Son Dakika Haberler

EGM Yönetim Kurulu Başkanı, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik'in Genel Müdürü Taylan Türkölmez: "Bireysel emeklilik şirketleri olarak ne kadar müşterilerimize dijital yöntemlerle ulaşabilirsek o kadar karşılık alabileceğimizi düşünüyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Yönetim Kurulu Başkanı, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik'in Genel Müdürü Taylan Türkölmez, "Bireysel emeklilik şirketleri olarak ne kadar müşterilerimize dijital yöntemlerle ulaşabilirsek o kadar karşılık alabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nce (TSPB) düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Türkölmez, Türkiye'yi, genç nüfusun azaldığı, yaşlı nüfusun arttığı ve beklenen ömrün uzadığı bir dönemin beklediğini ifade etti.

Eskiye göre çok daha fazla tek başına yaşamayı tercih eden bir toplumla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Türkölmez, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye'de 2014-2016 döneminde yapılmış hayat tabloları diyor ki' erkekler 75 yaşına kadar, kadınlar 81 yaşına kadar yaşayacak.' Bugün OECD ülkelerinin toplam BES varlıkları 45 trilyon dolara ulaşmış durumda. Bunun yaklaşık 30 trilyon doları BES fonlarında birikmiş. Eğer onlar bir refah yaşıyorsa o refah 1900'lü yıllarda başlattıkları bireysel emeklilik sistemleriyle sağlanmış. Biz 'ne gerek var ileriye dönük plan yapmaya?' diyebiliriz ama eğer 50 yıl sonra rahat etmek istiyorsak bugünden bu reformu yaratmalıyız."



- "Otomatik katılım çok doğru bir uygulama"



Taylan Türkölmez, ciddi reformlara ihtiyaç olduğunu aktararak, "Bireysel emeklilik şirketleri olarak ne kadar müşterilerimize dijital yöntemlerle ulaşabilirsek o kadar karşılık alabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Otomatik katılımın çok doğru bir uygulama olduğunu savunan Türkölmez, tüm dünyada işveren katkısının bulunduğunu, otomatik katılıma tüm toplumun ilgili paydaşlarının sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Burak Ali Göçer de bireysel emekliliğin şart olduğunu vurgulayarak, "Bireysel emeklilik sistemine ne kadar erken girerseniz o kadar iyi. 18 yaş altındaki vatandaşları da bu sistem içerisine katmak istiyoruz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English