda siyasi hareketlilik anlamında da düşünce dinamizmi, devimini anlamında da çok önemli olaylar yaşadığına işaret etti.

TYB kurucusu ve şeref başkanı Mehmet Doğan ise konuşmasında TYB'nin 40. yılında 20. Genel Kuruluna ulaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bazı önemli projelerinde TYB'ye destek sağladığını anlatan Doğan, sosyal belediyeciliğin önemine de dikkati çekti. Doğan, Ankara'daki belediyelerde kültürel çalışmalar anlamında eksikliklerin bulunduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini ifade etti.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da önceki genel kurulda genel merkez yönetimini aldıklarını söyleyerek, iki yıl süresince kendilerine tevdi edilen emaneti en iyi şekilde bugüne kadar taşımaya çalıştıklarını kaydetti.

TYB'nin 40. yılında birbirinden önemli faaliyetleri gerçekleştireceklerini söyleyen Arıcan, Genel Kurulun hayırlara vesile olması, bundan sonra teşekkül edecek yeni yönetimin de nice kırklı yıllara uzanacak faaliyetlere imza atması temennisinde bulundu.

Genel Kurulda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, eski TYB Genel Başkanı Nazif Öztürk ile TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da birer konuşma yaptı.

Genel Kurul, konuşmaların ardından, yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunması, dernek organlarının seçimi ile devam etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English